Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2016 17:45 - Отпадна „Бай Ганьо в банята”!?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 3087 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 27.01.2016 01:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Министърът на образованието и науката проф. Танев наскоро лъжовно заяви: „„Нищо, което е свързано с българската национална идентичност, като министър, няма да допусна да липсва в съдържанието на наредбите, които ще бъдат подготвени."Бай Ганьо в банята" вече няма да се изучава ! Смятам, че тази част не е подходяща, защото сме в 21-ви век”” Много „българи” не познават този текст, затова ще копирам част от него тук, още повече имам съмнение, че ще бъде евроатлантически заличен и от българската литература :

„- Гледай... Яла, боже, помози... Хоп!... - И се хвърли във въздуха, изкриви краката си на кравай и - бух! - сред басейна. Снопове вода бризнаха нагоре и се посипаха по главите на вцепенените от учудване немци: вълнисти кръгове отскочиха от центъра към краищата, преляха зад басейна, хлътнаха пак назад и когато водата подир няколко секунди се утаи и избистри, всякой от находящите се в банята можеше да види уморителните жестикулации на бай Ганя под водата. Той се повдигна нагоре, спусна си нозете, стъпи на дъното, изправи се със затворени очи и запушени уши, изтърси се от водата - пуф! - и пръсна вода през увисналите си мустаки - пуф! - и изцеди водата от косата и лицето си, отвори си очите, погледна ме и се засмя:
- Ха, ха, ха... а? Какво ще речеш?...
Аз не успях нищо да река, защото той се пусна хоризонтално над водата и почна с ръце да пляска повърхността, почна да плава по "гемиджийски": пляс! - с ръката и ритне две текмета назад, пляс! - с другата ръка и още две текмета. Целият басейн закипя. Като че бяхме под някой водопад. Вълни запляскаха към краищата, вериги от капки бризнаха чак до насрещните стени.
- Туй се казва "по гемиджийски" - извика през вълните тържествующият бай Ганьо; - чакай сега да им покажем "вампор" на кое викат.
И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана. Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода: "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу - и бай Ганьо изсвири с уста. Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:
- Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"”

image

           Текста е напълно поучителен, актуален и днес ! Сега вижте тези видеоклипчета не с кой да е, а с башбакана, българския премиер и сами преценете, дали трябва да отпадне великия текст на още по- великия Алеко Константинов, схванал и описал със съвършенство народопсихологията на българина !?













Гласувай:
8



1. olivie - Искаш да кажеш сигурно и че Премиерът отпадна, нали?
26.01.2016 18:34
Ако вярваме на господари на ефира и че зад тях стои Сорос, така е. За това първо искат да го орезилят - това е най - лесното, шом е свалил гарда след посещението на Нюлънд. Новата управленска стуктура ще е "демократична", а не тоталитарна, така че да не загине ГЕРБ, трябва да се издигне следващия в него.
цитирай
2. dedenze - Не не е отпаднал премиера, обратното, както не е изчезнал и Бай Ганьо olivie!
26.01.2016 19:02
Не е само той, напъследък Президента го превъзхожда (булгар, булгар ), плюс много други - Ганьо е сред нас ! Затова не бива да се изхвърля от учебната програма ! Не знам как работят и за кого господари на ефира, но гафовете и изказванията в клиповете са абсолютно автентични и се показват и от други медии !? Нали се борим за гласност и свобода на словото !?
цитирай
3. born - Бай Ганьо е навсякъде !
26.01.2016 23:39
Жив и здрав е ! Ако беше жив Радой Ралин сигурно щеше да напише пак някоя епиграма за културата на министъра на културата : "... на този стол , на който някога седеше Вазов, сега седи някой си ... Танев ?!" /май тъй се казва образователния професор - министър. Професор до професора, майно льо !/ С лопата да ги ринеш. Поздрави.
цитирай
4. dedenze - Така е born, опростаченият и дибилизиран народ не го вижда, не го разбира !
27.01.2016 00:55
Това е най- страшното, блее евроатлантически и като крантава, стадна овца, под строй върви към ешафота и екарисажа !
цитирай
5. kvg55 - "Бай Ганьо в банята" е ...
27.01.2016 00:58
"Бай Ганьо в банята" е главата, в която героят публично оповестява, че е българин. Без нея се губи националната идентичност на произведението. Още повече, че бай ганьовци има във всяка нация.
цитирай
6. dedenze - Във всяка нация има подобни типажи kvg55 !
27.01.2016 01:13
Пришълците създали САЩ са с най- ниската обща култура в цивилизования свят и имат подобно поведение и самочувствие ! За съжаление професора Танев, не разбира, че Алеко го е създал като типаж за да усмее едно недопустимо, просташко поведение, не разбира, че сатирата е най-силното лекарство против това! Ухилен до уши и щастлив като идиот, той предпочита услужливо да лови пъстри, евроатлантически пеперуди, заедно с целия персонал на министерството ! Няма по- добър, кротък, безропотен потребител от опростачения и манипулиран човек, изпаднал в илюзорно доволство и безгрижие !
цитирай
7. dedenze - Новините остаряват бързо !
27.01.2016 15:08
Вижте и по- новата :
http://dedenze.blog/novini/2016/01/27/dete-ot-shesti-klas-razkaza-igrata-na-mon.1425488
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467548
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031