Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 16:20 - Електромартеница
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3919 Коментари: 11 Гласове:
7

Последна промяна: 02.03.2012 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     

      На 1 март получих от ЧЕЗ фактура, приличаща на мартеница в бели и червени цветове. Не че е нещо ново, генериращо отрицателни и тъжни емоции. Тя обаче в синтезиран, сбит вид, отразява 22 годишното политическо безумие и поетия път към унищожение на българите. Новобогаташите трудно ще разберат, затова ако четат, да спрат до тук и излязат от поста. Обикновените, обеднели хора да се размислят !
         Електромартеницата съдържа три основни елемента, чиито сбор дава крайната цена  А+Б+С = Д, където А е усреднената цената на енергията, купувана от производителите ( тук цената от АЕЦ Козлодуй е поне два пъти по ниска, но не стига за всички „разпределители”) , Б е цената на „услугата” – от ЧЕЗ, която е – електроразпределение. С е чист, хубав приход на държавата чрез 20 % ДДС върху сумата А+Б. Така се стига до крайната цена Д. Елементарния анализ, очевиден за всички получили подобни  електромартеници е следният:  Б е по- голямо от А, което ще рече, че разпределението е по – скъпо от самото производство на ел. енергия !? Прилича  на експресна, колетна доставка с DHL !? Излиза така, че държавната администрация и електроразпределителите са силно заинтересовани от по – висока начална цена, което води и до по- висока крайна. Цена, която изцяло плащат само и единствено крайните потребителите – хората.
        Ужасът и безобразието се състоят в следното:
        - Цената на електроенергията, формирана по този начин за 90% от хората става равна на 30% от техните приходи ! Ако се отопляват с електроенергия достига 80-90% !? Минималната работна заплата е малко по- голяма от средната пенсия и е 270 лв., средната работна заплата е под 700 лв при 12% безработица. В семейство с деца понякога работи само единият от родителите, така с доходи по- малки от 300 лв на човек са повече от 5 - 6 милиона души!? Мисля, че в целия цивилизован свят, никой не заделя 30% от приходите си за електричество !?
      - Т.н. електроразпределение е в ръцете на чуждестранни фирми, такава е и ЧЕЗ. Подобни фирми имат десетки начини за износ и преразпределение на средства. Реално не се формират и обявяват големи печалби, за да може в близък период, да се иска увеличение стойността на „услугата” ! Всеки нормален човек, вижда и знае, какво реално се върши по т.н. електроразпределение. От 30 години насам, освен аварийни ремонти и инкасиране – почти нищо друго ! Огледайте се, от Тошово време, всичко си е същото – кабели, трафопостове, ел. табла, стълбове, мрежа и пр.... Подмяната на електромерите с по- модерни, отчитащи повече неконсумирана енергия, външните табла, са разходи лично касаещи „разпределителя” и му носят допълнителни приходи, те не подобряват качествата на услугата. Те не са инвестиция, както и аварийните ремонти. Всеки по – сериозен вятър, грамотевици, дъжд и сняг оставят хиляди потребители в 21 век без електричество !? Ясно става, че се извършва огромна измама и грабеж на стойност над два пъти по- висока, от цената на киловат при производителя, без никаква промяна на услугата от преди 22 години !? Разпределителя получава повече пари от производителя, неизвестно за какво !?
     - Като връх на цинизма е създаването на синекурната "Държавна комисия за водно и енергийно регулиране" !? В нея се извършва смешен пазарлък за процента увеличение на цените ( намаление няма, само увеличение). Забележете, че пазарлъка се извършва между две страни, пряко печелещи от увеличението !? Разликата е, че едната хвърля прах в очите на хората, имитираща загриженост, а другата директно показва, почти винаги два пъти по- голяма,от очакваната брадва. Накрая става „ споразумение”, което съвсем скоро ще усетим с новите сметки. За да разберете докъде стига грабежа, до къде ни докараха вече, ако си произвеждате сами електроенергия е по – изгодно !? Сметнете сами – садите си рабица – произвеждате т.н. биодизел (себестойност около 1 лв /л)- захранвате си локален дизелов агрегат и задоволявате собствените си и съседски нужди ! Не продавайте електроенергия, тогава ще ви скъсат от акцизи, данъци, такси и пр....
        Тук става дума за порочно заложен принцип, уж пазарен, валиден и за водоснабдяване, горива, застраховки и пр....

        Разгледайте си внимателно електромартеницата и помислете, чии заплати, бонуси и хонорари плащаме незаслужено в огромни размери! Никога не забравяйте, че зад цените точно стои некъдърността и облагодетелствуването на политическите партии в прехода, за които безропотно гласувате с ДА! Няма, и не се допуска, бюлетина с НЕ ! На ръка да го добавите, бюлетината става недействителна ! Вие нямате истинското, демократично право на отрицателен вот !?
        Честита Баба Марта, дано Ви донесе здраве !


image





Тагове:   ток,   цени,   ДКЕВР,   партии,   печалби,


Гласувай:
7



1. chavdar01 - ДОБРЕ ЧЕ ЕЛЕКТРОМАРТЕНИЦАТА НЕ Е С 220 ВОЛТА.
02.03.2012 16:53
ЧЕ ХЕМ ЩЕ ПЛАЩАМЕ,ХЕМ ЩЕ НИ ВТРИСА!
цитирай
2. dedenze - Тя е по страшна от 220 V !
02.03.2012 18:26
Тя е елемент от ликвидацията на нацията и геноцида на който сме подложени от политическата класа, живееша в разкош, бонуси, привилегии и пр....
цитирай
3. анонимен - 220 бие и умъртвява отведнъж, а тия ...
02.03.2012 20:52
220 бие и умъртвява отведнъж, а тия ни смучат бавно от 65-70 години! ГЕНОЦИД!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,ДЕДЕНЦЕ, И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Поздрави и успех!
цитирай
4. dedenze - Благодаря colobur !
02.03.2012 21:36
Да сме живи и здрави, дано оцелеем и тази година, напук на геноцида !
цитирай
5. анонимен - Дано, дай Боже, Деденце! Напосл...
02.03.2012 22:30
Дано, дай Боже, Деденце! Напоследък обаче, един виц не ми излиза от главата:
"Попитали радио Ереван: - Какъв е изхода от кризата в България? радиото отговорило: - Летище София..."
цитирай
6. dedenze - Това е лесният изход, които ще изберат политиците, когато нищо за крадене не остане !
03.03.2012 00:06
Нашият избор трябва да е друг !
цитирай
7. анонимен - Когато не остане за крадене?. . . ...
03.03.2012 09:54
Когато не остане за крадене?... това значи, че ние сме мъртви отдавна...
цитирай
8. plamo - Забрави да споменеш, че високата ...
04.03.2012 12:19
Забрави да споменеш,че високата себестойност на енергията е от цената на зелената енергия която е от 10до15 ПЪТИ по висока и е гарантирана за 20 години. А не трябва да забравяме кои са най–големите собственици на ветрогенератори и фотоволтарични централи.
цитирай
9. dedenze - Благодаря за допълнението plamo !
04.03.2012 12:33
Вярно е, плюс и няколко частни, силно преференцирани в цените на електроенергията ВЕЦ и ТЕЦ ! Усилено се говори за частен, чуждестранен АЕЦ Белене !? Тогава енергията от АЕЦ, подобно на лекарствата, ще стане най- скъпата в света !? Трудно се намира информация за тях, даже и в нета. Не са в обективите, медиите си траят, можете ли да познаете ЗАЩО !?
Знаете ли какво е - държавно организирана престъпност !?
цитирай
10. plamo - Една от най–успелите бизнесдами у ...
04.03.2012 13:02
Една от най–успелите бизнесдами у нас ,освен участие в големи Банки , държи доста голям дял от производството на екоенергия.Ама да не си помислите ,че тя има нещо общо с НЕГО!
цитирай
11. dedenze - О, ако е една дама само, ще я храним с мед и масло, ще я направим кралица !
04.03.2012 14:32
Дамите, включително и от мъжки пол, в 22 годишния "преход" са хиляди с огромни консуматорски възможности, вече непосилни за хората ! Смешна е играта на политкотка и народнамишка в която мишката даброволно с песни, лозунги и съвсем "демократично" сама влиза в устата на политкотката. Оставя нотариално, законно заверен акт, че собствеността и се подарява на политкотката и нейните приятелороднински кръгове !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467004
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031