Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 12:40 - Нашенската демография
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2338 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 10.01.2013 15:49


          Ако в САЩ кажете на един афроамериканец истината, че е негър от Ботсвана, Конго и пр..., може да бъдете осъден за обида, да платите голяма глоба, да бъдете пребит или убит със законно притежавано оръжие. Същото се отнася напълно и за почти всички други народности живеещи там, не обичат да коментират произхода си. Това особено се отнася за емигриралите българи по три причини: първо са индивидуалисти и не обичат да помагат на сънародници, второ ирано- иракския произход на прабългарите, не се лансира в САЩ, трето имаме лоша слава по целия свят. Така в сбирщината от всички народности, наречена САЩ, хората не се делят на етноси, нации и религии. Богатата държава ги обединява и прави всички „американци” с равни права и задължения, независимо че истинските американци, индианците, са атракция в резерватите. Само бедната държава, разделя и ражда вътрешна вражда и съмнителни предимства и възможности на група хора и етнос, като другите, останали етноси, обикновено са в тежест и причина за всички злини.
          В България и на Балканския полуостров няма чисти нации и етноси. Хилядолетия наред, генетичният код се е смесвал на завоеватели с роби на различни народности. Колкото и невероятно да звучи сред нас има и етнически индианци, които в минали столетия са продавани като роби в Европа. Няколко етноса са масови, независимо, че никой от тях не може да претендира за генетична чистота. Такива са определящите се като българи, турци, цигани, руснаци, арменци ... Много автори търсят тракийски ген в днешните българи, със сигурност може да се каже, че има всякакъв. Ако познавате добре родословното си дърво и се самоопределяте за българи, почти винаги, ще откриете в него и други етноси. В това няма нищо лошо, науката е доказала, че от смесени двойки се раждат по здрави, умни и красиви деца! Демографията става актуална и интересна, когато някоя етнос си внуши, че превъзхожда другите, подобно на чистите арийци от близкото минало.
        Светът не е дорасъл умствено, законодателно и финансово за да премахне границите и разделенията между хората. До тогава ще има нации, етноси и държавно разделение. Първата стъпка в това отношение е решаване на проблема без геноцид в отделната държава. Подобен опит в тоталитарна България бе направен с т.н. възродителен процес и смяна имената на цигани и турци, трябва да се отбележи, че след „демократичните” промени, циганите запазиха имената си с български произход. Възродителният процес се извърши,  защото под егидата на човешките права, държавата беше принудена да обяви малцинства, искаха се автономии, условия за изучаване на майчин език, медии и пр....Същевременно ако се отчетат всички етноси, се оказва че българите са под 50%. Смяната на имената, беше грешка и силов, ненужен ход. Трябваше да се използува опита на САЩ – всички сме българи с едно общовалидно законодателство, един официален език и писменост, един герб и знаме, една цел, общи интереси и бъдеще. Етносите и техните прояви и култура да са в сферата само на личния, частен живот. Най- после това е направено, но демографският проблем придоби характер на национална катастрофа. Основната причина е в емиграцията на над 2 милиона, образовани и млади българи. Турският и мюсюлмански етнос влезе в политиката, чрез масова подкрепа на една партия ДПС. Раждаемостта рязко спадна, защото условията за отглеждане на деца станаха значително по- тежки. При циганският етнос обаче подобни проблеми не се наблюдават, отчасти е така и при изповядващите исляма, където контрацепцията е престъпление. Подобни проблеми, основно на религиозна основа, има по целия свят – Китай, Индия....Прогнозата е до 2050 г. хората определящи се като етнически българи да станат малцинство. Какъв ще бъде живота в една, циганизирана държава е лесно да се предположи, въпроса е как да не се стигне до там. Циганите произлизат от най- бедните хора в Индия, но те не живеят там, те са изгонени от нея преди много години, за неспазване на религиозните и държавни закони. Наскоро Франция ги изгони по подобни причини, но гонитбата не решава нещата, явно са нужни други строги и решителни мерки. Липсата на неквалифицирана работа усложнява решението, в НРБ проблема не беше с подобни застрашителни размери. Техния начин на живот е близък до проповядвания от комунизма и много трудно може да се промени. Ключът е в задължителното, неформално образование и интегриране. Те не се раждат престъпници, идиоти и олигофрени.
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/10/11/koi-jivee-v-komunizma.1008419

 

 

         В 21 век и ЕС не може да се живее първобитно, не може безхаберно и за удоволствие да създаваш деца, да разчиташ на детските добавки, после да ги продаваш, оставяш в държавни домове или на улицата. За подобно поведение всеки трябва да носи висока, морална и наказателна отговорност. Най- после трябва да се приеме законът за правата на детето, в който трябва да има ясни и точни правила за родителите с нужните санкции, защото децата плод на родителската вегетация, нямат право на личен избор и мнение и после стават проблем на цялото общество. Лошо е, че в световен мащаб, това не се прави, глобализацията не засяга най- важните, базови въпроси, общочовешки закони, задължително и еднакво средно образование, осигурена прехрана и здравеопазване за учащите се. Нужен е ясен и аргументиран, разрешителен режим за създаване на деца. Капитализма в днешният си вид, не е в състояние да реши тези неща. Единствената, общочовешка, международна организация ООН, обслужва частни интереси и не поставя пред хората тези проблеми. Милиони веднага ще възразят, ще се опитат да докажат, че това е невъзможно, но друг път няма, другия път е свързан с войни, геноцид и изтребление, със увеличаване на пропастта между бедни и богати, знаещи и неграмотни, обречени и богопомазани.
         Колкото и да плачем, колкото и да ни е тъжно, може да изчезнем като етнос и нация по примера на много други по света. За това ще бъдат виновни всички политици и държавници в Третата българска държава, които написаха на сградата на Народното събрание лозунга „Съединението прави силата”, но не пожелаха да разбрат, смисловото му значение ! Затова днес, у нас, за 23 години броят на регистрираните партии надвишава 700 и расте, при население под 7 милиона. Тези, които не можаха да оценят общонародната, печеливша, държавна собственост и производство, трудностите и лишенията за тяхното създаване , приватизираха и разграбиха държавата, като  върнаха България със сто години назад. Допуснаха чужди държавни и финансови интереси да управляват и ликвидират нашата държава. Не бих се ангажирал с оптимистична прогноза за излизане от демографската катастрофа. По- скоро, в стремежа за индивидуално оцеляване българите, ще се самоликвидират като нация.

imageimage
imageimageimage



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. goran - Не е добре да тиражираме черни прогнози!
10.01.2013 09:12
Огняне, по-добре цитирай светли примери ;) - Примерно, твоите деца и внуци или трите будни и добри деца на съседа през две пресечки от вас.

От моите приятели повечето вече имат по две деца, а някои дори мислят за трето :)
цитирай
2. dedenze - Много ми е болно за черните прогнози.
10.01.2013 11:37
Лошото е, че са реални и статистиката го доказва. Моята цел е да събудя хората, които могат да направят нещо и да поправят грешния път, преди да е много късно и необратимо !
Най- лесно е да зарием главата си в пясъка, жените по- успешно го правят, аз съм по- критичен, въпреки че много се нуждая от положителни емоции и мислене !
цитирай
3. goran - Огняне, кое спасява?? Алармата и мегафоните или действията човешки.
10.01.2013 12:04
Или отгледай сираче или давай живи примери човече!!! Много на думи започна да става блога ти!! В началото разказваше реални житейски истории, а на последък само алармираш ли алармираш!! Лозето не иска думи, а дела!

Ако не вярваш на мен, погледни колко хора те четяха през 2011 и колко хора те четат сега!! С натякване и черни прогнози нищо не се постига, знам го от личен опит.
цитирай
4. dedenze - Поглеждам Горане и се радвам, сега ме четат двойно !
10.01.2013 12:56
Друг е въпроса, че това не се отразява по понятни причини в отделните постове ! За пример виж брояча на този пост:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/01/03/gafovete.1037888
Реално е посетен над 400 пъти и мога да го докажа лесно . Посещенията ме радват, не държа на броячите и класациите. Аз съм отгледал две деца, сега помагам и на внуци. Ако бях по читав, сигурно щях и да копая лозето, сигурно щях да съм и по- активен, въпреки че днес барикадите и улиците не решават нищо. Не само алармирам и недоволствувам, давам и съвсем конкретни решения за много неща. Някои днес трудно се приемат, но има и утре. Писането също е отговорна ангажираност и всички мой постове са авторски. В природата и хората има огромно разнообразие, има различия, но блога е място за спор и раждане на истини, аз съм това което пиша и трудно мога да се променя на стари години. Много и добри човешки действия съм извършил, някои съм описал не за хвалба , а за поука на другите. Не обичам алармата и мегафоните, митингите, особено партийните, но съм убеден, че всеки трябва да изкаже и покаже позицията си, да я защити явно и не анонимно, това и правя. Въжното е, че обичам и уважавам хората, даже и несъгласните с мен, като се надявам да ми отговорят със същото ! Затова благодаря за съветите, ще се постарая повече !
цитирай
5. goran - Огняне, моля те да ми простиш за по-острия коментар
10.01.2013 14:26
Причината е, че темите семейство и деца много живо ме вълнуват.

За жалост забелязвам, че колкото повече медийно се налива черна вода във воденицата толкова по-зле отива работата. Причината младите лесно се плашат от тези теми.

Младите хора имат нужда не от страшни думи, а от реални, живи и позитивни примери, плюс мъничко подкрепа. Вместо това медии, бизнес, политици, лекари и учители само говорят ли говорят, но хич не помагат и ...

Живите примери, са много важни, не че думите не са. Словото е велика сила, но слово което е изпълнено с дух, воля, труд и съдържание
цитирай
6. dedenze - Няма за какво да прощавам Горане !
10.01.2013 15:02
Аз се радвам на всеки коментар, като награда за скромния ми труд, това е пътят по който се ражда обективната истина !
Разчитам на младите, като носители на новото и прогреса, но с болка отбелязвам, че по- бързо усвояват негативното и лесния начин на живот, стават апатични и пасивни, вярват на партии и не създават свои граждански съюзи и организации. Това което съм им казал в много постове, мисля че е ценно и важно, то не се учи в днешното училище, ето един пример:
http://dedenze.blog.bg/technology/2012/12/18/gaps-i-bylgarskite-vyzmojnosti.1032909
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476936
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930