Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 02:14 - Политиците напълно си опекоха питката за още 4 години !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3230 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 22.02.2013 12:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          Започна политическата подготовка, чрез медиите за новия безгрижен и сладък мандат. Леко, внимателно и търпеливо, с огромно чувство на превъзходство, започнаха поясненията и въпросите към хората на улицата. В играта за "достоверност" са включени "велики политолози", юристи, специалисти, политикани, наблюдатели, ЕС величия  и клакьори !? Подвеждащи въпроси, уж наивни, загрижени, но внушаващи решения, изцяло в услуга на политическата класа ! Най- хитрите от всички са : „Кои са ви лидерите, точно за какво се борите!? Какви са вашите конкретни предложения за промени !? Как мислите да реализирате на практика исканията, по какъв път и с какви средства!? Защо сред вас има лумпени и провокатори, не е ли по-добре да се разотидете и да оставите политиците да си свършат работата !?”
           Знам, че вече ви е писнало от политиканстване, че не ви се чете и слуша, че нямате доверие в медии, институции и политици и аз имам подобно отношение, описал съм го в над 100 постинга. Но днес въпроса е на живот и смърт, спасението на България и нейният трудолюбив народ, или нейната ликвизация и разпродажба !
           С няколко думи каква е ситуацията : Престъпна Конституция, закони, политическа класа, съдебна система гарантираща разграбване, приватизация, разпродажба и геноцид ! Всичко е така хитро „законово” обвързано, че само за това изречение, може да ме осъдят и хвърлят в затвора по 3 - 4 параграфа на закона ! Същевременно, мога да ви убия на пешеходна пътека, да ви лиша от работа, да ви отнема жилището и спестяванията, да изнасиля децата ви и да остана ненаказан !? Достатъчно е да имам нужните пари! Стоя зад всяка написана дума и примери мога да давам, за последните 23 години, дни наред непрекъснато . Всичко това е обществена тайна, която всички виждат и знаят, затова са на улицата, ел. енергията може да се преживее! Но това, да ни правят на дебили и простаци, на неграмотна тълпа подлежаща на ограбване, унижение и унищожение, не се е случвало и по време на турското робство. Стигна се до там, че ако днес Тодор Живков беше жив и здрав, хората биха го молили да се върне на власт с целия антураж, защото независимо от всички проблеми преди 23 години се живееше по-добре, по-сигурно с ясни правила, имаше храна и работа за всички !? Разочарованието, наглоста и ужаса, донесе новосформираната, политическа класа, която 23 години  се ненакраде, намародерствува и напродава националните интереси. НЯМА невинна партия, НЯМА некомпроментирани политици, НЯМА за кого да гласуваме, НЯМАМЕ доверие на никого- НЯМАМЕ. Сега пак ни принуждават да избираме от куцо, кьораво, сакато и корумпирано, най- малкото зло!? Правителството и ГЕРБ сърцераздирателно  подадоха оставка, уж заради протестиращите хора !? По- простите, заблудените, вярващите в Месията, плачат и си скубят косите, обещават нова подкрепа. Истинската причина за оставката е друга, изключително хитра, от която е доволна цялата политическа класа без изключение – 100% консенсус !? Хората излезли на улицата за първи път заговориха за нова Конституция, нов обществен ред, мажоритарни избори, наказание на виновните за геноцида, показаха решимост, полицията и жандармерията подкрепя техните искания, ами сега, как да се запази старото безгрижно и крадливо статукво !? Не с дела, с ОСТАВКА разбира се, къде е ценното: Първо се разпуска Народното събрание и назначава скопено, служебно правителство- така се блокира всякаква възможност за промени -национализация на ЕРП, съд и преназначения в престъпната ДКЕВР.... Най - важния резултат от този ход е, че не могат да се правят никакви законови изменения, главно в избирателния закон. Дано и най- тъпите разберат, че така всичко си остава, напълно узаконено, по старому и ни чакат пак известните, омразни, гадни муцуни, виновни за днешното състояние,  ухилени и нагли пред урните, за нов престъпен вот, за по- малкото зло , за партийната пропорционална листа, само с единствен вот ДА !? Готина, политическа хватка при положение, че НЯМА НИТО ЕДНА ДОСТОЙНА ПАРТИЯ ! Много хора, още не са се усетили какво реално стана, старото, ненавиждано от всички положение се узакони за още 4 години !?
          Просто казано- пак ни го начукаха яко ! Две единствени неща, могат да се направят, защото има само два месеца и законовите възможности са крайно ограничени. Бойкот и неучастие в изборите, но не става, защото тогава ще приложи "избори до дупка", ще се спекат партийните централи, ще изнудят зависимите и облагодетелствани симпатизанти и ще съберат 20-30 % глупендери и хитреци !? Другото е-  независимо от липсата на време и слабата подготовка, дано по- млади хора чрез нета, да  успеят да се организират и регистрират партия с проста платформа – подготовка на държавата за нова Конституция и промени в законодателството, териториални мажоритарни избори, разследване и наказание на престъпленията и геноцида по време на прехода. Мисля, че хората, ще дадат масова подкрепа на такава партия, а после каквото сабя покаже и юнашката чест !

 

imageimageimageimage



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - Политиците напълно си опекоха питката за още 4 години !
22.02.2013 13:57
ДА ТИ КАЖА ЧЕСТНО,ТОЗИ ПЪТ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ,ЗАЩОТО ОТ ЗОР ХОРАТА СТАНАХА ПОЛИТИЧЕСКИ ДОСТА ПО-ГРАМОТНИ ОТКОЛКОТО ПРЕЗ 97 ГОДИНА! И ВЕЧЕ ТРУДНО ЩЕ ПОВЯРВАТ НА КОСТОВЦИ,ГЕРБЕРАСТИ,СТАНИШКОВЦИ И ДРУГИ............!
А В МОМЕНТА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ИМ "ПУШИ" ПОД КРАКАТА! В МОМЕНТА Е ВАЖНО НА ПЛОЩАДИТЕ ДА СЕ ИЗКАРАТ МАЛКО ИСКАНИЯ,НО МНОГО ЯСНИ!
И УСПЕХ ЩЕ ИМА!
цитирай
2. dedenze - Елиминиране, чрез издигане !
22.02.2013 14:03
Това е позната хватка в политиката, когато някой пречи, но не могат да му се намерят основателни кусури той се отстранява чрез издигане ! Реално това става в сайта на блог.бг ! Този пост бе вкаран в Днес. бг Новини, така редакторите и модераторите го "издигнаха" и може да се чете от повече хора. Текста се предлага и в Гугъл от името на Днес. бг. Лошо няма, но защо изчезна оригиналния линк и по този начин спря брояча на постинга ? Същото се случи и с
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/16/na-kogo-prechat-pametnicite.1054132
там брояча замръзна пак !? Въпроса не е свързан с тщеславие и грандомания, опазил ме Бог! Мисля, че е важно повече съблогари да прочетат, коментират при съществуващото многоцветие и поляризация! Особено когато се касае за бъдещето на България ! Цветове само в природата ! В политиката само интересите на народа и държавата !
цитирай
3. dedenze - Прав си Чавдаре !
22.02.2013 14:11
Но трябва ясно да правим разлика между емоции и законови възможности ! Най- простата илюстрация е - предстоят избори за кого ще гласуваш ? Лично аз не симпатизирам на нито една партия, но бих гласувал с "НЕ" за много от тях, но нямам подобно право. Не искам да отана в къщи, искам да гласувам за конкретни личности, които зная и познавам, на които имам доверие, пак нямам право, няма такава възможност !
Ужаса на прехода е че ни вкара в престъпни ограничения и рамки - избирай по- малкото зло !? Даже нямаме право на доброволна, хуманна евтаназия, затова хората започнаха да се палят демонстративно !?
цитирай
4. lambo - Мда > бързат за да изпреварят създаването на нови политически партии и движения
23.02.2013 13:56
от протестиращите.

Но не знам дали съзнават това "хитреците" от ГЕРБ и БСП ...
от това бързане ще спечели само ДОГАН БЕЙ и ДПС
цитирай
5. aip55 - Много добра и
23.02.2013 14:41
Много добра и поучителна статия. Следя с интерес размишленията Ви! Въпросите,които ме вълнуваха ги намерих тук. Жив и здрав бъдете и ни поучавайте с вашите трезви мисли Благодаря Ви за статията! Поздрав!!!!
цитирай
6. dedenze - Всички печелят lambo !
23.02.2013 14:44
Цялата стара, известна, виновна политическа сган !
цитирай
7. dedenze - Благодаря aip55 !
23.02.2013 14:46
Радвам се когато намеря съмишленици, когато с нещо съм полезен на хората !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479216
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930