Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 14:54 - Геноцид
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3692 Коментари: 10 Гласове:
14

Последна промяна: 02.07.2011 23:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

       Геноцидът е системно и целенасочено унищожаване, частично или пълно на една расова, етническа, религиозна или национална група. Механизмите  са - избиване, тежки повреди на здравословното състояние, възпрепятстване на възпроизвеждането, създаване на тежки условия за живот с цел унищожаване. Термина е въведен в 30 –те години на миналия век от полският юрист Лемкин и след ВСВ е получил международен правен статут. Към подобна оценка, световната общественост подхожда внимателно и винаги търси физическо изтребление в първобитни, батални форми. Това е така, защото в тази категория не влизат, новите, модерни – икономически  форми на унищожение, които сега масово се практикуват !

 

       Да видим, къде са българите в това отношение. В исторически план ние сме добри, силни,изобретателни и решителни войни, затова не сме допуснали физическо изтребление. Напротив, почти цяла Европа се е стремила да ни ограничи и разоръжи, да ни направи незначителен, военен фактор. Известна е съдбата на България, във войните от най-новата история. Генетично в нацията е заложено, уважение към “твърдата” ръка, подчинение и служба на вожда в името на държавата. За огромно съжаление, “вождовете” в последните 130 години на които попадаме, едва ли са достойни за уважение. Те ни доведоха до едно ужасно положение на европейски просяци и гладуващи хора, при положение, че живеем на едно от най- красивите и плодородни места в света !

 

       В последните 22 години, родните, политически партии, техните ръководства, извършват най- големият в нашата история, геноцид към собствения си народ ! Това се извършва с най- модерни методи и външна, много активна помощ ! Началото започна с ликвидацията, после продължи с реституцията и завърши с приватизацията. Много може да се каже, защо и как, бяха извършени тези действия, с какъв контрол и докъде доведоха !? Просто казано – те бяха грешни и доведоха до липса на работа, бедност и безпътица за 90 % от хората, роди се организираната престъпност. Повече от две поколения живели и работили в условията на тоталитаризма, създали много и видими до днес материални блага, бяха ощетени и подложени на физическо унищожение с мизерия и прогонване от България ( над 2000000 емигранти). Сега сме около 7 милиона, от които над 2,5 милиона пенсионери и болни. Ако има елегантен начин да бъдат доунищожени, секретната част на планът “Ран – Ът” ще се преизпълни !

 

В тоталитарната държава, доходите на хората бяха строго контролирани, почти нямаше хора с капитали, които да са в състояние да инвестират в производство и бизнес. Нужна беше “узаконена” кражба, така се родиха и т. н. РМД. Печелившите и конкурентни производства се разпродадоха на чужди фирми, на смешни цени, без прозрачност на сделките и условията. Сега берем горчивите плодове! Може ли някой, честен човек от партиите извършили прехода, да обясни по- подробно, защо трябваше да се ликвидира държавният сектор във печелившата икономика !? Без да пее старата песен от Тошово време, че държавата е лош стопанин. Например-добива на инертни материали да се извършва от Швейцарска фирма, а не от старата държавна ?  Кой, поименно го посочете и от къде, от коя икономическа, световна сила ви даде този акъл !? Правил ли е някой от тях преход от държавен тоталитаризъм към капитализъм ?

 

         Ако се направи обстойно изследване на здравословното състояние на българина и се сравни с другите държави, мисля, че ще бъдем в последните места. От държава с авторитет, развита фармацевтика и добра медицина, стигнахме до положение да купуваме по- евтини лекарства от съседните страни, да се лекуваме сами ? Безплатната медицина вече е мит и всички го знаят и изпитват на гърба си. Профилактика няма, от “хубав” живот и стрес, почти всеки трети българин страда. Попадне ли в болнично заведение става още по- лошо. Възрастните измират от лечими и прости болести, без нужните грижи. Нараства и детската смъртност, основно по вина на лекари и здравна система. Обяснението е – няма пари, няма и да има родни политици, когато заложихте американският модел в Конституцията на кого и на какво разчитахте !? Ако бяхте заложили и модела на тяхното “здравеопазване”, досега щяхме да покрием показателите от плана “Ран – Ът” – под 5 милиона.

 

         Всички отчитат тежък демографски срив, някои го определят като трета национална катастрофа. Населението застарява, младите бягат в чужбина, останалите отговорни и образовани тук не се възпроизвеждат, не създават деца. Деца се продават и раждат повече от ромите заради нищожните социални помощи. Мисля, че за всички е ясно, какво ще стане с тези деца утре ! Причината – същата както по- горе – грешен социален, държавен модел и устройство. Виновни – политическите сили управляващи държавата чрез партиите си ! Защото, нормалните хора, са здрави и се размножават, когато имат сигурност и работа, когато имат положителни емоции, а не стресови, когато на улицата не се страхуват, че някой ще отвлече, дрогира и убие децата им !

 

       Мисля, че по- фактора – тежки условия на живот, не са нужни никакви коментари. Мислите ли, че членството в ЕС, подобрява тези условия. Нито образованието ни приемат, нито нас, като работници. Защото ЕС, не означава място без нации. Колко, кои и на каква цена учат и специализират там, ще се върнат ли в България ? Къде са вашите деца уважаеми родни “политици”? Защо ЕС инвестира в инфраструктура “безвъзмездно”, а не в промишленост у нас ? Защо не покажете, каква част от българската земя вече е изкупена от чужденци и да разкажете по- подробно каква е близката перспектива !?

 

       Наивно, в наказателният кодекс е записано – за геноцид от 10 – 20 години затвор. Защо при явен и доказан геноцид, никой от вас не е лежал ? Не се ли страхувате, че тази земя напоена с кръвта на достойни предци, няма да приеме телата ви ? Българите могат да простят, достатъчно е за последно, да приемете една поправка в грешната Конституция:

 

    -  България е парламентарна държава с пряка демокрация. Управлява се от Парламент с мажоритарно избрани представители по местоживеене. Политическите партии не могат да издигат кандидатури и не се финансират от държавата.

 

 

 

      Колко е просто, нали !?

imageimageimage

Тези хора са от Пловдив, те са излязли на протест срещу геноцида към българите от управляващите партии !





Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Genocid. Tochno opredelenie.
02.07.2011 15:55
Genocid. Tochno opredelenie.
цитирай
2. dedenze - Да за съжаление!
02.07.2011 16:04
Във всички възможни сфери !
цитирай
3. injir - I az ponyakoga si mislya, che ima ...
02.07.2011 16:29
I az ponyakoga si mislya, che ima plan - antihumanen. Ot druga strana priemam, che nashite darjavni maje mislyat samo za lichni oblagi, ne za ,,elektorata,,. I v ediniya, i v drugiya slushaj - vse e zle.
цитирай
4. dedenze - План е имало, далеч преди 1990 г. има и сега.
02.07.2011 16:52
Много са го знаели подробно и платиха с живота си като Луканов, други, объркали новоразпределението, плащат днес.
Важно е, че трябва да бъдат спряни, ако искаме да съществуват българите.
цитирай
5. milenamm - Незнам кой и защо ще ги спре, но не...
03.07.2011 11:46
Незнам кой и защо ще ги спре, но непрекъснато се моля за това. Българите ще оцелеем, но за България вече не съм толкова сигурна...
цитирай
6. dedenze - Сигурно ще оцелеем тук, там.
03.07.2011 12:00
Но без Родина, ще бъдем като последните мохикани и после някой ще пише за още една изчезнала нация и култура .
цитирай
7. kalin8 - Поздравления и от мен !
03.07.2011 19:53
Чудесен постинг! И точен- за съжаление...
Б.
цитирай
8. dedenze - Благодаря !
04.07.2011 03:24
Дано повече хора осъзнаят това !
цитирай
9. dodoiv - Да, трудно е за съвременния човек да ...
23.11.2011 12:12
Да, трудно е за съвременния човек да осъзнае...
цитирай
10. dedenze - Трудно
25.11.2011 02:53
Но трябва да го направи !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467149
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031