Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2013 17:26 - Гафовете
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1437 Коментари: 2 Гласове:
4



 

          Неправилно е да се наричат така, по скоро това е реалната действителност на България след освобождението, та до днес. Всеки народ е заслужил своите управници, той е същият, без изменение, повече от сто години след гениалното и точно описание от Щастливеца:   „ Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре — музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена. . .”
           Та за какви гафове става дума, днешни демократични политичета, няма такива !? Откакто съществува Третата българска държава, никой не е направил и опит за самостоятелна и независима политика, направилите си отиваха набързо, винаги сме били сателити на някого и то основно на губещите. Бай Тошо неуспешно се опита да ни направи 16 република на СССР, всички го искаха и подкрепяха. Нямаше да е лошо да разполагаме със суровинната база на СССР, те и без друго ни управляваха напълно, пък и днес са много по- добре от нас. Тъжното е, че СССР не ни искаше в техния съюз и днес не ни иска! Сега излъченият от ГЕРБ, Президент Плевналиев казва, че това е най- голямото предателство към България. Същевременно, с всякакви угодни пози и действия ни предоставя на новия „брат” по оръжие САЩ, като 51 щат. Още по- тъжно, че и САЩ не ни искат ! ( Между впрочем, до сега горещо ни искат само турците и мъжете и жените ни.) Тук предлагането става тихо и инкогнито с половин уста, нали уж сме в ЕС, въобще, някой знае ли къде сме!? Пък и недай си боже да ни приемат, тогава притежанието на оръжие се легализира, съдебната система заработва със съдебни заседатели и присъдите по години стигат столетия, има и смъртно наказание... Хората ще пеят Янки Дудъл, подобно на Хяпи бърдей и свободно ще пушат трева. Т.н. президентски новогодишни гафове, са обмислени и неслучайни неща. Та ние сме стратегически партньори и глобалисти, защо да не показваме тяхната природа и борса, а нашата да даваме тихо и безплатно за военни бази. Това е пътят към 51 щат, друг път няма ! Днес, явно те ни управляват, даже и Бат Бойко гордо заяви, че само ни хвалят и нямат забележки към нас !? Същевременно там живеят и работят вече над 300000 българи. До година – две, ще отпаднат и визите, така се става 51 щат. Нашата „национална” телевизия над 20% от програмното време ни занимава с щатските проблеми, въвежда усърдно английския език, за някои неща сме по- добре иформирани от самите американци !? Сащофилите станаха водещи и модни. По възрастните вече трудно разбират за какво става дума и скоро може да се въведе лента със субтитри. Много здраво, ежедневно се работи по въпросите за платено здравеопазване и образование.
        Няма гафове скъпи сънародници, програмата се изпълнява точно. Като фундаментално постижение на прехода се приема правото за свободно придвижване – емиграция. На всеки е ясно, че крайната цел е ликвидация на България и нацията, под благовиден, космополитен предлог. Липсата на единна обща цел и национални интереси, не само правят това напълно възможно, но и желателно !?

imageimage

 









Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Добре вижте този пост !
11.01.2013 16:30
Той е точен пример за спряни броячи на посещения и оценки, на "демократична" цензура ! Мисля, че е ясно защо !?
цитирай
2. komunisticheski - така е
03.08.2013 15:04
Това с броячите е вярно - има вече доста оплаквания. На нашия блог също имаме подобни наблюдения - статии, които със сигурност са прочетени от много хора седят с няколко прочитания. Най-фрапиращият случай беше на материал с 50 лайка във Фейсбук, няколко гласувания в блог.бг и брой прочитания за два дни.... 0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468438
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031