Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 23:51 - Тримата братя и златната ябълка
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2819 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.10.2011 19:57


 

 

            Митичната ламя, отдавна била убита от тримата братя и златната ябълка била спасена. За жалост се появили след време други лами, нашенската хапвала вкусната ябълка в по- разширен кръг наричан ДС, ЦК и Политбюро на БКП. Ябълките и ламите вече били много, най- голямата се намирала в СССР и се хапвала от ламята ръководеща  КПСС и КГБ.  По- богатите лами, притежаващи целия свят, не можели да допуснат златните ябълки да ги ядат бедни, пролетарски и простосмъртни лами. Те обединили усилията и парите си, намерили нужните структури и хора готови не само да убият ламите, а да им наберат и занесат златните ябълки. За всяка ябълка били нужни най- много трима юнака, подкрепени от ЦРУ, МИ,... Федералния резерв , банки и държавни структури по света. Примамливо било обещанието, че те най- добре ще пазят златните ябълки, а когато дойде време да бъдат изядени, всеки юнак ще получи мъничко резенче. Кандидат юнаците били безброй, богатите владетели видяли голям зор, да изберат най- подходящите сред тях. По- умните юнаци, създали цели армии от съмишленици, на които обещали, поне да им разкажат и опишат, какъв е вкусът на ябълката. По нашите  земи тези юнаци се знаят като Луканов, Младенов, Лилов. По руските са известни като Горбачов, Елцин, Путин. Така били унищожени всички нашенски лами и ябълките обрани, занесени и скрити, превърнати в „ценни” книжа.

 

          Лошото е, че край златните ябълки било обрано и ошмулено всичко, което ставало за ядене, още на зелено. Хората започнали да озверяват от глад, със златни ябълки оприличавали  властта. Започнали активно да ги търсят, излезли на улиците и застрашили  т.н. нов „демократичен” ред и спокойствието на богатите. Народът станал подобие на многоглава ламя, все искал и не бил доволен с пълно основание. Тогава управляващите измислили конституционна хватка, с която ламята сама да се изяжда. От всяка глава на ламята, направили отделна партия на която прошушнали, че има запазена за нея златна ябълка, ако победи другите глави. Борбата започнала с всички средства и продължила 22 години до днес, но неуспешно, гладът растял. Тогава се появили нови трима братя, юнаци - Борисов, Цветанов и Плевналиев. Първият бил генерал от силовите структури, вторият кандидат генерал, шеф на МВР, третият бил изпълнител и кротък човек, готвен за Президент. Ако станел такъв, първо щял да се отблагодари и да направи кандидат  генерала – генерал, с правата на главнокомандуващ  българската армия. За целта трябвало да се подчини и озапти ламята (т.е. – народа). Не било особено трудно – още по- голям глад, безработица, платени медицински услуги, СРС, полиция, акцизи и пр... Озаптяването беше толкова успешно, че ламята излезе да гласува само с бюлетина ДА (няма НЕ), срещу дребна сума или храна, даже и нощем, чакайки на опашки, както се чакаше за консерви – помощи ( с изтекъл срок на годност) от чужбина в началото на „демокрацията”. Ламята се чувстваше оправена болезнено, отвсякъде и навсякъде, прималяла и гладна, плачеше с огнени сълзи и чакаше резултата от новите избори. Не че имаше някакво значение, просто беше принудена да имитира т.н. народно веселие. Втората по големина глава, гневно но неубедително просъскваше „ В БСП е истината !” , тя почти беше отрязана в предишните избори от гербовата глава. Баш генерала, доволен от изборният резултат, нежно милваше ламята по главите и редеше пред купените и подчинени медии:

 

-       О, къв голям гущер, а плаче !? Сега ще ви заведа по новата магистрала Тракия на кални бани и клизма в Поморие.

Честит "велик" избор на всички гласували глави, храна няма!. Хубаво е, че тялото е общо, т.е. един гроб стига.
Основателно възниква въпроса, като умре сегашната народна "ламя", която явно е в окаяно положение, какво ще правят юнаците !? Трябва да си внасят друга, може би от Китай !?
image

image

image





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468473
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031