Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 21:30 - Новини от централния софийски затвор
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2814 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 18.05.2014 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


         Много съм писал за европейското законодателство, относно затворите и правата на осъдените. Определено считам, че при българската психика и беднотия, ние не бива за изпълняваме тези предписания, не биваше да отменяме и смъртното наказание. Анализирайки годините на прехода, ясно се констатира, че законите и Конституцията са създадени в услуга на крупната, организирана престъпност в която неизменно участвуват всички партии на прехода, техните лидери и активисти ! Достатъчно е да си припомним, ликвидационните съвети, РМД, продажбата с цената на скраба на родната промишленост, преговорите с потенциални „купувачи”, мистър 10%, престъпната приватизация....За да се извърши всичко това беше нужно подходящо законодателство, съдебна власт в ущърб на държавните интереси и интересите на обикновените хора. Днес никой нe вярва и не разчита на българската правосъдна система, много хора успешно съдят България в европейския съд по правата на човека в Страсбург, за съжаление сметките плащаме всички ние, а не съдебните магистрати и депутатите от НС, виновни за беззаконието и настоящето! За 25 години няма осъден политик, по- крупните осъдени престъпници, обикновено не са организаторите и титулярите, а малки договорени бушони на мафията.
          Днес случайно попаднах на една информация от централния софийски затвор, относно пресен, корупционен случай: Барчето на затвора е поверено в ръцете на престъпното българче Николайчо излежаващо солидна присъда. Това е престижно местенце, защото осигурява пряка връзка с надзирателите и администрацията на затвора. Допълнително, работейки на подобна работа присъдата се съкращава наполовина, получава се право на домашен отпуск като награда и пр... „екстри”. В затворите е забранено внасянето и ползуването на мобилни телефони, включително и от надзирателите, но независимо от всичко се внасят, снимат се клипове, правят се записи! Та въпросния Николайчо е пуснат в домашен отпуск, на излизане задължително се сканира неговия личен багаж. Дежурния ясно отчита наличието на мобилен телефон, изземва го, прекратява отпуската и пише докладна записка по установения ред. Според правилата Николайчо трябва да бъде наказан и отстранен от работата в бара, която му дава връзка с външния свят. На оперативката се чете сводката на затвора и началника обявява това официално, очакват се регламентираните, законни санкции! Да, ама не ! На другия ден Николайчо пак си е в барчето и се готви за нов отпуск! На възмутените служители  се пояснява , че „обстоятелствата” тепърва ще се „изясняват”? Сигурно всичко е дело на извънземни, заговор и е станала грешка ? Познато нали, нарича се груба, брутална протекция, корупция от „високо” място, после за всички беди са виновни простосмъртните надзиратели , значително по- бедни и унизени от самите затворници ! Те са деполитизирани и не могат да се оплачат на никого, освен на някой Господ !

 
          Хайде да ви видим, „независими, разследващи” журналисти, разгледайте и изяснете случая, подарявам ви постинга, аз не съм журналист, нямам права и достъп до информация, нямам авторски и други претенции, достоверността му е напълно, гарантирано доказуема пред всеки съд – пишете !? Покажете на хората, какво става в затворите, а те сами ще разберат накъде отива България и кой я води нататък, персонално и партийно вече 25 години .

 

imageimage





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Странното в случаят е, че Николайчо изобщо е в пандиза...
17.05.2014 22:31
Съдебната и правоохранителна система в България е омерзителна...
Силните на деня поддържат статуквото, като си мислят, че всичко това е в техен интерес...
Само че в така създадената сянка се раждат чудовища, които пълзят към своя Витлеем...

http://chitanka.info/text/24329-vtoroto-prishestvie

Поздрави! Както виждаме, въпросите, които ни вълнуват са усетени и във векове, далечни от нас...
цитирай
2. dedenze - Благодаря freeoldmen !
17.05.2014 22:51
Така е, лошото е когато чудовищата се опитат да закусят с нас, далеч преди да са стигнали до своя Витлеем !
цитирай
3. raders - А ти да не би да си си представял нещо ...
17.05.2014 23:18
А ти да не би да си си представял нещо друго? Ето нещо в тази връзка:
Хм
„Приказки ли?” Хайде! Ще ви разкажа една приказка, за да си отпочинете. Едно време крадците в първата държава на света, след като забогатели доста, решили да сложат порядък в своя живот. Устроили блокада и събрали всички бедни от държавата на площада и им казали: „Горе ръцете! Ние ви желаем доброто. Не ще ви вземем ни лопатите, ни кирките, ни топорите, ни дисагите, ни кошниците с хляба и сиренето, ни скъсаните ви въшливи ризи, ни колибите ви. Свободни сте! /Горе ръцете!/ Свободни сте да живеете както си искате, да печелите, да правите възли, да пиянствате, да играете, да се размножавате и да умирате! Ние ще ви учим на ... истините! Ще ви дадем богата фантазия и чувствително сърце; ще ви дадем и безсмъртна душа. На когото от вас му харесва може да съчинява стихове, да измайсторява теории и да се прославя. Господстващи ще бъдете вие! Ние само ще ви управляваме. Ще се грижим за сигурността на живота, честта и имуществото ви – с една дума, за свободата ви. Вие ще работите както си искате, каквото си искате, когато си искате. Ние ще ви даваме работа – стига да има! – А вие ще ни давате вашия труд. И за да не мислите, че ви онеправдаваме, ще плащаме и ние същия данък на държавата, тоест на самите нас.”
„ И вие, и ние ще имаме над себе си едни и същи богове, които ще ви нареждат да работите и да не ядете, а ние да седим и да ядем. И вие, и ние ще имаме едни и същи закони, които ние ще създаваме, а вие в качеството на депутати ще утвърждавате и в качеството на съдии ще прилагате върху самите вас. А за да не ви нападат от другите страни и морета пирати и крадци, да ограбват нищожното ви имущество и да отведат в робство вашите жени и деца, ще ви въоръжим, ще ви обучаваме във военно изкуство, за да можете да защитавате боговете си, себе си и нас, тоест – отечеството. Вас ще ви избиват, а ние ще живеем. И понеже не сте в състояние сами да разберете интересите си и да защитите себе си, ние ще ви принуждаваме насила да правите това. /Горе ръцете!/ Само едно нещо ви забраняваме: да не се ограбвате един друг, защото така можете да ограбите и нас.”
И така, значи, народът работел свободно и мислел свободно. И весело пеел в кръчмите като дрозд на клон /в клетка/. А спасителите му се излежавали по гръб на топло в дворците зиме и под цъфнали дървета лете и куп красиви жени им пощели вратовете и им дъхали зад ушите /много помага/. И благополучието им било могъществото на държавата, а безсрамието им очищение. И ако понякога народът, изгубил търпение, изгонвал едни, веднага поставял на тяхно място други, за да го ограбват: без „спасители” народът не можел вече нито да живее, нито да мисли.

Костас Варналис - Апология на Сократ
цитирай
4. dedenze - Всичко ново е добре забравено старо raders!
18.05.2014 11:14
Все пак е сташно в 21 век престъпността и нейната защита да е държавно, партийно организирана !?
цитирай
5. zarorb - Рибата мирише от към главата
18.05.2014 15:00
Без знанието на шефовете на затворите е невъзможно да се случи нещо.И за бягствата са знаели,защото са взели някоя хилядарка.Има и посветена серия от серяла "Столичани в повече" как Шефа на затвора изнудва затворник да му даде апартамент,в замяна на протекции.
цитирай
6. dedenze - Не е само в затворите zarorb!
18.05.2014 15:42
При такава Конституция и партийно управление, вари го, печи го, евроатлантирай го - все мафия се получава ! Катализатор на това е народопсихологията на българина изразена в две думи - далавера и келепир !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467566
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031