Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 13:37 - О неразумний
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.06.2011 10:22


 

            О неразумний сънароднико, до кога ще се германееш, русначиш, американееш и чуждееш. Не ти ли омръзна все други да те оправят в прекия и преносен смисъл на думата. Та ти ходиш вече без долни гащи, не защото си толкова беден, а защото не ти остава време да си ги обуеш от “оправяне”. Не разбираш ли, че с робската си психика опозори всичко българско и своята история. Измисли си даже “велики”, народни пословици, поговорки и сентенции, които никой свен тебе в света не разбира:
      “- Мирна главица сабя не я сече !?
       - Чорбаджия изедник !?
       - Не на мен да е добре, а на вуте да му е зле !?
       - Всяко чудо за три дни !?
       - Парата, е ~е фукарата !? ….“

 

        Много са още, не мислиш ли, че и заради тях, си на това дередже днес ? Страх те е, бит си, грабен, убиван за чужди каузи – надяваш се да се спасиш и оцелееш. Политиците които избираш ти разказаха играта, не чувствуваш ли, че ще те довършат. Уж всичко правиш, както ти диктува инстинкта за самосъхранение, но в съвременния свят не е достатъчно. Оцеля, но изгуби човешкия си облик и дух, живееш по-лошо от животните в резерватите, от мечките на Брижит Бърдо … Забрави, че тази земя е пропита с кръвта на предците ти, продаваш я, даряваш за жълти стотинки. Напускаш я, търсиш добрия живот, другаде по света. Не дай Боже да забогатееш, да станеш от онези, по - малко от 5 %, управляващи разрухата и политиката, тук и в света, тогава става най- страшно. Забравяш род и народност, дълг и почтеност, състрадание и отговорност, история и бъдеще ! Ставаш еничар в собствената си Родина! Замисли се, ако твоите предци бяха като тебе, днес нямаше да ни има !? Какво е личното ти богатство сред пустиня в която и пясъка е ограбен, когато зад ъгъла дебнат озверели хора, готови да убият за един хляб? Как ще приеме телесните ти останки тази земя, редом с достойните предци ?

 

        Сега ще заблееш – о пак нихелизъм и песимизъм, възможно е, но доста по-добре от противоположния и уж  “демократичен”-  радостен идиотизъм. Добре е реално да се оцениш и подцениш, отколкото да повярваш в нереалното ! Вярно е, че тук след прехода, останаха повече физически и ментално ограничени хора. Вярно е, че стартовите ти позиции в капитализма са последните възможни. Както е вярно, че никой няма интерес да ти помага. Но това, че не разбираш и не оценяваш, какво правят с теб наши и чужди, не е вярно. Учудено гледаш луксозните здания на банки, застрахователи, молове, частните паркинги и улици, ясно разбираш неправдата. Плащаш скъпо на чуждите фирми енергия, топлина, горива, вода, материали, храна…и мечтаеш за проста, българска ябълка и истински  лук, ама и това го няма… Да не говорим, че колкото по- висока е квалификацията ти, толкова повече няма къде да работиш тук !? Виновните – знаеш ги поименно от всички партии до днес. Не ти ли омръзна повече от 650 години робство. Защо ги търпиш ? От какво се страхуваш – по долу няма, на дъното си, живееш още в 18- 19 век, гол си и болен ! Трошиш стадионите, крадеш от социално слабите, не уважаваш възрастните си роднини, ако живеят на село, ходиш по празници и им отмъкваш храната. Не е ли време да насочиш останалата си енергия във вярната посока, за едно по –добро общо бъдеще и честта да бъдеш човек? Даже си на ясно и какво трябва да направиш – ако не си, чети, образовай се, питай. Живота е кратък и няма възможност за повторение.

 image

        Има път да запазиш остатъците от достойнството – работи  усърдно да създадем нужната организация да забраним политическите партии. Пътят е Пряка демокрация. Омръзна ни да гледаме 22 години едни и същи некадърни и продажни политици. Режима на бай Тошо ни остави 10 милиарда дълг, знаете ли колко е сега !?

        Не се засягай от “нравоучителният” тон, “крехката” възраст и здраве ме карат да бързам и хиперболизирам реалността. Загрижен съм, за бъдещето на деца и внуци, допуснатите грешки, можем да избегнем и поправим, трябва всички да го направим сега, иначе,  никога няма да ни простят. Изстрадала Бъргария, заслужава, труда и обичта ни!

image

imageimage

image

Накъде !?





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466920
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031