Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 13:39 - Спасение не дебне отвсякъде
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1423 Коментари: 2 Гласове:
8



 

       “Комунизмът” бе утепан успешно, прехода към “демократичен “ капитализъм завърши. Всичко старо беше ликвидирано и приватизирано, реституирано и разпродадено напълно. Станахме разчистена площадка за нов старт с най- ниските данъци в региона. Вече сме  натовци и европейци. Свободата също се появи отнякъде. Защо не се радва народа в името на който бе извършено всичко? Защо секнаха песните и танците на промяната ? Защо тук останаха само пенсионерите, неуките и недъгавите ? Всички депутати и правителства се заклеха в името на народа, да му служат вярно и почтено !? Накратко да помислим защо !?

 

        Основната причина е защото нашите, партийни избраници, независимо от положените клетви, никога не са служили на своите избиратели – народа. Милиони са примерите, от всички цветове, да отворим по – глобалните от тях.

 

       Съществуването на една държава е свързано с размера на бюджета и приходите, работата, заетостта и средната заплата. Преминаването от пълна държавна собственост, към частна е нещо което до сега не е правено в човешката история. Подобен преход, изисква много средства и интеграция със световните производители. България е малка, бедна и реално има нищожен, вътрешен пазар. Нашия народ, даже и отделни личности, не притежаваха нужните капитали и възможности. Закриването на определени, неефективни, дотирани производства е добро решение.Въпроса е защо бяха закрити и разпродадени стотици, печеливши и жизнено важни такива. Те носеха приходи и помагаха на държавният бюджет, предпазваха и народа от високи цени и ограбване. Независимо от клетвите, политиците продадоха народният и национален интерес. Днес почти всички суровини, енергия, вода и храна се продава на хората от чужденци на високи цени. Формираната, добра печалба се изнася от България, имитират се несъществуващи разходи и не се плащат реалните данъци. Пари, даже и за спешни нужди няма, виновни също !? Казано ясно и точно – нашите политици, продадоха националните интереси и ресурсите на държавата !

       Провеждат се “демократични” избори, даже и международни наблюдатели вече не са нужни. Масово се купуват гласове. Пита ли се някой, защо няма бюлетини за отрицателен вот. Недействителната бюлетина не се приема като отрицателен вот. Например: бюлетина на която ясно да пише НЕ за БСП, СДС, ГЕРБ….Много хора биха гласували с такава бюлетина, но няма. Принудени сме да избираме между куцо, кьораво, сакато и то задължително с ДА. Ако се въведе бюлетина с отрицателен вот, избирателната активност рязко ще се вдигне и хората ще използуват избора като референдум против всички партии. Няма такава партия, която да предложи подобно нещо, защото ще отреже клона на който стой. Ще се лиши от държавното финансиране, привилегиите и възможността да участвува в грабежа ! Разбираш ли “народе ????” какво става и каква съдба са ти отредили? Даже се готвят да въведат задължително гласуване, без отрицателен вот, за те направят съучастник в престъпленията !

        Всички се надпреварват да ни кажат колко са загрижени за нас, обещават бляскаво бъдеще и прекрасен живот. Пропускат да кажат, че тези обещания, касаят само задгробния живот !? В сегашната тъжна ситуация, без основни държавни промени и промени в Конституцията, НЯМА партия, която може да подобри живота на хората. Всичко останало е лъжа и измама, защото и Господ при създадените “законови” условия, не може да се оправи ! Причината е проста – когато нямаш пари, приходи в бюджета и държавно производство, можеш да разчиташ само на заеми, без да имаш и идея как ще ги връщаш с лихвите !? Някак ще избуташ партийният мандат, а после, кой ще плати за действията ти ? Другият подход е изтреблението на тази част от хората получаваща средства от бюджета. Основни виновници са пенсионерите и болните. Когато се клехте в народа, още във “Великото” народно събрание и приехте геноцида на планът “Ран- Ът”, защо тогава не се сетихте – разпродавайки и ликвидирайки направеното в тоталитарната държава да формирате пенсионен и осигурителен фонд от приходите. Морално ли е сега да противопоставяте млади и стари, да вменявате неправилната максима, че всеки работещ човек, издържа още един болен и пенсионер ? Нима не се досещахте, че без родно производство и работни места, кадърните ще избягат в други страни ? Въобще, има ли поне един честен политик, който да поеме отговорност и на разбираем български език, да обясни, кой и защо, ви принуди да вземете подобни решения ? Може ли днес да се появи поне една партия, която да се откаже от държавните пари и да работи за пълни мажоритарни избори в името на народа, за пряка демокрация с ясното съзнание, че изборите няма да са в нейна, персонална полза !? Явно апетита идва с яденето, както и “роденият да пълзи, не може да лети “. За какъв народ и интереси говорим !?

        Помогни си сам и Господ ще ти помогне ! Нужна е борба и мислене над материалните интереси, овцата не може да го направи, човека – да !

image

image

image



Гласувай:
8




Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - peregrinator
29.08.2011 02:10
Съгласен съм с вас,че не трябва да се гласувава за никого.Лошото е,че има мнение,че гласовете на тези които не са гласували,автоматично се начисляват после към партията,която е набрала най много гласове.Освен да гласуваме с някаква драсканица върху бюлетината и да я зачетат като недействителна та поне този глас няма да отиде към победителя...
цитирай
2. dedenze - Има логика.
14.09.2011 12:59
Важното е ясно да видим клетката в която политическата класа ни постави ! Да реагираме с всички средства и да потърсим отговорност. Това изисква труд и ярко изразена грежданска позиция!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478890
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930