Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2011 15:25 - Преход за наивници- бъдещето
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.07.2011 23:54


 

          Тук може да има няколко развития – приказно, фантастично, научно фантастично и реално. Ще се придържам до реалното, с риск да ме обвините в песимизъм. По добре така, отколкото възторжен и щастлив идиот, с положително мислене, когато къщата му гори и държавата му изчезва

 

          Първи вариант -  при който всичко си върви по сегашния ред, определен от партиите и Конституцията. Европейските фондове в помощ на България, ще бъдат предоставени основно във фирми от приятелските кръгове на политиците. Съответно, ще бъдат ограбени, държавата компроментирана и своевременно спряни. Забележете, че фондовите основно са за инфраструктура – почупиха си колите по нашите чукари, също за производство на качествена храна, имаме дребни квоти за износ.Няма фондове за печаливша, конкурентна промишленост, няма и да има !?  Беднотията, ще нарастне още повече, заедно със съпътствуващите я “криминални” прояви. Все повече озверели хора, няма да се съобразяват с каквито и да било закони. Разпределението на основните блага отдавна е завършило и то необратимо. Ще настъпи криза във властта със странни, кратковременни коалиции, повече от хора обичащи показността и демонстрациите. Ще се заговори за президентска република, твърда ръка и еднолично управление, но такава “апостолска” и свръхнадарена личност няма да се намери. Ще има и предложения за административно и териториално присъединяване към други държави и управления. Потока от емигранти ще нараства непрекъснато. Демографският срив ще продължи, малцинствата ще станат болшинства, циганският и турският език ще бъдат признати за официални по конституционно право. Селскостопанските земи ще бъдат изкупени на безценица от чужденци и трансформирани в други видове. Значително, ще нарастне броят на затворените градчета – фамилни и приятелски общности, със собствена охрана и инфраструктура. Българите, славещи се с най- висока частна собственост – земя и жилища от бившия соц. лагер, ще бъдат икономически принудени да продават имотите си на безценица. Реално те отдавна го правят. Проституцията и леката дрога ще се легализира с цел увеличаване на туристическият поток. Част от езическите, християнски и мюсюлмански традиции и обичаи ще се запазят и превърнат в привлекателна атракция. Чуждестранните инвеститори, рязко ще намалеят, защото оредялото население не е платежоспособно и е социално опасно. Развитие и инвестиции в каквото и да било производство, ще бъде нерентабилно и кадрово необезпечено. Обратно, малкото оцелели производители в промишлеността, ще фалират под огромния натиск на конкуренцията и дъмпинговите цени. Предстои нова серия от фалити на банки, магазини, фирми, застрахователи и пр…Излизането от валутния борд и въвеждане на еврото, като платежно средство, ще бъде свързано с нова инфлация на лева. Липсата на държавен сектор в икономиката и промишлеността, ще води до непрекъснато и непосилно нарастване на данъци, такси, акциз.Ще започне облагане за преминаване по нови  пътища, мостове, тунели и пр…

 

         Втори вариант – по оптимистичен, той е по- малко вероятен, но е в мечтите на повечето българи. Неговата реализация изисква усилия от всички хора и обединение против злото. Ще се опитам да опиша пътя на реализация, като моля за снисходителна оценка, ако допусна юридически грешки. Целта е България да стане република с пряка демокрация, с Парламент избран напълно мажоритарно, на териториален принцип, без участие на политически партии в издигане на кандидатурите, а защо не и тяхната забрана с последващ съд за геноцид!? На ограбена България не е нужна политика, още повече платформите на всички партии са едни и същи, пълни с фалшиви обещания. Това може да стане, ако се съберат 600000 подписа за референдум по тези въпроси. Референдума да застави Народното събрание да изготви и приеме избирателен закон по тази схема, да извърши съответното райониране на избирателните секции и да назначи дата на изборите. Може да се заложат и предварителни параметри като например : състав на народното събрание 120 души; заплащане до 10 минимални работни заплати; без имунитет и допълнителни привилегии; без държавно финансиране на предизборни къмпании; информация за кандидат депутатите за отделен район са публикувани в интернет с възможност за мнения и дискусии; кандидатите се издигат с подписка от сдружения и инициатива на граждани – 5 % от живущите в района; мандат 5 години; при законови нарушения отзоваване и нов избор за съответния район; гласуването да може да става и по интернет. Гласува се за личности без цвят, етност и религиозна принадлежност. Парламента трябва да бъде място за защита на националните интереси и хората, а не печалбарско сборище.Ние го избираме за да ни служи, 22 години той генерира престъпност и служи само на лични и партиини интереси, време е за пълна промяна.

 

        Първата работа на така избран парламент е да възложи съставяне на правителство и формиране на дългосрочните национални цели в основните направления. Възстановяване функциите на БНБ в обслужване на държавните икономически нужди. Възстановяване на печелившите държавни производства в енергетика, кариерни материали, фармацевтика, хранително- вкусовата промишленост, туризъм…, без ограничения в частният сектор. Пълна прозрачност и контрол за получените и вложени средства. Мнозина ще кажат- ами това е връщане към социализма от Тошово време, но не е ! България е бедна и ограбена държава, без държавен сектор в производството е невъзможно да просперира. Подобни модели на държавно устройство има в повечето скандинавски страни с висок успех. Като пример: мобилните телефони с марка Нокия, които и ние ползуваме, са произведени във финландска, държавна фирма. Производството на качествена и търсена стока, изисква и по- големи инвестиции, непосилни за родните “бизнесмени”, тук идва и ролята на държавната намеса и инвестиция.

 

        Трябва да се преразгледа и внимателно оцени работата и изпълнението на договорните задължения на чуждестранните фирми – посредници в мобилни оператори, телевизии, енергетика, водоснабдяване, горива и пр… Вълкът е пуснат в кошарата от продажни политици и резултатите са налице, трябва да бъде спрян.

 

        Трети вариант – няма! Имаме все още правото да изберем, ако искаме България да съществува с достойнство. Не слушайте родните политици, провалиха се напълно и от всякъде, няма такава партия, способна да промени заложеният преход за наивници и  подобри състоянието на хората !

image

image

image





Гласувай:
5




Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Избирам България!!! Без претен...
22.07.2011 23:54
Избирам България!!! Без претенции!!
цитирай
2. dedenze - И аз !
22.07.2011 23:56
Но дали ще се преборим с продажниците !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476981
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930