Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2012 16:18 - Президента ни хвали по света
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 4066 Коментари: 13 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 Туристическата обиколка на Президента събра много протоколни похвали. Истината е, че той ни самопохвали много повече. Никой обаче не се върза на въдицата да му повярва истински, обратното, усилено се водят преговори за преиздаване на всички езици на великото творение на Алеко Константинов, ето един епизод от него:
 
            „- Ти я чуй, момче - обърна се той към мене, - ти хем се къпи, хем понаглеждай мускалите, па гледай и мен какво нещо ще изкалъпя. - И с тия думи бай Ганьо дигна единия си крак и стъпи на оградата... - Ти само гледай... Повдигна се, тури и другия крак, изправи се, прекръсти се и извика:        
           -Гледай... Яла, боже, помози... Хоп!... - И се хвърли във въздуха, изкриви краката си на кравай и - бух! - сред басейна.
Снопове вода бризнаха нагоре и се посипаха по главите на вцепенените от учудване немци: вълнисти кръгове отскочиха от центъра към краищата, преляха зад басейна, хлътнаха пак назад и когато водата подир няколко секунди се утаи и избистри, всякой от находящите се в банята можеше да види уморителните жестикулации на бай Ганя под водата. Той се повдигна нагоре, спусна си нозете, стъпи на дъното, изправи се със затворени очи и запушени уши, изтърси се от водата - пуф! - и пръсна вода през увисналите си мустаки - пуф! - и изцеди водата от косата и лицето си, отвори си очите, погледна ме и се засмя:
          - Ха, ха, ха... а? Какво ще речеш?...
Аз не успях нищо да река, защото той се пусна хоризонтално над водата и почна с ръце да пляска повърхността, почна да плава по "гемиджийски": пляс! - с ръката и ритне две текмета назад, пляс! - с другата ръка и още две текмета. Целият басейн закипя. Като че бяхме под някой водопад. Вълни запляскаха към краищата, вериги от капки бризнаха чак до насрещните стени.
         - Туй се казва "по гемиджийски" - извика през вълните тържествующият бай Ганьо; - чакай сега да им покажем "вампор" на кое викат.
И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана. Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода: "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу - и бай Ганьо изсвири с уста. Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:
         - Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"”
          
            Давай господин Президент, хвали, представяй българското племе, но внимавай с камерите, не ги допускай в гръб, да не ни се види голия задник ! Не приемай безплатни, любезни обяди, такива в светът на капитала няма !

image




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Да, да внимава, защото под скъса...
28.05.2012 21:51
Да, да внимава, защото под скъсаните му потури още се вижда надписа ОФ...
цитирай
2. dedenze - Абе ОФ все пак се ядва.
29.05.2012 00:04
Изявите на съпругата му, т. н. президентша, показват друг надпис !?
цитирай
3. goran - "Не приемай безплатни, любезни обяди, такива в светът на капитала няма!"
29.05.2012 00:51
Най-доброто доказателство на тези думи, бяха камерите, който запечатиха посещението му при чичко Бил Гейц - показвайки как най-богатия човек на планетата го черпи щедро с водица и пепси!

За сметка на това Плевнелиев три месеца преди това щедро се фука с "еко" автомобила на Крайслер - видите ли той бил втория президент след Обама който го тествал и хвалел, чудно защо ли!!!

Да не говорим, че днешните електромобили са абсолютна манипулативна дъвка за пред залъгваните гласоподаватели!
КПД на АЕЦ е под 12%
КПД на ТЕЦ е под 35%
Загубите в електропреносната мрежа могат да достигнат до 20%
Днешните батерии са скъпи и калпави
А електродвигателите са по-тежки от двигателите с вътрешно горена при една и съща изходна мощност

На този фон реалното КПД на елетромобила е около 0,35*0,80*0,65*0,9*0,97 = 0,16 или е около 16%

Докато КПД на съвременен автомобил с ДВГ е около 0,45*0,97 = 0,44 или около 44%, сиреч цели три пъти по-високо! А автомобила е по-компактен, мощен и автономен, но ... хората трябва да бъдат залъгвани, че властта мисли екологично!

Разбира се, има електромобили, който се захранват "изцяло" от соларни панели, но само при слънчево време и струват по око 500 000 долара парчето, ако искаш!

Потискат ни бедни и ни правят зависими от ТЕЦ, АЕЦ и ЧЕЗ
цитирай
4. dedenze - Незнам goran, дали само бедността ни прави зависими и лъгани !?
29.05.2012 01:49
Май е комбина от беден, примирен, неук и тъп ! Сателит и слуга на силните за деня!
цитирай
5. goran - За добро или лошо хич не сме тъпи, но мнозина са егоисти и все искат да се пишат тарикати, хитреци
29.05.2012 11:04
Урока на майка Природата, татко Живота и тяхното чедо Съдбата винаги е бил един единствен - труд, подкрепа, чедо, всеотдайност и творчество, това е пътя на човека, но ... изкушенията и хитрините винаги са изглеждали много лъскави и примамливо близо!
цитирай
6. dedenze - Добре си описал пътя на човека !
29.05.2012 11:55
Явно днес надделява животинското над разума, използува се във всички комерсиални форми и резултатите са налице - "Бял мерцедес ме преследва в живота...."
цитирай
7. goran - Все пак има и някои позитивни тенденци, дори и в България
29.05.2012 15:05
Ето аз например съвсем сам си спомних, че съм дете на траките и на майка Природа, татко Живот и тяхното чедо Съдбата. Други по-способни вече имат по три деца, а трети станаха добри учители :)

Колкото повече ни лъжат и натискат толкова повече, ще си спомняме и разбираме важното. :) - Всяко действие има равно по сила противодействие ;)

Хората започваме да се събуждаме, да бавно е, но всяко начало е трудно! Все още не всичко е загубено, за жалост сме пропилели основните ресурси и време, но Природата и Съдбата винаги имат и резерв, и енергия. Точно както човек може да надскочи себе си, но за да му се даде този последен шанс трябва да повярва в себе си и в живота, и да се захване здраво за работа!

Баба Ванга много хубаво го е казала "Не искайте много, защото ще трябва да му платите цената!"

Крайно време е да разберем, че способностите не са привилегия, а отговорност!
цитирай
8. dedenze - Напълно вярно !
29.05.2012 15:35
Подкрепям написаното от goran, това са вселенски закони !
цитирай
9. goran - Живот човешки, живот глупешки - живот :)
29.05.2012 16:07
Време ни е да прогледнем и това ще стане, колкото и да ни замазват очите ;)

Истината може да бъде скрита, но не и погубена :)
цитирай
10. dedenze - Не вярвам в богове.
01.06.2012 17:18
Но тук и на това, бих казъл, дай Боже, дай !
цитирай
11. goran - Бог високо, цар далеко, но ...
03.06.2012 10:29
И без Бог не може, боже :)

Огняне,
И аз не вярвам в религии, но вярвам в майка Природа, татко Живот, тяхното чедо Съдбата и в Бога в мен ;)

цитирай
12. dedenze - Ботев го е казъл неотразимо в "Моята молитва"
03.06.2012 12:39

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

цитирай
13. goran - Да :)
03.06.2012 13:29
Сега е наш ред да повярваме в духа, мислите и ръцете си :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467922
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031