Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2011 16:16 - Съвременна революция
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1556 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.10.2011 21:19


 

             Днес, почти няма цивилизовано място на планетата, където може да се извърши революция, особено в старото тълкуване на понятието. Даже недоволството на хората да е стигнало до краен предел, да са готови на саможертва. Монетарната, парична, капиталистическа система е създала отлична, законна и силова система за унищожение още в зародиш на подобни опити. Т.е. сега със сила, възстания и оръжие не се решават никакви проблеми. Изключение правят войните, които се водят под егидата на международни организации с „хуманни”  цели с подкрепата на световните сили. Така, ако един народ е вкаран в „законни форми” даже и те да са чист геноцид, трябва да се търсят други мирни средства, ненарушаващи правилата на управляващата класа.

 

             На по- голямата част от българите, вече е ясно, че хитро наложената схема, още от „Великото” народно събрание трябва да бъде променена. В много постове описвам защо !? Накратко:

 

-        Управляват партии – регистрирани над 400 за държава от 7,5  милиона, финансирани от държавният бюджет, чрез тях се избират депутати, правителства и структури. Конституционно нямат никакви задължения, само права!? До сега няма некомпроментирани партии,съдени за корупция, грабеж, организирана престъпност, приятелски кръгове, купуване на гласове и пр.......

 

-        Избирателите нямат право на отрицателен вот ( за каква демокрация става дума)– няма бюлетина с НЕ за партия или избранник. Хората са принудени да гласуват с ДА, даже и да не симпатизират на хората от листите. Да изберат т.н. по- малко зло !? Недействителната бюлетина не се приема като отрицателен вот.

 

-        Независимите кандидати реално нямат никакви, освен козметични шансове. Попаднат ли сред партийно избраните са бързо асимилирани.

 

-        Няма мажоритарни избори по местоживеене. Няма референдуми – условията за свикване са тежки и неизпълними – събрани и проверени над 600000 подписа, от имащи право да гласуват !?

 

-        Няма национална програма за развитие и стратегия. Продават се националните интереси.

 

-       Приетия модел без държавни производства и банки води до безработица, обедняване и обогатяване на партийни кръгове, до масова емиграция на способни хора.

 

-        И т.н. и т.н......

 

      Ситуацията е повече от ясна и изглежда безизходна. Има решение, нека си припомним малко от историята. Нашите новокапиталисти няма да се колебаят, да употребят сила срещу всеки, който заплашва печелившата за тях схема. Единственото с което не могат да се справят и от което се страхуват, като дявол от тамян, се казва пасивна съпротива. Съпротива без бой и оръжие, сега го наричат „гражданско неподчинение”.

 

      Така стигаме до великият Махатма Ганди. Повлиян от идейте на Толстой за свят без насилие и принципа „на злото отговори с добро”, той първи прилага  пасивното неподчинение. Залага на традициите и националните особености, бори се с мирни средства за независимостта на Индия. Независимо от затворите и арестите успява през 1947 година. Търси пътя за ненасилие между индуси и мюсюлмани. Английската кралица е принудена да се откаже от протокола и го приема в обикновено, национално облекло.

 

       Негов последовател е носителят на Нобелова награда за мир Мартин Лутър Кинг, използувайки пасивното неподчинение, е един от най -успешните борци срещу съгрегацията, дискриминацията, расизма и войната. Още един Нобелов лауреат за мир – Нелсън Мандела, използува успешно т.н. гражданско неподчинение, при което падна последната крепост на расизма- ЮАР. Общото за тези изстрадали хора е тяхната неподкупност, себеотрицание и вяра в доброто бъдеще на човечеството. Независимо от затворите, тормоза и несгодите те са духовно, щастливи хора, реализирали мечти и идеали,неподвластни на монетарните закони. Останали дълбоко в историческата памет на народа.

 

        Трябва да се отбележи, че в онези години средствата за масова информация са ограничени, сега имаме Интернет. За подобни прояви се ползува и у нас, за съжаление често за нацистки и футболно-хулигански цели. („ Дучето” в едно телевизионно предаване каза – „ веднага, мога тук да събера 1000 души”)Масово дискутираните проблеми- Катуница, цигани, купуване на гласове, мръсни кандидатски ризи – са само едно следствие и опит за отклоняване на вниманието от съществените проблеми. Време е да се научим да търсим и показваме реалността, причините и истинските виновници !

 

        Комфорта и спокойствието на новата политическа класа, трябва да бъде нарушен в името на утрешния ден. Не да правим етническа ескалация на напрежение, оплюване на този и онзи изборен кандидат. Не с масово гласуване за по- малкото зло !? Не на фалшивите, политически обещания ! Нужна е пълна промяна и смяна на политическата класа, довела България до това състояние. На нас не са ни нужни политически партии сеещи омраза, разединение и организирана престъпност. Та какви са нашите партии с дребни изключения, всички имат еднакви платформи,  псевдонародни, обслужващи само финансовия капитал и персоналните интереси !?  Нужна е нова, модерна и съвременна революция с организирано гражданско неподчинение срещу всички безобразия и престъпления извършвани вече 22 години, за един по- добър живот и бъдеще !
    
image
imageimage   

image





Гласувай:
4



1. kleopatrasv - Да разчнитаме тогава на "н...
10.10.2011 19:51
Да разчнитаме тогава на "нежната революция" и да глясуваме не по интереси, а по вътрешни убеждения. За лидер..не трябва да са приоритет боите на различните партии, нали?
цитирай
2. dedenze - Точно така !
10.10.2011 19:59
Лошото идва тогава, когато няма кандидати според нашите вътрешни убеждения. Тогава и на най- наглите , не може да кажем поне едно - НЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476788
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930