Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 14:06 - Стокхолмско - български синдром
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1788 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.08.2011 02:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        Стокхолмският синдром е описан за първи път от шведския криминалист Нилс Бейерот по повод на събитие от август 1973 година. В центъра на шведската столица са отвлечени четирима служители на банка и пет дни са държани като заложници. Изненадващо, след освобождаването си похитените не само не са гневни на похитителите си, но изпитват симпатия към тях и дори ги защитават. Явно, в състояние на стрес и страх, човешкият мозък търси компромисно решение. Сработва инстинкта за самосъхранение, оправдаващ и търсещ  обяснение и смегчаване на вината, даже до степен- съучастие в престъпление.

 

           Нашите цигани, са добри, природни психолози и често ползуват прийоми в продажбата на стоки, аналогични на описания синдром. Например: Със сериозно изражение, се засилва към теб, рязко вади и насочва 2 -3 ножа и когато очакваш най- лошата развръзка – ти предлага да ги купиш за 2-3 лева. Човек изплашено ги купува, даже и без да му трябват, доволен че се е разминал със смъртта.

 

           Анализирайки, през изминалите 22 години, поведението на българите, може точно да се констатира, че масово страдат, от нашенският вариант на стокхолмският синдром. В основата стои тежък стрес, страх и безизходица. Реално между хора, общуващи помежду си, подобни настроения рядко се срещат. Българина в бита си е толерантен от много векове към религии, етноси и политически принадлежности. На една маса могат да седнат, веселят и разговарят, да си помагат, хора с всички изброени различия. Даже това може да бъде и повод за шеги и самокритика, всички го правим. Антагонизъм и ножове няма, свада може да има за някоя хубавица или имот, но за политика и принадлежност- крайно рядко. Тук възниква въпроса, защо добихме овча психика и нямаме смелост да реагираме даже в магазина и пазаря, когато ни продават фалшиви стоки и удрят в кантара ? Защо допускаме ежедневно да се гаврят с нас, управляващи и политици.? Защо продължаваме да ги търпим, да понасяме, унижение, глад, студ, безработица и безизходица с търпение, което го няма никъде в Европа ? Иначе сме добре информирани, какво става в съседните и други страни, как реагират хора с доста по- висок от нашия стандарт и на най- дребните щети.!? Харесват ни оставките и смяната на правителства даже и за сравнително малки гафове и неща, а своите страшни мародери, търпим стоически и ги преизбираме като в хипнотичен сън !? При това с ясното съзнание, че нещата се влошават и че този държавен модел, унищожава България и българите ! Защо и къде по пътя, изгубихме смелостта и националното си достойнство !? Сякаш времето е спряло, хората са манипулирани с тежки умствени увреждания и състояние на хипноза.

 

          Пред Божия съд – всички сме виновни, но някои, доста повече и до днес като герои се разхождат в Народното събрание. Крайно време е да ги назовем поименно, доста вече не са сред живите, но за престъпления към народа, не бива да има давност и мълчание.

           Първата голяма вина е заложена в Конституцията  - политическият живот се води чрез партии, финансирани от държавата, без разписани каквито и да било задължения и отговорности с пропорционални избирателни листи. Запазване и увеличаване на старите тоталитални привилегии, обогатени с депутатски имунитет, охрана и високи заплати.   

 

           Втората още по- голяма вина е ликвидацията, реституцията, приватизацията и разграбването на всичко. Перфектно извършена, чрез комитети, съвети, агенции и пр….Без участие на правителства и Народно събрание, напълно безотговорно, престъпно и безнаказано. 

 

          Третата изключителна вина е вноса и формирането на отвратителна култура, свързана със секс, порно, насилие и наркотици, чалга, леснодостъпни за всички. Реалната липса на независими, национални медии и свобода на словото. Пълна липса на отговорност за лъжи и измами .Формиране на бойните, терористични отряди от “борчета”, охранители, застрахователи и покровители, просъществували до днес.

 

          Четвърта, но не по-важност вина е продажбата на национални интереси на ЕС, САЩ и пр….Основно под форма на съмнителни инвестиции, реално като фирми посредници, източващи последните средства на хората. Довело до липса на промишлени и селскостопански производства, внос на храна и елементарни неща, отрицателен търговски баланс. Нарастване на външния дълг и т. н….

 

         Много още може да се напише, но само това е достатъчно за да разберем защо българите масово получиха стокхолмско- български синдром. Не стрес, не страх, а ужас се настани в нашите души.Такъв грабеж, такава безпътица и безизходица не е имало 1400 години. Само цифрата на икономическите емигранти е достатъчна, като категоричен факт за катастрофа - 2000000, основно млади, образовани, кадърни хора и бройката продължава да расте ! Демографски срив, стигнахме дотам, че даже и циганите вече бягат от България, ограничават раждаемостта и търсят по- добри места за живот – последното преброяване го показва точно !? Наскоро се спомена, че имаме регистрирани над 100000 душевно болни ? Кой реално създава най- голямото безспокойство, разединение, омраза, стрес и страх – несъмнено това са политическите партии, създатели на днешното държавно устройство. Даже и да се изпълни планът”Ран - Ът “ и тук заживеят само 5000000 българи, положението на 95% от тях няма да се подобри, обратното – ще става все по-лошо. Единственият изход е свързан с ликвидацията на причините за стокхолмско – българският синдром, т.е. политическите партии. Само така може да се излезе от партийният, омагьосан кръг в който безмозъчно и напълно зомбирано се въртим 22 години с наивната надежда, че отнякъде ще се появи месия и спасител.

 

         За момент да оставим миналото, вината, отговорността, некъдърността и цветната мъгла. Да приемем, че сме били подведени, незнаещи и неподготвени, че сме нямали нужната информация. Да опростим грабежа и ликвидацията великодушно, да кажем било, каквото било. Въпроса е може ли да положим едно ново начало и да се излекуваме от менталния синдром?

 

         Мислете българи, какво повече имаме да губим, не се плашете от партийните заклинания, без вашия глас те са нищо, по-лошо не може да стане. Да съберем нужните подписи за референдум с искане за  пълен мажоритарен избор на депутати, нов избирателен закон без партии и нова Конституция, въвеждане принципите на пряката демокрация, преди да са ни унищожили поединично и напълно !

image


image



image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jelezov - Истината за партиите
26.08.2011 12:35
В Творчеството на г. Огнян Върбанов (деденце) отношението към партиите е една от най-важните сюжетни линии. Според него, партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото, които той вижда изключително реалистично. Но вината на партиите, както той я вижда, не е нищо повече от привидност, илюзия. И ето защо: На всеки начин на производство (НП) съответства определена правна и политическа надстройка, с която той се характеризира като определен Обществен строй. На капиталистическия НП съответства, най-добре го обслужва, многопартийната демокрация, която за да се различи от другите форми на демокрация се нарича буржоазна демокрация. Без много партии, или само с една, капиталистическият НП фомира тоталитарен строй. Примери: Третият Райх, фашистка Италия, франкистка Испания, почти всички днешни държави от Магреба и още много и много държави. Липсата на партиИ, т.е. еднопартийната система е чуждо тяло в организма на буржоазната държава, и затова тя, рано или късно, го отхвърля. За социалистическия НП многопартийната система е, също така, чуждо тяло, което, като злокачествен тумор, го разрушава. Практиката потвърди тази истина по безапелационен начин. Социализмът като обществен строй, произвеждащ с обобществени условия на материалното и духовното производство е класово хомогенен и като такъв е съвместим само с еднопартийна политическа надстройка (докогато ще има нужда от политическа надстройка въобще) В този случай, еднопартийна и безпартийна са почти тъждествени понятия( прерастват едно в друго). В класовото бщество многото партии, като части от многото класи, са необходим атрибут. Без тях то се превръща в тотолитарно. В социалистическото общество, еволюцията на което води към ликвидиране на класовото разделение, еднопартийната система постепенно ще се превръща в безпартийна, т. е. в пряка, съответстваща на понятието си, демокрация. Заключение: всеки който днес, в буржоазна България, желае премахването на многопортийната система, фактически желае установяване на тоталитарен режим от фашистки или фашизоиден тип. В буржоазното общество дори пряката демокрация не е и не може да бъде истински народна власт, защото истинска власт притежава единствено капиталът, персонифициран в класата на капиталистите (буржоазията). Читателят, с основание, се обърква, когато съпостави тези теоретични положения с действителността на на „реалния социализъм”, на която той, малко или много, е бил непосредствен свидетел. Ще продължа този Коментар в jelezov.blog.bg с отговор на въпросите кога, защо и как социалисическата еднопартийна демокрация се превърна в тоталитаризъм.
цитирай
2. dedenze - Не съм съгласен с тази "истина" за партийте !
14.09.2011 01:52
За България те са източника на злото !!! Чрез тях се правят незаслужени пари и престъпност - регистрирани са над 400, няма друга държава с толкова малко население и толкова много партии. Пълна партийна заблуда е и схващането, че без тях се стига до тоталитаризъм - като пример може да се вземе една от най- развитите и модерни държави - Швейцария - там има пряка демокрация и НЯМА партии !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468438
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031