Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2011 18:20 - Междинно, прекрасно решение
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3298 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 14.08.2011 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

        Пак идват трагикомични “избори”, пак ще се харчат народни пари. Има уникален начин да избегнем всичко това, ето как:

        Докато хората узреят, че на Родината не са нужни политически партии и ги забранят, ще минат години. Докъто заменят монетарната система – ще минат десетки. До тогава, може да се приеме закон, който да е полезен за всички. Този закон ще направи купуването на гласове законна дейност.!? Още по- важно е, че от изборите, ще се печелят средства в изтънелия бюджет, вместо да се губят.! Просто казано, трябва да се отворят открити и достъпни за всички, набирателни сметки в БНБ. В тях, всички партии и симпатизанти, физически и юридически лица, да внасят пари, ценни книжа, остойностено имущество и други активи в подкрепа на избраниците. Ежедневно да се дават сведения за коя партия, колко е постъпило, във всички средства за масова информация. На партиите да бъде забранена всяка, друга, платена рекламна и агитаторска дейност- няма билбордове, няма вестници и телевизия, плакати, знамена и трансперанти.

      Българина, бързо и точно ще се ориентира, за кого да гласува, по публично набраните в сметките на БНБ партийни, финансови средства . Той отдавна знае, че бедните не бива да управляват. Не е необходимо доказване на произход, нека “дарители и симпатизанти” са анонимни, ако така желаят. Събраните по този начин средства, могат да се изразходват, след изборите, САМО в социалната сфера, при пълна прозрачност и решение на парламента. Всички ще спечелим. Няма да бъдем ежедневно заливани с тъпи обещания и лъжи. Ще се спестят много средства, обществена енергия и излишни емоции. Част от ограбеното, ще се върне на хората. Ще се загуби смисъла на персоналното купуване на гласове. По- размера н
а сметката, ще познаете Вашата партия. Може да има и екстри – например – ако набраната сума надвиши държавният дълг – партията предоставила тези средства да печели без избори, директно !
Ако сте член или симпатизант, дайте всичко, което можете, за партийния просперитет. Внесете го, по сметката в БНБ на името на  желаната партия.! Това е толкова достойно !
Не е лошо нали ! Добра тема за първи референдум !


image



Гласувай:
6




Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - :)))
14.08.2011 11:19
Хитряга!
цитирай
2. dedenze - Възможно е
14.08.2011 12:56
Интересно ще бъде да видим на какви лични жертви са готови партии и симпатизанти! Имам съмнение, че и 1 лев няма да съберат!?
цитирай
3. marystaneva - Утопия...
02.12.2011 15:10
"Нека “дарители и симпатизанти” са анонимни... По размера на сметката, ще познаете Вашата партия... Събраните по този начин средства, могат да се изразходват, след изборите, САМО в социалната сфера, при пълна прозрачност и решение на парламента."

Кой парламент? Този, който ще бъде избран спрямо постъпилите средства? Отсега мога да позная кой ще внесе най-много пари - този, който ги има. А ги имат тези, които са се "нагушили" през всичките тези години, а не свестните хора, които изкарват парите си с труд. Всичките ще намерят начин да станат бенефициенти в социалната сфера и ще приемат такива закони, които съвсем законно и прозрачно ще им позволят да разходват тези средства за себе си.
цитирай
4. dedenze - Съмсем не е утопия marystaneva
14.01.2012 14:14
Друг е въпроса, че нито една политическа партия няма да се съгласи !? Референдума може да го въведе, тогава парламента не може да го променя и партийно да променя начина на разходване на средствата!
Някой може ли да каже колко средства от бюджета се харчат за избори и партии ежегодно !?
В коментара ти има и известен резон, затова има лесен изход, нали говорим за купуване на гласове, събраните средства се раздават на всички българи живеещи тук по равно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468360
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031