Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2011 00:18 - БНТ - журналистчета
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2740 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 13.08.2011 00:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

     Нямам никакво съмнение, че БНТ е манипулирана от всеки който е на власт. Тя отдавна не обслужва националните нужди и интереси, бъка от тъпи реклами и нискоинтелигентни, скеч простотии. Кръв и зрелища, докъто се наиграят и похапнат богато - политиците. Винаги съм си задавал въпроса, какъв е морала и гражданската отговорност на работещите там, особено на журналистите !? Повод да съм бесен е едно предаване в рамките на вечерните новини, което се позовава на реклама в западни телевизии. В рекламата се споменава Слънчев бряг, като привлекателно място за безконтролни и напълно волни, евтини, сексуални, алкохолни, хазартни и други удоволствия. Рай за тинейжъри, без надзор, с всички екстри и забавления, понякога завършващи и с нелепа смърт.

 

        Тук журналиста и редактора на предаването наивно питат:

 

       - Кой успя да създаде такъв имидж на нашите курорти !?,

 

        Даже да допуснем, че въпроса е реторичен, той зададен в най- гледаното време, към българския народ е повече циничен и нагъл ! Нима в продажните ви и страхливи кратуни не се формира ясният отговор. Нима даже и поименно не знаете, кой 22 години, активно и умишлено създава такъв имидж !? Защо не обясните с истинските имена – кой и защо ? Явно се страхувате за работата си, защото свободата на словото у нас е само едно пожелание, нереализуемо на практика. С предпазливото си мълчание, вие и медиите, които обслужвате не само сте съучастници, а и едни от генераторите на лъжи и отвратителен, порнографски и чалга вкус. Забравихте и бългаският език, деформирахте и напълнихте с чуждици, непонятни за обикновените хора – на кого служите, съвременни еничерчета !?  Та като питате и се правите, че не знаете, един обикновен човек да ви каже :

 

     - Българската “демокрация” го създаде, сред цветната мъгла и то “законно”. Организираната престъпност на парламентарно ниво и неуписуемата лакомия на властимащите. Като почнем от Конституцията, минем през законите, пропорционалните листи на партиите и стигнем до съда и полицията. Не се ли сещате вече поименно, кой и защо !? Ех да можеше пак Тодор Живков да ви е виновен ! Вие мили, плашливи и некъдърни журналистчета сте главните помагачи, така, че не питайте хората. Може би вашият умствен багаж наистина е малък, тогава хептен няма да разберете, какво значи геноцид, за който трябва да бъдат забранени всички партии, що е- пряка демокрация. В света, за щастие, няма вечни неща и вашият край, ще дойде !

image




image
imageimageimage



 

 





Гласувай:
4



1. vandela007 - Ти пък!
08.08.2011 05:17
Може би искаше да кажеш не "ДЕМОКРАЦИЯТА", а: "КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ"???
цитирай
2. dedenze - Права си, но съм го казал !
08.08.2011 10:44
Защото "българска демокрация " = на "криворазбрана демокрация"
цитирай
3. zaw12929 - МНОГО НАСЪБРАНА. . . НО Е НЕПОПРА...
12.08.2011 21:49
МНОГО НАСЪБРАНА... НО Е НЕПОПРАВИМО...
ИМА И ДОБРА СТРАНА-
цитирай
4. dedenze - Иска ми се оптимистично да вярвам, че е поправимо!
13.08.2011 00:57
Но робската психика и черната перспектива за сега надделяват. Оше не виждам добрата страна !?
цитирай
5. jelezov - За БНТ и демокрацията
25.08.2011 12:13
Характеристиката на БНТ е много точна. Подобно разбиране съм изложил в постинга си „Политика, цензура или автоцензура” \jelezov.blog.bg\, написан по повод филма на Поли Златарева „Да докоснеш края”. „Криворазбрана” ли е нашата демокрация? Положителният отговор на този въпрос е една от най-големите заблуди. Ако приемем, че е криворазбрана, логично ще следва извода, че ако някой или някои разкрият грешката в разбирането на демокрацията, българите ще плеснат с ръце от щастие и още на другия ден ще отремонтират съществуващата демокрация според идеала си за истинска демокрация. Не драги! Нашатя демакрация е истинска , защото друга, при тези условия и обстоятелства, които сме унаследили от вековната си история и сме сътворили сами през последните десетилетия, друга не би могла да бъде. Докато в света господстващ е капиталистическият обществен строй, България едва ли ще може да се освободи от съдбата си на зависима страна с господстващ така наричания „Периферен капитализъм”. Демокрацията в такава страна може да бъде само власт на една или друга групировка на компрадарската буржоазия. Всеки, който се осмели да отклони страната от това й статукво, ще го постигне съдбата на водачи като Мосадък, Садам Хюсеин, Салвадор Алиенде, Кадафи и мн. др. Въпреки това, хората очакват да се появи такъв водач. И дочакаха двамина: Симеон Сакскобурготски и протежето му Бойко Борисов – и двамата компрадори от висока класа. Страшното е, че дори зад хоризонта не се забелязва появата на истинския народен водач.
цитирай
6. dedenze - Има истина в мнението на jelezov
15.09.2011 22:06
Истинската демокрация не се внася, купува и налага, тя трябва да се изстрада и хората сами да определят нейната форма, качество и значимост, но не на основата на някаква зависимост от някого. Това ражда само робска психика. Ако сме роби днес на САЩ, то тогава да си го признаем официално и да ставаме 51 щат !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467430
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031