Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2014 19:05 - Как да се спасим от политическия нарцисизъм ?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 1707 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.08.2014 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          Навярно заниманието с политика, предизвикано от властнически амбиции, винаги води до нарцисизъм, който при успех, веднага прераства в диктатура. Може би за това основно са виновни съпътващите ибрикчии, фенове и слагачи на „вожда”, които повтаряйки лъжата за неговото величие 100 пъти дневно, успяват да му внушат, че това е истина!? Някои по- малограмотни, до такава степен се опиват от това, че напълно си забравят произхода и са склонни към самообожествяване, даже в 21 век!? Даже при допуснати големи грешки и извършени престъпления, няма самокритичност и покаяние! Това явление при липса на законност и Конституция без задължения, отговорности и наказания, води до тежки, необратими последици за народа и държавата на „Бога”!? Историята е изпълнена с такива примери, а последните 25 години в България биха всички, известни рекорди, доведоха ни до просешка тояга! Който не разпознава родните, политически нарциси е достатъчно да включи телевизора - канал 1 на БНТ и мълчаливо да погледа ! Родната политическа класа ни оправи майките, бащите, братята и сестрите едновременно като във вица:
         „„Пишман шофьор, яко нацепва кола пред него, спряла на червен светофар и се извинява: „Прощавай братко, не можах да спра!” Ужасен пострадалия му отговаря: „Какъв брат си ми ти бе, ти си ми баща, ти майката ми --- !””
          Разликата от вица е, че никой, освен Президента Жельо Желев в новогодишното си обръщение към нацията, не се е извинявал на хората от името на политическата класа, за нанесените щети! Затова и набързо го низвергнаха и изпратиха в селско забвение, оплют от свои и чужди! Исторически българина няма ценностна система с която преживе да оцени своите по- добри и заслужили сънародници, да ги издигне и открой, да се обедени край тях и да им помогне! За него факта, че всички ползуваме тоалетна е достатъчен за физическо и интелектуално равенство!? Единственото на което се подчинява са парите, келепира, далаверата и сопата-която в 21 век е трудно приложима в натурален вид! На всички са отлично известни традиционните, политически нарциси, които мечтаят да ни управляват, ясни са и техните нищожни възможности, ограничен интелект, изборните хватки с които ни насочват към урните без право на отрицателен вот, да избираме по-добрия от лошите! После окрилени от конституционното беззаконие, липса на отговорност и персонално възмездие, елементарни задължения и наказания, се отдават на геноцид и грабеж, незапомнен по мащаб и последствия в 1400 годишнината на България! Даже и Бойко Борисов се подплаши и свири отбой: „Ако нямам 121 депутата- не правя коалиции с никого!” Вече и децата знаят, знае го и той отлично, че никога няма да има 121 депутата, заради наивната политика, далаверите с централите на ВЕИ, енергоносителите, увеличението на цените, замразяването на пенсиите, грандоманството и нито едно смислено предложение в защита на националните интереси, против безмозъчното послушание към ЕС и САЩ! Но той е само един от десетките, цъфнали нарциси с подобно поведение и водещи към безпътица! Какво да се прави, как да почистим политическата си кочина, да се спасим от подобни нетрайни, сезонни, самовлюбени цветя, унищожаващи българската държавност, въпреки, че вече е доста късно! Четете, мислете, анализирайте, разпостронявайте, нямам авторски претенции, аз не съм Бог, най-малко Нострадамус, просто се опитвам да обобщя мнението и желанията на много българи, загрижени за бъдещето! На голяма част от тези, които за пореден път няма да гласуват, няма да станат съучастници в нарцистичните борби, не водещи до никъде !
          Първо е нужно ВНС, готово да направи редица основни, конституционни промени, а после всичко останало :
          - Държавна промяна от партийна, представителна демокрация, на пряка демокрация!
          - Намаляване броя на депутатите на 120 души, избираеми в 120 избирателни района на териториален принцип ! Отпадане правомощията на ВНС и прехвърлянето им на НС!
         - Спиране на всякакви партийни, политически субсидии и предоставяне на държавна собственост!
          - Право за издигане на кандидати не само от партии, а от граждански сдружения и подписка на 2000 души!
         - Всяка партия и формация издига в един избирателен район само един кандидат! След това избора е мажоритарен с ДА и НЕ за всеки кандидат, като крайния резултат е разликата между ДА и НЕ !
        - В избраното НС политическа дейност не се разрешава и партийното членство се замразява за мандата!

        - Правителство формират и предлагат първите 40 депутата, получили най-голям брой гласове!



imageimage

imageimage


Красиви са, но за управление на държава не стават!






Гласувай:
4



1. born - Абсолютно правилни предложения, ...
14.08.2014 19:15
Абсолютно правилни предложения, но сте пропуснали най-важното - образователен избирателен ценз. Едва ли си мислите, че тези 23/ГЕРБ/, 13/БСП/, 8/ДПС/ и т.н. % на основните политически сили са от твърдото образовано ядро на симпатизантите сред избирателите .
цитирай
2. dedenze - Съгласен съм born !
14.08.2014 19:22
Но нека да оставим малко работа и за първото НС избрано с пряка демокрация! Много закони и текстове на Конституцията трябва да се променят! Относно образователния ценз той рябва да се въведе за избраници и гласуващи! Днес хитро е заобиколена задължителността на средното образование !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479770
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930