Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 15:26 - "Те то те" ли е нашият преход?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2499 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 26.11.2012 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          Израза е на „граовски” диалект и означава – свършена работа или това е всичко. В последните няколко години, нашите политици скрити зад полите на Европа отчитат, че прехода в България е завършен окончателно и успешно. Отчита се, че е установен един блянуван от всички, неизменяем, „прогресивно- демократичен”, обществен строй, съответствуващ едновременно на европейските и американските традиции и ценности!? Същевременно огромната част от народа – електорат, не приема наложената действителност и живее като в кошмарен сън. Трябва да си сляп, тъп и ненормален, за да се радваш и подкрепяш бедността, безработицата и пълното отсъствие на перпективи за развитие и по-добър живот. Обратното, хората ясно отчитат как вече се посяга и на малкото останали общи придобивки, като безплатно образование, медицинско обслужване, държавна собственост, природни и енергийни богатства и пр.... Усилено си задават въпроса кого чакаме, кой ще дойде и за какво, по новите модерни магистрали !?
           Унищожението и бандитизма на прехода постави хората в условията на блатото, ако си активен и се опитваш да направиш нещо – затъваш повече !  Депутатското място и участието във властта е най- печеливщото нещо , далеч пред нормален, честен бизнес и труд !? Компетентността, знанията и науката са без значение, особено за политиците с безнаказани, ежедневни гафове и срамни състояния. Живеем в полицейска държава, без право да притежаваме оръжие, без работеща съдебна система с цензура даже и във виртуалното пространство ! Опитите за простести се омаловажават, медиите слабо ги отразяват в зависимост от интересите които обслужват. Напоследък са модни зеленчуковите протести, основно с развалени домати, защото имат хумористичен елемент, който може леко и внимателно да се покаже.Трябва да се отчете, че това е и психическа подготовка за предстоящото вдигане цените на плодове и зеленчуци преди Коледа!?         
          Малкото хора, не загубили все още разсъдъка си, отчитат: Огромен демографски срив, останахме 7 милиона, а имаме над 500 партии! Не произвеждаме и не продаваме нито една стока конкурентна за световния пазар! Внасяме почти всичко, най- много хранителни продукти ! ...Чужди фирми и акули се настаниха тук и се гаврят с човешкото достойнство. Говори се, че за днешното състояние пак ни е виновна БКП, като забравяме какво представляваше България към 1989г.

 

http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540

 

          Още с решенията на т.н. „кръгла маса” от 1990 г. у нас се създават идеални условия за лесно регистриране на партии, финансирани от държавния бюджет и с безвъзмездно предоставяне  на държавна собственост. Политическата дейност става печеливша и държавно платена, ражда се нова, изгладняла и безцеремонна класа – на политиците. Независимо от претенциите за многоцветност, всички партии са капиталистически с малки разлики в основната платформа. Това което не се коментира е главната цел – участие в раздържавяването и ликвидацията , личното облагодетелствуване. Така в продължение на 23 години почти всички цветове се изредиха самостоятелно и в коалиции на народната хранилка. Независимо от предизборните закани и компромати, до днес няма осъден политик и това е естествено, защото политиците безплатно разполагат с целия юридически апарат, който умело предава законност на грабежа. Реално разделение на властите няма и властта се изразява само с пари ! Отчитайки този факт от кухнята на властта, баретата, работеща в ДАНС, Алексей Петров – Трактора, под угрозата за съд и присъда, се кандидатира за Президент !? Хитро предлага в предизборната си агитация, забрана на политическите партии, това разбира се, не е негов патент !?
          Трудно е да се намерят автентични документи и исторически анализи от 1934 г. в която, с услугите на подходящи марионетки, Цар Борис забранява политическите партии в България. Следват години на икономически възход и златен лев. Огромната енергия за формиране на партии, коалиции, далавери и келепири е пренасочена в икономическата и производствена сфера. Този факт се подценява и избягва с единственото обяснение, че това е възможно при еднолично управление, диктатура и монархия. Истината е друга, това е напълно възможно при друга Конституция и държавно устройство, изключително подходящо за нашите днешни условия в България. Нарича се пряка демокрация и е противоположност на реализираната „представителна” демокрация. Опростено би изглеждало така : Народно събрание от 100 – 120 депутата, без партийна принадлежност – избирани пряко, на териториален принцип ( може да се използуват съществуващите общини, обединени по брой хора)  , предлагани с подписка от определен брой граждани. Народните представители се избират по професионални и лични качества, нямат имунитет и могат да се отзовават от избирателите. Правителството се избира от тях на подобен принцип... Държавата не финансира предизборни къмпании, партии, сдружения и личности.
           С известни различия се приема, че пряка демокрация е реализирана в САЩ ( двупартийна система),Англия и Канада ( две основни партии и една –две по-малки преминаващи прага за участие) и Швейцария ( 26 кантона с местно самоуправление и централно правителство).... Даже и някое от тези държавни устройства да се избере 1: 1 , ще е значително по- добре за българите. По ясни причини, на такова развитие опонират всички партии леви, десни и централни, защото реално между тях НЯМА никакво различие !
          Народа решава и избира, но между какво – бич, тояга или емиграция, на всичко отгоре напълно конституционно !? Ако не знаете – четете, ако не разбирате – питайте, само ви моля, не спете под ножа на гилотината !

 

imageimageimageimage





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Днес осъдиха булгаристан в Страсбург по още 4 дела !?
28.11.2012 01:48
Вобще, имаме ли българска държава и юристи !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467097
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031