Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 15:29 - Конституираната престъпност
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2608 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 25.02.2013 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           На пръв поглед всичко изглежда законно и европейско, когато човек се задълбочи в анализа, нещата стават съвсем други. 23 години статистически доказан регрес, демографски срив и липса на път за развитие, кои са главните причини, действуващи до днес !? Те не са скрити, а явни, защо никой не ги коментира, защо никой няма желанието и волята да ги промени !?
           „Великото” народно събрание създаде върховния закон Конституцията на РБ, от депутатите твърдят, че 187 души са били сътрудници на ДС, другата част сигурно са били членове на БКП, но едва ли са били комунисти, това днес, не е най- важното. Основната задача беше „законната” смяна на държавната, общонародна собственост с частна. С активната помощ на САЩ и банковия капитал, нашите депутати и юристи ни спретнаха Конституция и законодателство, което може да се тълкува като система от документи, полагащи основата на организираната престъпност, ето как :
           1. Политическата дейност в България се извършва от партии, плуралистично, чрез форма на представителна демокрация. Сдружения на граждани и синдикални организации не могат да извършват политическа дейност и да издигат кандидатури. Регистрираните партии получават субсидии от държавния бюджет, помещения и имоти за извършване на дейността, издигат пропорционални листи с „кандидати” на изборите и пр.... Изборите се извършват с тайно, пряко гласуване по адресна регистрация с отбелязване на предпочетената партия и партийна, пропорционална листа с кандидати. Вот НЕ няма, т.е. ако в предложението няма предпочитана от вас партия, имате две възможности, да не се явите на избори – което не се приема за отрицателен вот, или да гласувате с Да само за партия, която дефакто не подкрепяте. Реално сте лишени от конституционното право на глас с отрицателен вот , както и от персонален избор! Условия и ред за допитване до народа – референдум,  не се третират в Конституцията и са доста срамни и нереализуеми. Изисква се подписка най- малко от 600000 имащи право на глас!? По статистически данни, право на глас към днешна дата имат 6, 9 милиона българи, не се чудете, в цифрата са включени и емигранти, запазили българското гражданство, но крайно, практически ограничени да участвуват и гласуват. Референдум, задължаващ Народното събрание да вземе законодателни и правни решения, трябва да има брой гласоподаватели, поне равен на предишните избори за НС, т.е.  4,3 милиона !? Това напълно обезмисля всеки референдум, ако само една политическа партия оттегли подкрепата си !? Това ще се случи реално в неделя 27.01 2013 г. за първия референдум от 50 години насам за ядрената енергетика ! Мисля, че и най- необразования и аполитичен човек, разбира престъпността и непробиваемостта на изградената „законова” схема !?
           2. Държавата е разделена на области и общини с местно самоуправление. Реално всичко се управлява от Министерския съвет, или от партиите които са на власт. Това управление се осъществява чрез пряко назначени чиновници – областни управители, взаимствано е хитро от турското робство с название мюдюрин.
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779
В ролята и правата на това лице, е ключа към организираната престъпност, разграбване и приватизация на държавната собственост. Там се концентрират приятелските кръгове, симпатизанти, трансформация на земя, заменки и пр........... Осигурен е пълен медиен и съдебен комфорт, част от парите се връщат под масата, но и напълно легално, като дарения за политически партии, вече от „частни” лица. Съвсем скоро, това ще се случи и с БДЖ, ВМЗ Сопот и пр.......... Придобиването и разходването на партийните пари, не е свързано с касови апарати и НАП, няма ДДС и акциз, подобно на приходите в Светия синод.
           3. Властите тук са разделени в буквалния и преносния смисъл. Всяка власт търси вратичка в закона за да прехвърли отговорността и решенията на другата. Трите власти, реално живеят в някакви други държави и обслужват неизвестни, не народни интереси. Единодушни са само по отношение на заплатите си – малки са !? Поради липса на действуваща, съдебна система, хората успешно съдят държавата в чужбина и получават от там реално правосъдие !? Съвсем резонно възниква въпроса, на кого са нужни тези власти, защо не ги внесем от ЕС и да поискаме юридически борд, подобно на валутния !?
           4. Четейки Конституцията, човек му идва да ликува, че живее в такава грижовна, правова държава, подобно Конституцията на САЩ, където, най – цинично е записано, че „всеки има право на човешко щастие”  но дали е така:
 
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/12/10/kapanite-i-lyjite-na-konstituciiata.1029515
Реалността е доста по различна, демократичната (народна) държава напусна всички важни сфери, образование, здравеопазване, промишленост, енергетика и пр.........Напускайки обаче, узакони и пусна всички чуждестранни акули под формата на молове, оператори, разпределители, снабдители, инвеститори, медии, банки, технологични центрове и пр..., ликвидирайки по този начин всичко прохождащо и родно, държавно и частно, реално ни лиши от възможността за т.н. средна класа, при огромна безработица. Резултата е водещо място по бедност в света над 40% от хората са под прага на бедността и оцеляват необяснимо как!? Не притежаваме нито едно, значимо и конкурентно  производство, годно за световния пазар. Същевременно родните богаташи, забогатели определено по гореописаните начини, имат „спестявания” в банките над 80 милиарда лева с които могат да построят 4- 5 ядрени централи като Белене, без заеми и кредити !? Това го обявява премиера Бойко Борисов, с което нарушава тайната на личните влогове !?
        5. Вижте и прочетете от чл. 37 до чл. 41 на Конституцията, там се третират правата на гражданите за осведоменост, разпостраняване на информация, свободата на мисълта, вероизповеданията, търпимостта и уважението, свободата на словото, забраната на цензурата. Изпълнението на тези пожелателни текстове, може да направи медиите коректив и публичен съдник при нередности и престъпления. Всеки един от нас знае, как и защо у нас не се изпълняват, защо медиите не са независими и пр.... Даже тук в блог. бг, също умишлено се прави цензура, спират се броячи на посещения и оценки, субективно, при „неудобни” за някого постове, лансират се препечатки и неавторски материали, разделите са пълни с постове несъответствуващи на тематиката, с реклами, пошлости и пр....
        6. В член 59 се казва, че „Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.” Как може и трябва да се окачестви грабежа, разпродажбата на безценица на държавната собственост и производства. Тук е описано как престъпно се тълкува понятието държавна собственост в един конкретен случай с тежки социални последици:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/01/16/istinata-za-vmz-sopot.1042833

        Защо у нас, за 23 години очеваден грабеж и престъплeния, няма виновни и наказани !? Отговора сам се формулира – защото т.н. партийно  законотворчество, умишлено заложи основите на престъпността и ликвидацията на държавността, на общата цел и бъдеще ! Гласувайте пак, явно, друг избор нямате, за кого едва ли е важно ! Все пак, почетете малко за пряката демокрация преди лягане, поне сънят  ви, ще бъде по- хубав !

imageimageimage

 





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostas - Поне водата е харна ...
25.01.2013 16:54
както са казали ...."Пийни една студена вода"...- Май снимката е направена преди да ни пострижат....
цитирай
2. dedenze - И въздуха Костас...
25.01.2013 17:12
Но само за сега !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479641
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930