Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 13:32 - Ако имаше референдум ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1644 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 12.03.2012 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

             Референдума е форма на пряко допитване до народа, по важни въпроси касаещи държавата, устройството и живота на хората. Той е най- висшата форма на демокрация – пряка демокрация. Повече от 50 години такъв не е провеждан в България, обратното, партиите единодушно гласуваха закони, правещи почти невъзможно, провеждането на референдуми!? Угоднически на властта, медиите и фирмите за социални изследвания, не отразяват истинското желание и мнение на хората. Неофициалното обяснение за това е, че народа е тъп и необразован, не е на нужната висота да оцени и разбере, какво, как и защо му е нужно ! Това е привилегия на регистрираните над 400  партии и стоящите зад тях лични и олигархични интереси !? Съдбата на хората е приватизирана и се решава от мафиотска, уж цветна, политическа класа, живееща в комфорт и охолство ! Същевременно всички знаем с голяма точност, какво реално искат хората и как биха гласували, ако действително се проведе референдум: Ето някои по- важни резултати, ако някой може да ги обори да заповяда, ще се получи добра полемика, полезна за всички:
             - Парламент и държавно устройство – Партии, движения и изборни агитации, да не се финансират от държавата ! Избори териториални и напълно мажоритарни за личности и специалисти ! Парламент най-много 120 души, без привилегии и имунитет, заплащане според средната или минималната заплата, без допълнения !
            - Държавна собственост и производство – Запазване на печалившото производство и фирми с пълна прозрачност, охрана и контрол във всички сфери. Реституция и ликвидация на работещи структури, нямаше да бъде допусната ! Продажба земя и недвижима собственост на чуждестранни граждани също!
            - Частна собственост и производство – Да, във всички сфери, при доказан, чист произход на капиталовложенията !
            - Разделение на властите – Да, с ясно формулирани правила и взаимодействие между тях, в полза на хората и държавата, назначават се от безпартийния парламент . Съд, със съдебни заседатели определящи вината чрез единодушно решение. Обща, солидарна и персонална отговорност !
            - Наказателен кодекс – Неотмяна на смъртната присъда за тежки престъпления. Високи наказания за престъпления извършени под действието на алкохол и опиати, срещу непълнолетни, да се третират като умишлени. Принудителен труд в затворите с отчисление на разходите по издръжката ! Рязко увеличение на наказанията за кражба, мародерство и хулиганство.
            - Участия във военни и държавни съюзи-  Забрана за участия във военни съюзи (НАТО) и разполагане на военни бази ! Да, на участие в ЕС, ако приемат състоянието в което сме, без наложени отвън промени и непосилни изисквания!    
            - Досиетата - Пълно отваряне, особено за доносниците - сътрудници, наказание за клевета и престъпления !     
            - Относно АЕЦ – Блокове 3 и 4 в Козлодуй, нямаше да бъдат спряни и щяха да работят до изчерпване на ресурса, строежа на новата в Белене щеше да е към края си !
            - Военно обучение и право за притежание на оръжие – Да, с ясни и точни правила за съхранение и ползуване.
            Това основно искат повечето българи, защо не се въведе, кой пречи и защо на това !? Отговора е лесен и ясен, трябва да го направим ние "електората", защото няма партия и не може да има такава, която да го осъществи ! Никой не реже удобният, сладък и незаслужен клон на който стои !

 

 

 imageimage

 

imageimage



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Поздрав за публикацията!
12.03.2012 14:10
Много си прав в разсъжденията си...Всичко зависи от хората,ако не се поддават на партийни внушения и манипулации-но когато един народ е маргинализиран до крайност много трудно,почти невъзможно е да се обедини,около посочените от Теб идеи,както и да припознае достойните си водачи!Бъди здрав!
цитирай
2. dedenze - Благодаря andrei !
12.03.2012 14:30
Трябва да го събудим този народ, да го просветим, да му отворим очите, да помогнем, кой с каквото може, преди еничерите и продажниците да го унищожат завинаги от лицето на земята ! Защото, повечето българи са добри хора, с вековни традиции и култура, със своя писменост, език и достоинства !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466865
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031