Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 19:58 - Как се излиза от криза
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.11.2011 20:02


     

    Тук също зависи кого питате.

 

         Нормалният човек ще ви отговори:

 

-       С наше производство и продажба на нещо, тук и особено важно – навън в чужбина. С положителен търговски баланс.

 

 Вие ще възразите:

 

-        Изостанали сме, унищожихме си и малкото читаво, което се продаваше навън. Конкуренцията е огромна, нужни са нови технологии, инвестиции, няма кой да ги направи. Чуждестранните инвестиции само източват и без това ограбената държава не решават проблема даже и с безработицата. Затова търговския баланс ни е отрицателен и живеем на лихвен кредит. Нашите бизнесмени нямат пари за нова промишленост и производства.

 

Нормалният човек ще ви каже:

 

-       Тук е ролята и мястото на държавата с помощта на науката. Само тя може да събере и концентрира достатъчно средства в такова начинание.

 

Облъчени от „демократичните”  промени ще възразите:

 

-       Държавата е лош стопанин, още в тоталитаризма бе констатирано, затова не бива да се меси в бизнеса.

 

         Нормалният човек ще поясни:

 

-       Лош стопанин е тогава, когато партийно и тоталитарно, некомпетентно се меси в производството, технологиите и пазарите, без гласност и пълна прозрачност. Когато вместо специалисти, на ръководните места поставя партийни послушници и некъдърници. Сега, при този обществен строй, това е малко вероятно да се случи. Добър стопанин ли е сега когато персонално обогатява избрани фирми, банки, доставчици и пр... Защо бяха приватизирани и продадени печеливши държавни фирми, носещи добри приходи в бюджета !? Защо държавните и общински пари не са в БНБ !?

 

 

 

          Ако питате политиците, те няма да ви отговорят директно, защото реално не знаят как, пък и не ги интересува. Могат да ви замъглят съзнанието с ЕС, САЩ, НАТО и пр.... За държавно, организирано производство и дума да не става, кой ще си наруши спокойствието с това, далеч по лесно е да се „фискува” (събират данъци) !? На когото не му харесва и още не е умрял, да си търси друга държава. Ръцете са измити, свръхдемократично постижение, може да пътувате навсякъде, ако имате пари! При по- големи финансови сътресения, стачки и неподчинение, лесно ще избутат мандата. Тихо и тайно, ще напечатат нужните суми. Машините са изпробвани с фалшивите изборни банкноти, само трябва да се махне микронадписа „Купуването и продаването на гласове е престъпление”, което е повече от лесно. После какво – нищо, да му мислят следващите партии по хранителната верига, докъто „законно” закрием държавата !?

 

          Мисля, че на всички е ясно, ако не е, и Господ не може да помогне !


image



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480655
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930