Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2011 14:38 - Що е Закон за детето
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2710 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 03.01.2012 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Провокиран съм да напиша този пост, от опитите на съблогъра  evrazol

  да събуди спящите и по- читави българи, да ги накара да прочетат и коментират готвеният нов Закон за детето. Темата е повече от важна, защото създава  правната основа в грижата за бъдещото поколение. Без да съм експерт и професионалист в тематиката, четейки предложения закон, в мен остава убеждението, че той е поредният опит, за прехвърляне на отговорности, основно върху родителите и създаване на нов по- голям, платен, бюрократичен апарат. Чисто политически опит да се свърши нещо „проформа” за замазване на нашите и чужди очи. Преписан, набързо от американския закон с европейски добавки и неотчитащ нашата действителност с обем 85 печатни страници. Сигурен съм, че днешните управляващи са притиснати да приемат такъв закон, за демонстрация на грижа и „демокрация” в унесон с нуждите на капитала. Преди подробното разглеждане е нужно ясно да определим други, важни, изходни неща:
         Що е дете – в закона е написано, че това е всяко физическо лице до 18 години ? Предполага се, че се касае за бездуховно лице, паднало от космическото пространство по случайност!? Защо никой не казва, че детето е създание и плод на физическа и духовна, обмислена и отговорна, базирана на любов и уважение, връзка между мъж и жена. !? Детето в 21 век не може да бъде плод на инстикт и удоволствие, защото неговото отглеждане е трудно и сложно, пораждащо хиляди проблеми и последствия за цялото общество. Детето не бива да се създава от генетично увредени хора, под действие на дрога и опиати, с насилие и терор ! Деца не бива да се създават от деца и хора без възможности – интелектуални и материални за тяхното отглеждане, иначе те ще бъдат бъдещи нещастници, престъпници и социално бреме. Не бива да раждаш на 60 години, заради реклама, показност и под въздействие на начална деменция . Затова, преди всичко останало, раждането на деца, трябва да има правно регламентиран, разрешителен режим! Нужен е ясен и точен закон, третиращ правото за създаване на деца, правата и задълженията на родителите!? Неспазването, трябва да се наказва с висока тежест и санкции за всички. Така ще се ограничат до минимум и последствията като – не ходене на училище, нощем по улиците и заведенията, просията,  изоставянето в домове, безхаберието. Надали ще приемем законите на древна Спарта, но трябва дълбоко да се замислим и за новородените, нелечимо увредените деца, тези които никога няма да достигнат нормално човешко развитие и разум. Съчувствието и хуманността са важни и нужни, но здравото и жизнеспособно поколение още повече. Понякога евтаназията е по- доброто решение и изход в тази ситуация. Едва ли има правителство и власт, които да въведат подобни, „непопулярни” мерки. Всички се крият зад т.н. граждански права и свободи, резултатите с пълна сила се стоварват пак върху нас. Гражданите уж нямат право да увреждат и убиват, крадат и насилват, а как създаваме децата - престъпно или не !? Покажете статистически, колко са изоставените деца, тук в изчезваща България, колко са с тежки увреждания, колко системно употребяват наркотици....Грижата за тях е само показна, по Коледа !
         Децата са най- големите потребители, капитала отлично знае това. Знаят го и родителите, по цените, когато купуват дрешки и обувки, детски колички, играчки и аксесоари. Болните деца са най- желаният потребител, целта не е тяхното лечение и интеграция, там средства почти не се влагат, родителите дават всичко което имат, молят за помощ.Това, че детето е живо и духовно същество, бъдеще на нацията, от това  най- малко се интересува бизнеса и политиците!? Това  най- слабо е залегнало в "закона"!
         Та, Закона за детето, трябва да се обсъжда и разнищи ред по ред, защото в този вид, гарантирано става следното: Ако ударите лек, профилактичен, „педагогически” шамар на вашето, разюздано и напушено дете, вместо да викате и търсите платени психолози на помощ, и то се оплаче ( мисля на тел. 116) – вие ще отнесете финансова и морална санкция с нарастваща скала, ще ви го отнемат безвъзмездно, вече почти отгледано, ще го дадат на други по- търпеливи, по - хитри и по- богати родители !? Реално всички права са негови, вие нямате никакви права , включително и морални, вие трябва само да снасяте- блага и пари!? Дано разберете това, преди да е станало доста късно. !

image


image







Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. novkoment - Опасността е наистина твърде се...
29.12.2011 15:29
Опасността е наистина твърде сериозна, но малцина все още я осъзнават!
цитирай
2. dedenze - Да така е !
29.12.2011 15:35
Родителите трябва да се справят с нищожни средства във враждебна среда, за да изпълнят своите задължения и то в условия на безработица, наркомания, престъпност, порно, шоу бизнес, липса на морал и ценности, липса на правосъдие, недъгава полиция, лошо образование ...... и какво ли не !?
цитирай
3. yahnalametlata - Четиринадесет годишния ми син вече ...
29.12.2011 21:21
Четиринадесет годишния ми син вече е подочул нещичко по повод готвения закон. Та, усмихвайки ми се ми съобщи, че ако оше веднъж му напомня да си почисти стаята, ще се оплаче където трябва. :) След подоробно разяснение, кой в действителност ще е потърпевшият, се отказа от идеята. Нали се сещате, за кого ще се отнася този закон. За този, от когото може някак да се понапълни хазната. Дълбоко се съмнявам, че законът ще засегне, тези за чиято интеграция се тръби от години. Които правят деца на децата си, които ги карат да просят, да проституират, да крадат и т.н. От тях как ли ще си съберат глобите и къде ли ще им настанят отнетите деца, ако изобщо се стигне до там. Сблъсквам се със социалните всяка година. На интересни случки съм ставала свидетел и само в такъв момент се ядосвам на евтиния си телефон. Чудесна скрита камера щеше да се получи. Истинско безхаберие, човеконенавист, безразличие и озлобеност, когато им нарушиш делничната дрямка.
цитирай
4. dedenze - Съгласен съм с yahnalametlata
29.12.2011 21:44
По въпроса с циганите, те са готови и за дребни суми да си дадат, продадат децата .Раждането на деца за тях е инвестиция и форма за получаване на пари, никога дълг и отговорност !
Затова е нужен разрешителен и ограничителен режим за раждане на деца, а не социални помощи и привилегии. За някои хора е нужно самите те да заплатят висока такса и гаранция за да получат право да имат деца !
цитирай
5. анонимен - peregrinator
30.12.2011 02:57
Деде,относно последния ти коментар,то няма как да стане.Ние не сме Китай и тук в Европа сме с други правила и норми.Още повече че се стопяваме,а не увеличаваме.С една дума да му мислят бъдещите родители,като мен например,ако даде господ.
цитирай
6. dedenze - Правилата и нормите ги създават хората в зависимост от много неща
30.12.2011 11:01
Има как да стане, Китай са много преди нас, щом там може и тук може също, нужна е воля и решителност, подобна на борбата с тютюнопушенето !?
Добрият лекар лекува причината, а не резултата !
Ужаса идва когато попаднеш на некадърен лекар (проформа) - като нашите политици!
цитирай
7. bven - Съгласна съм с написаното и доводите , Деденце!
05.05.2012 08:57
Според мен обаче основната цел на този закон , откъдето и да е довлечен и неадаптиран - е да се постави основната единица на обществото, семейството - на колене! По такъв начин се нарушава структурата му и оттам някой ще извлича своите енергийни и материални облаги. Не е за никого тайна, че предстоят огромни промени на Земята и наличието на Страх и Гняв в човека е повод някой да празнува. Това е причината по всички страни правителствата да взимат решения, несъобразени с моралните норми , тъй като получават инструкции за дестабилизиране в световен мащаб. Най-лесно е това да стане, като се посегне на семейните ценности. Нека всеки знае и решава, защото наистина е време разделно по всякакъв начин и само единството може да ни спаси !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477157
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930