Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 16:17 - Ало, капиталистите - НАКЪДЕ ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3696 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 28.02.2012 01:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

         Когато избухна псевдодемокрацията един мъдър човек анализира : “Това, което учехме едно време за комунизма не беше вярно, но това което учехме за капитализма се оказа напълно вярно !?” Човешкият живот е кратък, като почти няма възможности за корекции, поправки и втори шанс. Всеки си задава въпроса какво ме очаква, къде, как и с какво ще живея. За съжаление в света на капитала, отговор на този въпрос е невъзможен. Само ухилените до уши политици ви уверяват, че всичко зависи само от вас и труда, който полагате, от вашия вот за тяхната партия, която е “най- добрата” …
         Теоретика на днешната, пазарна, икономическа реалност – Адам Смид, ако е жив ще се хване за главата и ще се отрече от основните теоретични постановки. Кризата на капитализма не е временна, защото теоретичната постановка е грешна. Това ще доведе до едно трудно и болезнено самоунищожение на системата в което най- много ще страдат обикновените хора.
        Ако някой все още не е схванал, кои са основните вредни и деградивни проблеми ето някои от тях:
        - Човек се състои от дух и тяло, от материално и духовно начало. Нормалното развитие е свързано с хармонията им. Теорията на Адам Смит се грижи само за материалното. Така много години, даже много хора не могат да определят, какво е това - не притежават духовност. Което води до израждане и подмяна на природозаложените човешки ценности. Правят се смешни опити с изкуствена религиозност да се запълни тази празнота, но религиозната принадлежност е една малка част от духовността в повечето случаи комерсиализирана от църковните институции.
        - Днес по- малко 10 % от хората, владеят всички природни дадености и експлоатират другите. Когато се роди човек, той не може да избира родителите и месторождението си. Редно е останалите хора да му осигурят  равен шанс поне в подготовката, здравеопазването и обучението. В света на капитала това е невъзможно, защото изисква разходи. Така се допуска в 21 век да се раждат роби, да умират от глад за сметка на излишно богатата храна на “богопомазаните”.
        - Живота на кредит, харченето на незаработени пари и тяхното отпечатване без каквото и да било покритие. Поддържането на постоянна инфлация в световен мащаб. Продажбата на дългове и ипотеки….
        - Застой в развитието на науката, в последните 30 години не е открит нито един нов енергиен източник, акумулатор, кондензатор, регулиран ядрен разпад и пр…. С дребни изключения, от 100 години няма значима, нова, философска теория за развитие на човечеството и социалните отношения. Застой се наблюдава даже и в сферата на електрониката и информатиката, основно се работи само в комерсиалното приложение за забавление и удоволствия.
         - Човека се разглежда като единица за потребление. Стоките се произвеждат така, че да нямат трайност и да не подлежат на ремонт. Рекламира се свръхпотреблението, което е безмислено, ненужно и унищожава ограничените ресурси на планетата. В храната се появиха ГМО, Е добавки и пр…, лесни калории, овкусяване, не естествен вид. Диабета, множествената склероза, аутизма са новите масови заболявания, в резултат на всичко това.
         - Свръхпроизводството и печалбата, създават тежки екологични проблеми. В тази връзка почти ежедневно се правят апокалиптични прогнози, за жалост, някои вече са реалност. Реално за екология се правят само чисто козметични промени и действия, там не се печелят много пари.
          - Бит, култура, етика, морал – Там най- ярко се виждат “постиженията” на капитализма, казано просто “секс, наркотици и чалга”. Касовото, лесното, без правила- това е основата. Формира се нова култура базирана на насилието, фантасмагогията, порно индустрията и дрогата. Гей парадиране, странни семейства, никакви задължения и отговорности пред никого. Нещастни деца по домове и интернати. Неграмонтност, некъдърност и безгранични потребителски желания. Виртуален живот и общуване.

 

           Да видим новокапитализма у нас- той е представен от всички политически партии. Известни са изходните условия – изгубили сме интелекта си за самостоятелност. Както преди години, бяхме изгубили "синята" кръв и ходехме по Европа като просяци да си търсим Цар !? Луканов, пръв го обяви и се пребоядиса, доведе свръхумните американци. Сега сме европейци, американофили, по- точно се опитваме да се кланяме на по- силните за деня. Даже си имаме теория, въведена от новополитическата класа – от няколко злини да изберем по- малката и безропотно да и се отдадем !? Реално това значи да размием и закрием България, всеки е добре дошъл тук!?  За 22 години подробно разпределиха и покъсаното бельо помежду си и приятелските кръгове. Редно е да се страхуват за собствеността си, особено, когато пуснаха големите, чужди акули  ?
          Накъде родни капиталисти ? Виждате, че цялата система се срива в световен мащаб, пак ли последни в света ще разберете и реагирате? Искате ли все пак да запазите някакво достойнство !? Имате две възможности :
          - Да емигрирате с окраденото.
          - Да въведете принципите на пряката демокрация, като разпуснете партиите си с конституционната промяна за пълни, териториални, мажоритарни избори без цвят, партии и партийна класа. Това ще бъде първата стъпка към един по- добър живот и демокрация – която между другото означава народовластие, колкото и странно да ви се струва.
image

 





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. josarian - Да ти кажа Деденце, аз съм обиколил цяла Европа.
15.09.2011 16:42
Живял съм три години в Москва, последните години на соца. Бил съм във Франция, Италия, Швейцария, Германия, Австрия, Монако, Словения, Хърватия. Навремето в Москва видях истинското античовешко лице на тогавашния прехвален соц., дето се сгромоляса икономически и морално. В другите държави съм пребивавал в по-ново време и нищо от налудните заключения за омразния ви капитализъм не видях. И знаеш ли защо? Защото у нас капитализма се прави от алчни, безкрупулни, безродни червени свине. Затова. А в ония страни - от хора, милеещи и мислещи за просперитета на държавите и народите си. Тия вмирисани комунистически тюрлюгювечи ги поднасяйте когато се събирате на Позитано 20.
цитирай
2. dedenze - И аз съм походил по света и съм видял лицето на много строеве
15.09.2011 16:53
Но вашата оценка е наивно синя, нямам общо с Позитано 20, пък и там няма червени още по- малко комунисти. Объркали сте явно боите. БСП е капиталистическа партия, а за да бъде по ясно ви съветвам да прочетете поста ми "Етимология на съвременните наши политици"
Не правете евтина политика затова сме на днешното дереже след 22 години "демокрация"!
цитирай
3. lisa19 - "Ало, капиталистите - НАКЪДЕ ?"
15.09.2011 19:54
До кривата круша. Всичко обърнаха с главата надолу.
цитирай
4. josarian - И кой е най-добршия строй дето си видял!? В КНДР сигурно?
15.09.2011 20:18
dedenze написа:
Но вашата оценка е наивно синя, нямам общо с Позитано 20, пък и там няма червени още по- малко комунисти. Объркали сте явно боите. БСП е капиталистическа партия, а за да бъде по ясно ви съветвам да прочетете поста ми "Етимология на съвременните наши политици"
Не правете евтина политика затова сме на днешното дереже след 22 години "демокрация"!

Или пък в Куба, или Китай може би!?
цитирай
5. dedenze - Господине изключете синята лампа и си свалете фуражката до никъде няма да ви доведе !
15.09.2011 20:30
Защо пропускате Швейцария, твърдите че сте били там !? Защо не се поинтересувахте за социалното и държавно устройство на тази по население подобна на България държава. Кой, поименно кажете, ви каза че нейния модел е неподходящ за нас. Ами скандинавските страни ?
Явно поддържате модела докаран от Луканов с вашия лидер Костов - САЩ.
На децата е ясно вече, че това е най- лошият за нас пример и модел.
Плащат ли ви за подобни изказвания и злост !?
цитирай
6. dedenze - Права си lisa19
15.09.2011 20:33
Но ще има рано или късно - възмездие !
цитирай
7. анонимен - great!
16.09.2011 10:04
Mnogo tochno! Naistina!
цитирай
8. dedenze - Благодаря !
16.09.2011 11:16
№ 7 за подкрепата.
цитирай
9. анонимен - Четете Маркс
16.09.2011 22:01
Но в оригинал!!!
цитирай
10. dedenze - Да № 9 Маркс е анализирал и открил много неща преди повече от 100 години
16.09.2011 23:43
До днес е актуален, но недостатъчен. Нужно е доразвитие на теорията и философията. Мисля, че ще се съгласите с наивността относно "диктатурата на пролетариата" !?
цитирай
11. djani - От дедо Слави - до "деденце"
21.09.2011 15:03
Драги мой, Всички теоретични и философски теории за тоталитаризма и капитализма са ми до болка ясни. И то от оригинални източници от края на 19 и началото на 20 век. От тогава насам - нищо ново! В краткия си пост соча как предизборно, лешоядите се събират и боричкат за да изкълват, каквото е останало от измършавялата ни икономика и одрипавял народ. А Обама съм споменал, доколкото и там осъзнаха, че трябва да ограничат безпределната алчност на акулите от Уолстрийт.
цитирай
12. dedenze - Да дедо Слави !
21.09.2011 17:17
Прав си ама аз вярвам, че и нови теории ще се появят иначе ще погинем!
цитирай
13. linkuln - Доста съм млада за да ти давам съвет или акъл :)
28.09.2011 13:28
Но ти препоръчвам да проччетеш "Капитализмът - непознатият идеал" на Айн Ранд!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466873
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031