Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 17:08 - Съвременен фашизъм
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2757 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 20.04.2014 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Преди три години се опитах да обясня и анализирам пораждането и  мястото на фашизма от историческа гледна точка. Да разкрия причините за неговото съществуване и подкрепа от много хора, както и как се става такъв, какво е нужно за изповядване на подобна идеология:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/04/21/kak-se-stava-fashist.733171
           Днес тъжно констатирам, че на мястото на стария, се е появил нов вид, грубо завоалиран фашизъм с много по-страшни и големи мащаби. Той не е присъщ за големи групи хора, изповядва се от много малко, но реално владее и управлява света. В робовладелското общество, робите са били напълно на ясно, на кого принадлежат, къде живее господаря, как се казва робовладелеца, какви са неговите възможности, собственост и правомощия. Днес хората пак се раждат роби, работят без време за размисъл, почти е невъзможно да преминат в друга стратификационна група, подобно на кастовото деление в Индия. Те са излъгани, че имат свобода и неограничени възможности, а разликата с древността е тази, че не знаят реално и персонално, кой и къде е техния робовладелец ! Съвременните робовладелци са окрупнени чрез онаследяването, владеят световния, финансов капитал и с помощта на лихварството, банките и кредитните институции, управляват света. Изключително трудно е да се определи размера на притежаваните капитали, както техните имена и авоари. Например т.н. Федерален резерв на САЩ , които има неограниченото право да печата и разпостранява долари, който със силата на парите може да прекроява света, е частно сдружение на редица крупни, банкови институции! Твърди се, че десет банки контролират всички дванадесет поделения на Федералния резерв: NM Ротшилд в Лондон, Ротшилд банка в Берлин, Warburg банка в Хамбург, Warburg банка в Амстердам, Lehman Brothers в Ню Йорк, Lazard Brothers в Париж, Kuhn Льоб банка в Ню Йорк, Израел Моисей Сейф банка в Италия, Goldman Sachs в Ню Йорк Йорк и JP Morgan Chase Bank в Ню Йорк. Уилям Рокфелер, Пол Варбург, Яков Шиф, и Уилям Стилмън са собственици на голям дял от Федералния резерв. Шиф е тясно свързан с банката Kuhn Льоб. А Стилман, чрез брака сключен с член на семейство Рокфелер в началото на века, е тясно свързан със Citigroup. По късно се създава МВФ (Международен валутен фонд) в който банките на САЩ имат право на директна квота почти 18%, с което реално управляват фонда. По това време се създава и Световната банка с подобно управление и основно американско участие. Смисъла на тези финансови институции би трябвало да бъде финансиране с облекчен режим на развиващи се страни, на екология, образование, здравоопазване, глобализация и пр.... Звучи добре, но на практика това е  стройна система, която реално обслужва частните интереси на банките и  крупния капитал, на енергийните, производствени и търговски монополисти, имащи постоянни лобита в тях! Финансовата им сила може да унищожи всяка държава, която се опитва да върви по различен път, против монополите !
          Разликата между познатия от историята фашизъм е, че историческия разчита на нацизма и родолюбието в името на което се ражда диктатура и тоталитарно управление, обединен около национални интереси и цели!  При съвременният фашизъм се залага на личния финансов интерес, тук граници, държави и народности няма. Обединението се прави около нарастването на капитала на всякаква цена и политическото, безусловно владеене на света, чрез финансовите средства! Това се влага и в смисъла за световна голобализация, защото за парите няма Родина, народни интереси, култура, екология, образование, хуманизъм и пр... глупости. Има само пари- пари прим, онаследяване, владеене на пазари и диктуване на благодатни условия за управление на паричните потоци ! Всичко това със законово, силово, гарантирано обезпечаване! Никой разумен човек, днес не би се опълчил с голи ръце на системата, защото моментално и напълно „законно”, ще бъде размазан! Независимо от фалшивите медийни прокламации и новоизмислени човешки, „ демократични ценности”, нещата стават фактологично ясни и прозрачни. Целта определено е преразпределение на териториалните и природни богатства, монопол и колонизиране на по- бедните, намаляване плътността на популацията и рязко ограничаване разхода на средства в социалната сфера, за което се използуват всички средства. Създаване на всеядна консуматорска, безкритична маса, с присъща политическа пасивност, като главна цел. Тук пак става дума за тясно колективни, групови интереси, но обединени на чисто финансов признак, а не на националистически и държавни. С нарастване автоматизацията на производството, голяма част от робите на труда, стават излишни и не носят пари , а само проблеми! Всички забогатели българи, вече са прегърнали тази схема и се опитват да се впишат угоднически в новото, фашистко управление. Фактите ясно говорят – демографски срив, бананова република, ликвидация на родните енергетика, производства, търговия, услуги, бит,  култура и пр.... Липса на самостоятелни цели и приоритети, пълно политическо и финансово управление, разпродажба на земя и недвижима собственост, неуспорим, модерен геноцид! В най-новите политически събития в Украйна например, не са страшни бандеровците наследници на стария фашизъм, страшни са политиците мерещи с двоен аршин, криещи се зад демократични лозунги и фалшиви „ценности” , новите фашисти създадени и купени от новия, интернационален фашизъм обединен от персоналния интерес! Наивните украинци, неизживяли ужаса на демократизацията на собствен гръб, разчитат, че утре ще пият кока кола до пръсване, ще носят ковбойки (джинси)  и модни маратонки (красотки) с „ай подчета” в джобчето. Едва ли се досещат и замислят, че на изток и на запад, вече няма съветски, безплатен обяд! За пълното им претопяване и заличаване като народности и държава са достатъчни само 20 -30 години !

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115


          Кой персонално дърпа конците на марионетките, кои са тези хора избягващи обективите и медиите, раждащи новия, глобализиран фашизъм!? Не, не са само богати евреи, има от всички народности, как спестиха толкова пари, имат ли изключителни, гениални и свръхестествени качества, едва ли ! Основната част от техните пари са кървави, конюктурни, диктаторски и престъпни! Това са няколко хиляди души, от които само 1645 милиардера притежават лично над  6400 милиарда долара! Подобна бездуховна, фашистка система обаче е обречена в близкото бъдеще на гибел и деградация. Защото онаследяването на благата, превръщането на паричните знаци в единствен измерител, винаги води до умствена и духовна деградация, спира развитието на истинската наука , води до есктензивно развитие в грешна посока!  Процесите на осъзнаване и негодование , вече се наблюдават във всички развити страни. Наемните войници и защитници на капитала стават все по-немотивирани, разбират своето робство и безмислен живот. Основното оръжие днес е пасивната съпротива на големи групи хора, отказа от подчинение. Трудно е да се каже, кога и как ще се състои, кога ще започне връщането към еволюционните човешки добродетели, кога парите ще се насочат във вярната посока, кога хората ще осъзнаят, че сега сме принудени да обслужваме нов вид, световен фашизъм?. Някои твърдят, че за това е нужна война или тежък, природен катаклизам!? Дано не се стигне до там, няма нишо по- просто и лесно, да се осъзнае факта, че голи се раждаме на този свят и цялата житейска суета и надпревара, завършва в един квадратен метър на някое гробище, където бедни и богати са напълно равни ! Да се осъзнае, че в историята и човешката памет остават хуманистите, светците, учените и технократите, хората на изкуството, културата, борците за свобода, човешки права и никога банкерите и скъперниците !
           Идват Великденските празници, не е важно дали и как е разпънат Христос, защо и кога е възкръснал, после къде е отишъл! Важна е идеята за неговия подвиг и саможертва за нас хората, опрощението на нашите грешки, отхвърлянето на материалното и парите, службата в името на вярата и народа! Може би новия, желан, световен ред ще дойде тогава, когато в душата и сърцето си, осъзнаем смисъла на неговата саможертва, философията на учението за което се е борил! Тогава, ще ни помогне и Бог !
          Честити празници на всички !

 

         imageimage

 

image

Малка част от най- богатите !

image  Този не е от тях, това е отлично платен техен роб, етнически арменец с българско самосъзнание, проводник на техните интереси ,"уреден" чисто политически, с помощта на "великия политически стратег", лицето Иван Костов ! Уверен е, че скоро ще забогатее и ще го приемат в техните редици! Ревностен защитник на съвременния фашизъм ! Подобни са и световните им подръжници и електорат !











Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Последните два клипа от тази поредица
18.04.2014 19:07
може да гледате в ютуб . Ако ни ви излизат субтитри на български кликнете върхе бутона captions
цитирай
2. pando - НЯМА НИЩО СКРИТО
19.04.2014 22:58
На доларчето си е напечатано "НОВ СВЕТОВЕН РЕД".Че даже се гордеят с това...Системата на спекулацията е проста: За един ден ставаш милионер.Но върху гърба на кого? Това е "демокрацията".
цитирай
3. dedenze - Да няма нищо скрито pando.
19.04.2014 23:37
Като в тъпите холивудски филми, където преследването също е явно. Спекулата също е ясна, само дето не уточняват, че местата за милионери отдавна вече са заети наследствено ! Роба няма и теоретичен шанс!
цитирай
4. alchemist - Времето на фашизмът отмина.
21.04.2014 23:56
Дойде времето на мафията и на последния човек(Ницше).
цитирай
5. dedenze - Да може би това е по- точно определение alchemist!
22.04.2014 00:11
Мафия, която работи за себе си, прилагайки всички възможни средства, когато хората изчезнат, мафията ще започне самоунищожението...., но има и друго възможно развитие хората, които няма какво повече да губят, да унищожат мафията завинаги!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467859
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031