Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2014 18:52 - Журналистите и социалната държава
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 1317 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 10.07.2014 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Писнало ми е от журналистически „сензации” и тъпи коментари, внушения, мнения на тази гилдия, която в последните години увеличи значително персонала си, подобно на платените, синекурни длъжности в партийните бюра, комитети и съвети по Тошово време. Най- неприятното е, че масовата част от тях обслужват частни и партийни интереси, пишат угодни и невярни глупости. Днес за да словоблудствуваш, едва ли се изисква някакво образование и това допълнително ни залива с пошлост, кич и тъпота. Особено дразни фалшивата „загриженост” при т.н. бедствия и аварии. Ако направим една внимателна оценка на подобни събития до 2-3 години назад, където бяха дадени и човешки жертви ще констатираме, че природата е виновна в най-малка степен. Авариите също, защото те са нещо, което не е можело да се предвиди и очаква. Истината се крие в безстопанствеността, липсата на гражданска защита, нехайството, лакомията и новото устройство на държавната система. Само ще маркирам  някои факти : Село Бисер беше залято след скъсване стената на язовир- развъдник за риба, до днес не е ясно чия собственост е бил и кой е трябвало да се грижи за него !? Наводнението в квартал Аспарухово- известно е, че основната, мощна, приливна вълна идва от скъсване стените на два водоема, отдадени под наем от армията ( към нея се числи и т.н. гражданска защита) за рибни развъдници, както и непочистени дерета и изсечени гори!? Преди два дни кратковременна градушка блокира София и нанесе щети, добре че дъжда беше сравнително малко, иначе при падналите листа и клони София щеше да се превърне в безоточно, вонящо блато!
           Журналистите в едно гърло реват, че държавата не се грижи при такива ситуации, които даже не са бедствени, но не си задават въпроса защо? Те търсят грижовна, социална държава, но не констатират, че избрания с тяхна помощ обществен строй у нас, въобще не е такъв. Ето какво е определението за социална държава: „Социалната държава или държава на всеобщото благоденствие е обществена система под формата на механизъм за преразпределение на обществените блага в съответствие с принципа на социалната справедливост в интерес на всички граждани, така че всеки един индивид освен да може да съществува да има и достоен стандарт на живот. Механизмът на социалната държава спомага да се тушира негативния социален ефект от имуществените различия, помагайки на хората, които са в нужда.” Може ли при това определение да се каже, че България е социална, не, тя е държава на най- дивия, краен капитализъм  като пример, може да се вземе отношението и ненавистта между всички партии, борбата за власт на всяка цена! Получава се странен парадокс, всички сме частници с неприкосновена собственост, но когато пострадаме, търсим и виним унищожената държава, искаме, от кого и защо!? В последните дни е особено модно да се обвинят и метеорологичните служби, че не са уведомили навреме за градушките и проливните дъждове, процеси които се развиват за минути. Второ, при унищожена служба за гражданска отбрана, преименувана и скопена в гражданска защита, кого да уведомят, как да реагира тя, като раздава чадъри или какво !? Та мили, невръстни журналистчета, търсете причините, копнете по надълбоко, вие може да бъдете голяма сила, днес сте само едно, обслужващо чужди интереси- посмешище !
          Когато избухна малка част от огромния склад за боеприпаси на 2-3 километра от София в Челопеч и изпочупи дограми и прозорци в радиус на 20 километра, часове наред БТА съобщаваше за авария в неработещото Кремиковци !? Кой смятате, че е виновен, първо за местоположението на този склад... !? При земетресението в Перник, официални данни бяха дадени след 4 часа, нашите служби не работят, ще има още земетресения, ето ви един сайт в който веднага ще разберете къде е станало и каква интензивност има:
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Map/zoom.php?key=104&typ=euro#1

          Така че информация има, независимо от нас и нашата ошмулена държава, важното е да си добросъвестен да я намериш, безпристрастно да анализираш и истинно, достойно, безпартийно да предадеш, а това вече е много трудно !

 

imageimageimageimage



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477117
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930