Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 14:20 - Държавата - лош стопанин ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2033 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 30.11.2011 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

        Вярно ли е ? Валидно ли е за всички държави ?

        Да определим първо, какво е държава? Просто казано, това е територия с определени граници, в която живее население със самоуправление. Основни характеристики са общ език, бит, култура и самоопределение. Освен природните дадености, тук са концентрирани  усилия, труд и лишения на много поколения за създаване на общи блага и собственост, важна и нужна за всички, без тях държавата няма смисъл и бъдеще. Ръководството на държавата, чрез армията  и полицията пази всичко това, от посегателство на чужди и вътрешни  грабители. Общата, изстрадана, държавна собственост трябва да е с предимство пред всички останали, тя се гради особено трудно !
        Приспивната песен, че държавата е лош стопанин, се запя в края на Татовото управление, като мотив за създаването на частно производство и собственост у нас. Нужна беше добра обосновка, за да се избягнат редица съветски идеологеми и се проправи път на Указ 56. Същевременно милицията и законодателството, защитаваше основно държавната собственост и кражбите бяха повече кокошкарски, но наказвани жестоко. Затворите не съответстваха на европейските норми, нямаха нищо общо с курорт, пансион... и работеха перфектно. Имаше и ефективно, смъртно наказание.
         Когато започна смяната на обществения строй и собствеността, лайтмотива, че държавата е лош стопанин се забля с пълно гърло. Целта бе, да се заграби държавната собственост, да се свали всякаква отговорност  от новите политически сили в процеса на разграбване, приватизация и смяна притежателя на собствеността. Властите се разделиха и охраната на държавната собственост беше свалена умишлено, персоналната охрана придоби невиждани размери. Преди всеки приватизационен процес се извършваше източване и разграбване с цел обезценяване на обекта и продажбата му на скраб със символична цена. Почти „узаконен” обект на масови и организирани кражби станаха държавните  детски градини, читалища, училища, складове, магазини, фабрики, БДЖ ... Последната статистика сочи, че БДЖ губи над 1,5 милиона лева ежемесечно от кражби на метал, застрашаващ живота на пътниците !? Стоката в товарните влакове се краде зрелищно в движение !? За 22 години, щетите са неописуеми !
         За всичко това са виновни партийните управляващи. Не е трудно престъпниците да бъдат заловени, изкупуването на скраб да се контролира, даже поименно се знаят, кои са и къде са извършителите. Това не се прави с оправданието, че няма достатъчно средства за охрана, а какво охранявате господа властимащи – партийните централи, парламента, президенството, резиденциите и собствените си персони и семейства !? Кой трябва да пази нашата, държавна собственост? Защо министъра на вътрешните работи с месеци обикаля по сборове и седенки, правейки предизборна агитация, вместо да си върши работата!?  Има ли един наказан и осъден за безстопанственост !? Във всичко това има друг, важен замисъл: да бъде ликвидирано и малкото останало общо и държавно. Да се предаде в ръцете на чужди фирми и интереси по замисъла и ръководството на икономическите кръгове в САЩ и ЕС. Вече имаме челен опит с мобилните оператори, медиите, енергетиката, природните, изкопаеми богатства, водата, търговските вериги и пр.....  Следват БДЖ, болниците, училищата и военната промишленост !
         Същевременно трябва да се отбележи, че в най- развитите държави в момента се извършва огромно одържавяване и изкупуване на фалирали частни банки, концерни и производства за десетки трилиони долари ! Така се спасяват работни места и спестявания с по- сигурната и гарантирана държавна собственост! На първо място в този процес са нашите нови братя от САЩ !?

         Хората биха се примирили и забравили всички престъпления извършени от родните политици,  ако живеят в една социална държава, където пенсиите и заплатите се индексират поне с процента на инфлацията. Ако почувствуват, че някой се интересува и грижи за тях, че имат достойна работа и бъдеще. За жалост няма подобно усещане, точно обратното – завишава се пенсионната възраст, режат се социални придобивки, измират масово от лечими болести и лекарска „небрежност”, живеят в отчаяние и стрес!? В ясен и прав текст им се казва, че не са нужни, че са бреме за България, извършва се нечуван геноцид! Явно е дошло време за смяна на народа ?

          Скъпи сънародници, без кръв и оръжие може да ги накажем подобаващо за всички престъпления. Достатъчен е един, предизвикан, насилствен референдум за промяна на Конституцията чл. 11., ето  така:  Политическият живот в Република България се основава на принципите на пряка демокрация. Волята на гражданите се изразява от техните избраници на териториален принцип. Политическите партии не се финансират от държавата и нямат право да издигат кандидати за изборни длъжности !
        Пак се задават избори, ако не успеем до тогава, поне това може да се направи:

http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070


image

image

imageimageНека разноцветните балони останат само за радост на млади и стари по празниците, вън от политиката !







Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - lifeaftercapitalism. info/mu...
30.11.2011 15:16
lifeaftercapitalism.info/multimedia/42-video/141-the-shock-doctrine-movie
цитирай
2. dedenze - Благодаря анонимен за подкрепата !
30.11.2011 16:10
Този филм потвърждава много мои твърдения и в други постове! Тук се трият анонимните коментари, затова ще препечатам препратката:
lifeaftercapitalism.info/multimedia/42-video/141-the-shock-doctrine-movie
Надявам се повече хора да видят филма и да се замислят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478999
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930