Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 23:01 - Елегантно решение на пенсионната реформа
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2587 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 18.12.2011 01:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

       Гледам предаването „Референдум” по българската „национална” телевизия, с тема – пенсионната реформа. Гръмкото заглавие реформа, предизвиква тъжен смях, защото не се касае за реформи към по- добро, а за  просто вдигане на пенсионната възраст, защото няма пари, а няма пари, защото са изядени на зелено, преди да са получени от данъците . Няма да коментирам участниците и тяхното поведение, защото все пак има нещо героично в това, да се появиш пред хората, да говориш лъжи и глупости, да се оправдаваш с ЕС и кризата, да политизираш, когато вътрешно знаеш как стоят нещата в пълни подробности, както и изхода от тях.

 

        Ще се огранича в едно елегантно предложение към управляващите, което решава въпроса веднага и в дългосрочен план. Ясни са изходните условия:                  -       Налични около 2 милиона пенсионери на 7 милиона народ – не защото е вдигната продължителността на живота и населението застарява, а защото децата и внуците им над 2 милиона бяха принудени да напуснат България по човешки и икономически причини. Просто казано – тук за тях няма бъдеще и работа!

         -       Независимо от символичните пенсии, парите в пенсионните фондове не стигат, защото реално такива „фондове” няма. За 22 години приватизация и разграбване, никой не се сети да сложи и един лев в тях, независимо че всичко грабено и присвоено, беше плод на техния труд !?
        -       Данъците не стигат, защото няма работеща икономика, промишленост и производство. Повечето дребни фирмички с 1-2 работника фалират под натиска на дъмпинга, митата, акцизите, свободния пазар и монопола на световните акули, допуснати безвъзмездно у нас.
        -       Липсата на държавно производство и икономика, рязко ограничава приходите в изтънелия бюджет, които са само от мита, акцизи и данъци, а те поради неплатежоспособноста на длъжника, са почти несъбираеми.................

 

         Та предложението е: Осигурете възможност на пенсионерите да участвуват във всички мисии на НАТО по света. Те са поколение с отлично военно обучение, свикнали на несгоди и тежки житейски условия. При съвременните оръжия, ще дадат изключително високи резултати. Може да се направи и сравнителен тест – състезание с по- млади и чуждестранни партньори за демонстрация. Кандидати ще има предостатъчно, готови да се откажат от получаваните до сега пенсии, ако са приети за наемни войници !

 

          Екстри:

 

-     Решават се бързо всички финансови въпроси и пенсионна реформа не е нужна !

-     Дава се възможност на пенсионерите да умрат достойно и гордо под националния флаг в битка !
-      Рязко се ограничават разходите за лечение, хосписи, старчески домове и социално подпомагане !
-      Облекчават се транспорта и неефективното бродене по отоплени магазини, молове и пазари !

-      Критикарите на днешният, обществен ред, рязко ще намалеят, ще научат английски език. Новопартийците, ще крадат необезспокоявани – пладнежки !
-      Част от парите, за които са спазарени ще влиза в бюджета или на други места по желание на управляващите !
-        Няма да има български майки с черни забрадки при смъртните случаи, защото техните майки вече са мъртви или ако има живи, са със старческа деменция в напреднал стадии !
-        Срещу малко по- ниско заплащане, може да се разреши и предпенсионно включване в мисиите !
-        Всичко това се отнася и за българките, те всички са били на военно обучение и един кратък опреснителен курс им е достатъчен. Изключително издържливи, непретенциозни, наблюдателни и силни ! Факири по оцеляване във враждебна среда с нищожни средства!
         Всички ще бъдат доволни, всички го желаят и млади и стари ! Направете референдум и ще се убедите !  Бързайте, времето е пари, преди гърци и румънци да са се усетили !

image

 

 

image

imageimage







Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djovana38 - Смях или тъга!
23.11.2011 13:40
Ще се спукам от яд, че това предложение не ми е дошло на ум!Толкова точно и вярно е написано! В момента слушам изпълнение на Емил Димитров -"Само един живот не е достатъчен..." Та предложението за РЕФЕРЕНДУМ, може да бъде допълнено - да се работи ДВА ЖИВОТА(или колкото за два), дано стигнат парите за оцелелите пенсионери! Да се смееш ли да плачеш ли? Сравняват годините за пенсия с Англия,Германия, Австрия? Защо? Какви са техните условия на живот? Приказват едни и същи глупости като пред селски идиоти!
цитирай
2. dedenze - Българите сме оцелели, защото в най - трудните условия сме се смяли !
23.11.2011 15:31
А за работа 2-3 живота, при нашите политици, парите пак ще бъдат окрадени.
цитирай
3. dedenze - Искам да уточня
23.11.2011 15:56
Предложението е напълно безплатно и безвъзмездно ! Всеки може да го препечатва, публикува и предлага, даже от негово име !
цитирай
4. zaw12929 - Добър план!
24.11.2011 22:48
Добър план!
цитирай
5. dedenze - Да го реализираме !
24.11.2011 23:48
Всички ще бъдат доволни !
цитирай
6. dedenze - Питат ме - а хората с паркинсон може ли да участвуват ?
25.11.2011 16:25
Разбира се, те ще са особено полезни в т.н. баражен, преграден огън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479384
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930