Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 14:34 - Къде е Спасителят
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
1



       Мойсей е водил народа си 40 години през пустинята и чак тогава  се е спрял и направил държава. Целта на дългия поход е била последният роб да умре с което и робската психика. Трябва да отчетем, че библейски е живял над 400 години, затова е можел да си позволи подобен “лукс” !?

       Така и нашите политици казват, че спасението ще дойде, нещата ще се оправят, когато умре и последния човек, живял в тоталитаризма. Много измряха, на други активно беше “помогнато” да умрат. По-устойчивите, оцелели са набутани в ямата на нищетата, медиите си правят трагикомични скечове и майтапи с тях, други нетърпеливо потриват ръце, потропват от крак на крак, мечтаят как ще онаследят панелното им жилище и покъсаните дрехи и обувки.

Ако това е спасението и просперитета на България скъпи политици, има по-лесен път. Помолете ги официално да се самоубият, затова, че честно и почтенно са работили и направили държавата – добро място за живеене- от бедна и изостанала монархия с две национални катастрофи. Убедете ги, че Родината, ще спечели от това и те, ще го сторят доброволно – няма какво да губят. Изпратете ги в мисиите на НАТО, те умеят да воюват, ще загинат достойно и чест, а не пред кабинетите на Джи Пи-то. Доброволците, броят им, ще бие всички социални прогнози ! Не ги гледайте като НЛО, когато без пари, чистят обществените градинки, ремонтират пейки и засаждат цветя в междублоковото пространство. Защото уважаеми политици, освен парите има и духовност, която не се подчинява и влияе от законите на капитала !

      Живота на разумният човек е преминал през много строеве и ужасии. Капитализма, приел паричните отношения като най-добри, безумното потребление като най- ценно, бързо върви към своето унищожение. Кризите, екологията, разхищението на ограничените природни богатства са първият симптом. По- страшно е упостошението на душата, вменяването на други нечовешки добродетели. Подменянето на социалният разум с животински, хищнически инстинкти. Само преди 20 години, хората се събираха, общуваха, присядаха пред домовоте си след работа… Сега се подминават озверели, градят огради, сменят врати и ключалки – чакат Спасителя.

       Лошото е, че него го няма и няма да се появи. В 21 век, не е възможно да се роди човек с такива огромни познания и възможности. “Силната” ръка и фанатизма са грешни, имаме пресни спомени от това. Природата е ограничила умствените, физически и лични възможности. Спасителят – това сме всички ние. Без каквито и да било оправдания трябва заедно, безвъзмездно и активно да променим сегашното, нерадостно вегетиране. Съвременните информационни технологии ни дават пълната възможност за това. Това , че четете написаното го потвърждава ! Ние всички сме библейският Мойсей, други няма, няма и да има, не се залъгвайте с празни обещания. Всички трябва да формираме, персонална отговорност и ангажимент към бъдещето, усърдно да работим в тази посока !. Нашето българско спасение може да дойде само с пряка демокрация, без партиина намеса, която разединява и сее омраза между хората.

      “Съединението прави силата !” – повече от вярно, да го направим с първият “електронен” референдум за промяна на Конситуцията, за пълни, мажоритарни избори на териториален принцип и забрана на политическите партии !




Тагове:   сила,   помощ,   съединение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477591
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930