Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 15:17 - Лъжат ни българи !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3693 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 14.04.2011 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

       Постояно го правят. Неграмотни, нискоинтелигентни и аполитични ни изкарват. Всякакви измислици можете да чуете за етнос, религия, традиции. Подменят и езика, свещено съхраняван с хилядолетия. Най- страшната от всички лъжи е политическата, за нея ще напиша повече. Защото от нея, напълно зависи, нашето бъдеще и съществуване.

       Ще се опитам накратко да опиша един обществен модел, изключително подходящ за България и лъжите свързани с него.

       Древна Елада, създава основите на т.н. пряка демокрация. Принципа на този обществен ред се състои в това, че всички хора, на общо събрание, управляват и решават най- важните въпроси. След много години, тази форма, след подходящо усъвременяване, успешно се прилага и днес в Англия, Швейцария и пр…. Англия е парламентарна монархия, има две партии които издигат кандидати, когато едната спечели изборите другата е коректив и опозиция… В Швейцария системата е безпартийна, състои се от 27 кантона (окръга) със своя автономия и управление…

       Подобен модел приложен за нас би изглеждал така: България се “районира” по броя на гласоподавателите. Размера на районите се определя от броя на депутатите в Народното събрание – например 120 души. Кандидатите за депутати се издигат от живущите в даден район, не от партии. Не се финансира от държавата предизборна къмпания. Всички данни за кандидатите са в Интернет. Изборът се провежда по традиционен начин, но и чрез Интернет. Пълните подробности за избора трябва да се дадат в един, нов, избирателен закон.

Става дума за пълен мажоритарен избор, без партийни  цветове. Такава система, ще даде много предимства: Ще се ограничи партийната, организирана престъпност и грабеж; Между хората няма да се насажда етническа и цветова непоносимост; Трудно ще се организират национални мафии и приятелски кръгове; Ще се спестят много държавни средства; Парламента най-после ще формулира приоритетите и националните цели; В Парламента ще има специалисти, можещи и знаещи хора. Ще спре продажбата на национални интереси и ценности; Държавата, ще започне активно да участвува в икономиката и производството…..

       Да, ама не ! Ето част от лъжите против пряката демокрация:

 -“Пряката демокрация е възможна за малки общности “

Ако е вярно, ние вече сме по-малка общност и от Швейцария – около 6000000.

-“ Без партии ще настъпи хаос и безотговорност.”

Хаоса и безотговорността е настъпил от 21 години – няма виновни, всички партии са невинни !? Точно обратното – ще настъпи върховенство на закона, валидно за всички !

- “Българина е нискоинтелигентен и не може да взема отговорни решения. Няма достъп до съвременните технологии. Затова по-важни въпроси, като участието в НАТО, затварянето на блоковете в АЕЦ  Козлодуй няма референдум.”

3000000 показаха обраното, преброиха се чрез Интернет и успешно отговориха на над 30 недообмислени въпроса. Всички знаем, какви щяха да бъдат отговорите и на по-горните въпроси, ако имаше референдум по тях. Сега берем горчивите плодове. Знаем също, че ако днес има референдум за забрана на политическите партии – в подкрепа ще гласуват над 90 % от хората !

- “Мажоритарната система създава условия, местните “феодали” да влязат във властта”

Сега е същото, влизат чрез партиите с много по-голямо влияние и подкрепа. Няма нищо лошо, ако местните хора подкрепят, своя бизнесмен и го направят депутат. Въпроса е, че там в Парламента, за 4 години, трудно могат да се създадат мафии и да се прокарват лични интереси.

- “ Пряката демокрация е тромава, референдумите скъпи. “

Знаете ли колко струват изборите, предизборните къмпании сега !? Издръжката на партиите !? Да не говорим за ликвидацията и грабежа организиран от тях ! Всичко това при лишаване на избирателите от отрицателен вот- недействителната бюлетина не се приема за отрицателен вот !?

- “ Достойните хора в сегашните партии, ще бъдат изгонени от управлението на държавата”

Нищо подобно, никой не говори за лустрация. Ако човека е наистина достоен, ще го издигнат неговите избиратели по местоживеене – цвят не му е нужен. Българина знае, познава и тачи, честните и почтени хора.

       Стотици неща още могат да се кажат. Сегашните напълно компроментирани партии, отлично ги знаят. С всички сили и средства защитават хранилката, която са си създали преди 21 години. Страхуват се, затова вдигнаха летвата за референдум на подписка от 600000 души. Ако все пак, се събере тази подписка, сигурно ще поискат нотариална заверка на подписите !? “ Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди “ преди местните псета да те изядат напълно !

image





Гласувай:
5




Следващ постинг
Предишен постинг

1. grigorsimov - Кой ни лъже с приказки за мързеливи и прости българи?
05.03.2011 15:52
"По никакъв начин не бих искал да подценявам българския селянин... Той е силен, трудолюбив, здрав, миролюбив и почтен, издръжливостта и упоритостта му нямат равни на себе си. Българският селянин освен това е грамотен, патриотично настроен и готов да учи… .В страната няма нито богаташи, нито просяци, а селяните почти нямат нужди, които да не могат да задоволят сами…Хората консумират храна и алкохол умерено. Няма хазартни игри… В никоя балканска страна няма такава религиозна свобода както в България… Трудолюбието им е пословично. Издръжливостта им е забележителна. Бедността, в смисъла, в който думата се използва в Европа и Америка, в България е просто непозната…”
(У. Монро – автор на първата история на България на английски език. Вж. Bulgaria and Her People. Washington, 1914.)

„Българинът е истински син на земята… Пестелив и сдържан, българинът не притежава лекомислената веселост на румънеца, бурната приветливост на сърбина, или мечтателния непрактичен идеализъм на руснака. Той по-скоро прилича на шотландец от равнината и носи многото си възхитителни качества зад външност, зад която малцина имат щастието да проникнат… Оставете българина и черногореца на парче пустееща земя, и българинът ще я превърне в градина, докато черногорецът ще продължава да гледа.” (У. Милър, 1907 г.)

"Това бяха забележителни хора. Селяни с чиста кръв, незасегнати от никакви морални болести, с храброст и издръжливост, заради които се прочуха в цяла Европа, с качества на духа и тялото, които са уникални по света.” /Н. Бъкстон за българите по време на Първата световна война/.

Това, което този  способен и енергичен народ (българите) създаде в областта на науката, изкуството и народното стопанство, е удивително. (проф. Николае Йорга – румънски историк. Из реч в румънския парламент, 1930 г.)

"Вашата страна е с голяма духовна култура, високите нравствени качества на вашия народ му позволяват да се надява на едно по-добро бъдеще.” (граф Д'Адикс. Интервю пред в. "Зора”, 1933 г.)
цитирай
2. grigorsimov - Къде и как се "изпари" този наш народ, заедно с личните му, независими селски стопанства?
05.03.2011 15:59
"С преминаването на българската граница при Свиленград, като че ли навлязохме в една приказна страна. След запустелите, буренясали и безлюдни полета на турска Тракия, нам се стори, че навлизаме в един истински Ханаан. Докъдето ни стигне окото се виждаха отлично подредени ниви, китни градини, дървета, безбройни стада, спретнати и здрави селяни, които разпръснати из полята, работеха с песни. За мен, който идвах от Азия, това бе първото ми най-хубаво впечатление от Европа. Вие сте чудесна страна и народ с блестящо бъдеще.” (Из разговора на немски професор с писателя Стилиян Чилингиров, публикуван в 1938 г.)

"Страната ви е същински земен рай. Където и да се обърне човек, вижда хубави нивя и градини. Особено впечатление ни прави трудолюбието на вашия народ. Вие вече сте ни задминали в лозарството. 1937 г. ние сме изнесли 4 млн. кг. грозде, а вие – 29 млн. (из разговор на гръцки учител със Ст. Чилингиров, 1938 г.)
цитирай
3. dedenze - Благодаря г-н Симов !
05.03.2011 16:48
За отличните постове в подкрепа на нашия народ, историческия план и оценки. Не се е изпарил, но цветът на нацията беше принуден за емигрира по чисто икономически причини. Преброяването ще покаже колко млади, активни хора напуснаха Родината за 21 години (според мен над 2000000). Останаха старците, болните и малцинствата (които скоро ще станат болшинства).
Планът "Ран - Ът" се изпълни успешно само в ликвидационната и грабителска част,виновни и участници в злото са всички политически, парламентарно представени партии ! Трябва да им се търси отговорност и възмездие !
цитирай
4. анонимен - ИДЕЯТА Е ЧУДЕСНА
05.03.2011 19:19
ИЗБИРАНЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ДА СТАВА НА РЕГИОИНАЛЕН ПРИНЦИП, БЕЗ
УЧАСТИЕТО НА ПАРТИИТЕ!!!!

ЧУДЕСЕН ВАРИАНТ, ЗА РИГИОНАЛНО СЪВЗЕМАНЕ И ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ!!!

ЕТО ВИ ВАРИАНТ --НА МЕСТНО ,САМОУПРАВЛЕНИЕ, В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ!
цитирай
5. анонимен - ЗА ГОСПОДИН Г.СИМОВ...
05.03.2011 19:26
ПИТАЙТЕ "СТОЛЕТНИЦАТА-ПАРТИЯ" , УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ!!!
ПИТАЙТЕ ГИ И.....ЗАЩО ОБЯВИХА "ФАЛИТ" ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА...КАТО СА БИЛИ --ТОЛКОВА УСПЕШНИ, КАТО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!
цитирай
6. dedenze - Истината
06.03.2011 01:28
Идеята не е само моя, тя е стара като света. Всичко написано давам безвъзмездно на всички хора, препечатвайте, публикувайте, нишо освен просперитета на България не искам !
Зарежете столетницата, всички партии в изстрадалата ни Родина, винаги са били вредни и преди 1944, и след, и днес.! Помогнете да ги закрием, не ни е нужна ялова политика, нуждаем се от хляб и бъдеще !!!
цитирай
7. apostapostoloff - Точно така- простаци като теб
15.01.2017 05:41
ще определят имаме ли нужда от ядрена енергетика. Ти не можеш гъза си да избършеш като хората, ама ще изказваш мнение по въпросите на енергетиката. Я се скрий някъде бе, джуруляк!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480446
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930