Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2011 11:48 - Да бъдем снисходителни
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

        Какво искаме от нашите политици ? Да бъдат честни, умни, добри, некорумпирани и далновидни. Качества несъвместими с политиката изобщо. Като добавим и това, че България не може да има съмостоятелна политика и е бедна, картината става все по-пълна. Ние сме свикнали да служим на по- силният отбор и сме пословично известни, че реагираме с голямо закъснение и винаги  избираме този, който е обречен на загуба в близко бъдеще. Така три ( да три) национални катастрофи, лошото, че се задава четвъртата !

        Като четем и слушаме нашите медии в момента се оказва, че България е една от най- стабилните държави в света, почти незасегната от световната икономическа криза. Помагаме на целия свят военно и финансово. Строиме метро, магистрали, спортни и развлекателни съоръжения за милиарди. Имаме братски отношения с американската администрация и крупен капитал. Те са нашите, официални, стратегически партньори на които помагаме във всичко. Съпричастни сме и към техните несгоди. Преди година две, когато снега затрупа Ню Йорк, бяхме готови да им изпратим единствените си два снегорина. Когато избухнаха пожари, предложихме отряди и техника, предвождани от премиера ! Сега имат проблеми с държавния дефицит, който достигна 1,8 трилиона долара ( почти толкова струва цяла България заедно с хората). Просто казано, нямат пари за пенсии милите, ако не увеличат дефицита. Ужасно много се охарчиха в процеса на нациоализация на частните банки и фирми, по неофициални данни за повече от 20 трилиона долара !? Май дядо Маркс ще излезе прав ? Обама е в безизходица, а САЩ е пред фалит и хиперинфлация. Мисля, че ние сме в състояние да помогнем. По- голям глад не може да ни сполети. Предлагам да се вземе по една пенсия на пенсионерите, инвалидите и да се изпрати в помощ на САЩ. Сега е летен сезон има гъби и джанки, лапат и коприва, пак няма да умрем. Инициативата трябва да дойде от посланик  Уорлик, актьор в нашият сапунен сериал Стъклен дом. Няма да е трудно, защото си има запазено място в парламента. Достатъчно е да поиска помощ за пенсионерите на САЩ и ще му бъде богато предоставена с голямо мнозинство. Даже и активистите на Атака няма да попречат, над главите им виси добре наточен ятаган, някои вече се разбягаха панически. Похвално би било и ако партиите се откажат от държавната издръжка за няколко месеца и я предоставят за хуманното дело, но това е много малко вероятно !?

        Българите пак избрахме губещата карта и кауза ! Това е най- голямата грешка и на ДС, не червения цвят. Пак погрешно ни информираха и подведоха в оценката- на кого да се слагаме и натягаме! Хванахме се на хорото и щем не щем, трябва да играем ! Да посрещнем четвъртата, национална катастрофа с песни, танци и благотворителност !

        Да помогнем на нашият стратегически партньор в неравната борба за световно господство ! Една загуба повече или по- малко за нас, вече е без съществено значение !?

image

image

image





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468041
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031