Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2011 12:23 - Накъде човечество
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.06.2011 01:07


 

 

         Повече от ясно е, че когато те владеят и управляват шепа хора, притежаващи основният, световен, финансов капитал и институции, пътят е само надолу . Тази група диктува условията и модата в живота на хората. В случая, целта е постигната -  владеене на света с монетарни средства – парите. Всичко останало е без особено значение. Получава се нов вид световен фашизъм, реализиран от тесен кръг богати владетели, решаващи съдбите на милиарди. Зад всичко, стоят конкретни личности, които обаче, не са в публичното пространство, защото то е тяхна, реална собственост. Много хора, трудно разбират това и вярват, че работейки повече, вземайки рискови заеми ще забогатеят и влязат в групата на владетелите. В 19- 20 век е имало понякога такива възможности, сега това е невъзможно, защото властта и средствата, вече са концентрирани в ръцете на“богоизбраните”. За броени дни могат да унищожат всяко, даже и гениално начинание, появило се извън тяхната сфера на влияние.

 

        Скептиците и наивниците отричат всичко конспиративно и световното господство на тази малка група хора. Анонимността и създадената законова защита им предоставя в услуга всички силови  и съдебни структури. Нека да се върнем на принципите на фашизма и последиците от едноличните управления. Като най - ярък резултат е деформация на човешките ценности, подмяната им с предложените от владетелите други, понякога тъжни и смешни "хубости", застоят в развитието на цивилизацията. В глобален мащаб,  точно това става и е настоящето на хората, по целия свят за последните 30 години. Всяко внимателно анализиране показва почти пълен застой в науката, техниката, изкуството, културата… Развитие има само в консуматорския, развлекателния, модният и спортен бизнес. Фантасмагогиите, порното, дрогите, насилието процъфтяват и формират нови античовешки качества и потребности. Това е така, защото там се формират огромни печалби. Духовността и чистата наука са обречени на гибел, защото не носят пари веднага, днес.

 

Много хора по света разбират тези гибелни тенденции, опитват се да покажат трагичната истина, но срещат невиждан отпор от неофашистите -владетели. Други им пригласят и прислужват срещу огризките от царската вечеря .

       Категорични доказателства в това отношение има навсякъде. За 30-40 години фосилните горива ще бъдат изгорени, “новите” са създадени преди 30 – 40 години и са за сметка на хранителните продукти. Населението ще нарастне 3- 4 пъти и трудно ще се изхранва с ресурсите на Земята. Новооткрити енергийни източници – няма. Нови акумулатори – няма. Нови двигатели – няма. Ново управление на термоядрения синтез – няма. Нови транспортни средства- няма. Нов запис и пренос на информация – няма. Качествено образование – няма. Овладяване на космическото пространство – спряно…. Много неща няма и няма и да има заради застоя и неправилното управление на обществото. Светът на капитала е изчерпал напълно своите възможности и става вреден и гибелен. Финансовата криза е само началото на един тежък процес, това не е временно явление, докъто парите и техните крупни притежатели, управляват световните процеси.
      Страданията на милиарди хора тепърва предстоят. Въпроса е, не да живееш и ядеш 2-3 пъти по- добре от съседа, а в човешките ценности и бъдещето, което оставяме след нас ! Не казвайте, че не зависи от вас, всеки човек, допускащ да е роб в 21 век е виновен !

image

image

imageimage

image

       





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479944
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930