Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 16:47 - Манипулация на разума
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2719 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 09.03.2013 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



       Обикновените трудови хора, заети с работа за осигуряване на живота, разбират, че са манипулирани с голямо, често фатално закъснение. Най- опасната и застрашаваща форма е политическата манипулация, която основно цели придобиване на материални блага и власт. Системите за манипулиране са предмет на изучаване от социолози и политолози, но реално се създават от засекретени служби и общества, уж за защита на национални интереси. Освен познатите до днес форми, непрекъснато се работи за разширяване на тяхното въздействие, масовост и сила ! Има много, постигнати резултати, но все още поради сложността на мисловните процеси, не сме превърнати в управляеми андроиди, но предстои!
        Традиционните средства за манипулация, основно са всички видове медии. Затова борбата за тяхното притежание е най- голяма. Сред медиите се включват и рекламните билбордове, листовки, писма и пр....
        Основните похвати са следните :
        - Натрапчиво повторение, при което се реализира принципа, че една лъжа повторена поне 100 пъти, става истина. Например „аз да заявя чрез медиите, че сестра ти е проститутка, а ти върви и обяснявай, че нямаш сестра. Забележете, че под лозунга за свобода на словото, клеветника и разпостранителя на лъжи, остава ненаказан. Наказанията за невярна информация са чисто символични, това е така, защото законите се правят от политиците, при които лъжливото натрапчиво повторение е ежедневие ! В аудио- визуалните медии, особено при рекламите се използува гама от технически похвати – допълнителен кадър, сила на звука, внушаваща, популярна мелодия, рими, ритми и пр....
        - Обществена подкрепа, това е система от действия и твърдения, показващи, че зад внушението, стоят много хора и го поддържат. Манипулатора имитира представителност и това, че изразява волята на болшинството, прилага се при всички случаи, когото събитието не е документирано. В медиите, технически се прилага допълнителен запис на многогласен смях, неудобрение, възгласи и пр...,записани студийно или по друг повод. Например : Тъпа сапунка и сцена, която не предизвиква в нормалния човек никаква емоция. Пускайки фон от общ смях на група хора се предизвиква рефлекторен смях в зрителя, независимо от неговата лична оценка, подобно на стадната реакция при животните.
       - Имитация на грижа и съпричастност, внушение за равенство, еднакъв живот и възможности, равен старт и бъдеще. Внушението, често преиграва с твърдението, че група хора са си зарязали печелившия бизнес, за да се грижат безвъзмездно за нас и държавата, че те са нашите благодетели и спасители. Тук лицемерието, популизма, грандоманията и лъжата са в единство . Така например бе обявен национален траур от ГЕРБ, за смъртта на самозапалилия се Пламен Горанов от Варна, протестиращ срещу действията на кмета и областния управител издигнати от ГЕРБ !? Същото е и отношението към протестите на хората за цената на енергията, бедността, монополите ! Всички политически партии подкрепят протеста, когато техните действия от 23 години насам, са създали условията и реалната ситуация днес !? „Подкрепят”, защото утре идват избори, това е чиста форма на манипулация !
        -  Създаване на несъществуващ проблем, най ярък пример в това отношение е опита да се създаде и поддържа етнически проблем, независимо, че няма реални основания за това. Тук борбата се води за 10-15% гласоподаватели, само за техния глас, а не за условията на живот, работата и перспективите пред тези хора. Ярък пример в малко по- друга сфера: От години се работи и внушава забраната на тютюнопушенето. Премина се през какво ли не, обособени части в заведенията, високи цени и пр... Най - после от несъществуващ, проблема се оформи, дойде и пълната забрана ! Булгартабак бе приватизиран и продаден евтино на чуждестранни фирми, акциите на дружеството скочиха и всичко тръгна по мед и масло, но не и за българите. Сега се говори, че ЕС ще забрани ориенталските тютюни, възможно е ? Българите днес плащат спрямо заплатите си най- скъпите цигари в света, ето това е крайния резултат и смисъла, манипулативно да създадеш проблем....
        - Внушение, че това се иска от ЕС, което цели пълно оневиняване на управляващи и партии. Кръгът се разширява от т.н. стратегически партньори и пр... Случаят се илюстрира с ВЕИ, предвидените до 2020 г. мощности, по евродирективи, са преизпълнени към днешна дата и работят !? Ужасът е, че тази енергия при производител, с цена 35 ст/кв, плащаме всички и влиза в т.н. енергиен микс ? Така ограбените и обеднели хора, реално и задължително купуват собственост, централи на нови олигарси, безвъзмезно, без участие и ползи ! Такъв номер, не е известен в целия свят – бг. патент !? Същевременно енергията от общонародната, изстрадана и създадена от парите и труда на хората, АЕЦ Козлодуй с цена 3,5 ст/кв (10 пъти по- евтина от ВЕИ) не влиза в микса !? Изнася се на ниска цена от частни фирми, посредници !? По същият начин стои въпроса с отдадените на чужди концесионери, срещу символично заплащане, българските природни богатства, кариери, метали, злато и пр....
         - Мажоритарният избор, днес това е най- голямата, възможна манипулация. Всички партии в един глас твърдят, че е невъзможен, ще доведе до управление на олигарсите, без да се пояснява как !?( сякаш сега управлява някой друг ?) Българинът е лишен от конституционното си право на отрицателен вот ! Ние гласуваме за партии, не и за личностите изписани в техните листи ! Гласуваме само с ДА, за най- малкото зло !? Отказа от гласуване не се приема за отрицателен вот, задрасканата бюлетина също ! Само написаното до тук означава, че в България няма демокрация, а насилствено, безконтролно и безнаказано превземане на властта, разграбване и унищожение ! Партиите се страхуват от избори с мажоритарен вот, защото техните, компроментирани водачи, без изключения, няма да бъдат избрани с ДА от народа в нито една, избирателна секция ! Никой от тях не коментира избирателните системи на най- развитите страни в света като САЩ, Англия, Канада, Австралия, Швейцария..., кадето има пряка демокрация и мажоритарни избори, пълна прозрачност за всяко действие на правителствените и партийни органи !?
          Лесно е да се манипулира, лъже, краде, унищожава, присвоява, да се извършва геноцид спрямо българите – трудно е да се създава и гради, да се вдига жизнения стандарт на хората ! Партийният модел, заедно с престъпната Конституция и законодателство, свърши своето основно предназначение – преразпределение на държавната собственост в частни ръце, КРАЙ !
Време е да бъде променен, докъто все още има България и българи останали тук !

 


             Част от наши и международни манипулатори, непоказаните да не се обиждат, не мога да покажа всички и да искам !


imageimage

imageimage

imageimage
imageimage

imageimage

          На всички, търпеливи и трудолюбиви българки, честит 8 март ! Здраве, радост и успех !

image



Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Може пък да е
08.03.2013 17:40
за добро...
цитирай
2. dedenze - Сигурно е за добро !?
08.03.2013 18:05
Въпроса е на кого ?
цитирай
3. parliament - за мажоритарния вот
11.03.2013 13:31
Считам, че не е само манипулация. Ако е на големи райони е много просто - мутрите намират групи из Столипиново, Факултето и т.н. купуват гласове и накрая всички 240 депутати ще са техни. Ако разбием на дребно избирателните райони купуването на гласове ще е трудно, но пък ще се наложи представителна демокрация на самите избрани от всеки район. Това може да се реши със случаен избор като в тотото
Ето една идея как да стане това с компютър и дистанционно гласуване
http://parliament.bghot.com
цитирай
4. dedenze - Мутрите и партиите и сега купуват гласове без проблеми parliament !
11.03.2013 14:03
В идеите ви има ценни елементи, но политиката и общественото устройство са нещо много консервативно, там не става с революции, а с последователни стъпки. Първата от тях за България, може да бъде мажоритарния избор и отпадането на партийните листи за които се гласува анблок. Нека партията издига кандидати по Конституция във всеки избирателен район, но гласуването да бъде с ДА и НЕ за всеки кандидат ! Малка стъпка, с изключителна важност така се гласува за личност, а не за партия !....
цитирай
5. parliament - Да разбирам, че политиката е доста ...
12.03.2013 01:15
Да разбирам, че политиката е доста консервативна. Все пак аз изказвам само идеи в коя посока да се мисли. Никакво разчитане на "читави" хора, а на механизми препятстващи корупцията.
При големи мажоритарни райони мутрите ще набутат свои хора с купуване на гласове. И сега купуват, но поне минават през партиите, не се виждат като братя Галеви в парламента. Нищо няма да помогне този вот с имената. Нали го имаше. В една секция при 120 бюлетини само един беше избрал друг ред на кандидатите.
цитирай
6. dedenze - Светът е пълен с идеи parliament !
12.03.2013 23:40
Трябва да се оре по на дълбоко ! Да допуснем, че т.н. братя Галеви са в НС и какво от това !? За да са там местните хора са си ги избрали, може в тази избирателна секция всички гласували да са садомазохисти !? Там има още 240 други депутати.
Тук не става дума да подреждаш листи, а да гласуваш срещу името на всеки с ДА и НЕ ! Това е първата стъпка, но ако те не се извърви ВТОРА СТЪПКА НЯМА !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481261
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930