Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 21:01 - Може ли без партии в България ?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 1387 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.08.2013 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

         Отговора на този въпрос е елементарен – може ! Ще се опитам да поясня как и защо спрямо нашите условия! Преди това да разгледаме каква е ролята на партиите ?
           В цивилизованите държави след монархическото и имперско управление с появата на републиканските идеи  се раждат и партиите, които определят пътя на развитие на обществото, целите и средствата за постигане на това, формират и първите прояви на демокрация. Така са се родили някои основни партийни идеологии базирани на религията, социалистически и комунистически идеи, националсоциализъм, земеделие и животновъдство, екология, развитие на капитала и частната собственост. Тези основни течения в последните 100 години не са се променили и имат само малки изменения, основно с местно и национално значение. Определението ляво и дясно се формира от отношението към социалните въпроси, производството и търговията, преференциите в законодателството. Така лявото се счита че се грижи повече за по- бедните и социално слабите, а дясното за предприемачеството и финансовия капитал. Няма утвърден, успешен модел за подръжание, защото всичко се развива в динамичен и вероятностен процес, зависи от десетки конкретни условия и предпоставки. Финансистите се опитват да изведат показатели и закони, поставят оценки и рейтинг, които често са фалшиви и лесно могат да се заобиколят. Това е и една от основните причини за световната икономическа криза,  предизвикана от тях, чрез емитирането на несъществуващи пари, кредити и лихви... Преди години партиите ефективно са управлявали икономиките и държавите по света, изхождайки от национални интереси и желание за по- бързо развитие, хората са членували в тях, плащали са членски паричен внос и са били поддръжници на една или друга идея за по- добър живот. Провала и несъстоятелността на много партийни идеологии доведоха войни и унищожение, тежки социални и финансови проблеми. Роди се фашизма, тоталитаризма, плутокрацията, религиозната нетърпимост и пр.... Днес в най- развитите държави по света, партиите по- скоро представляват граждански движения с близка национална платформа . В повечето случаи са две основни и по- големи, които се редуват в управлението на държавите и зависят от мажоритарния избор на хората.
          Формирането и употребата на законодателна, разпределителна, социална, силова и финансова власт за определен период от време, дава възможност на организираните партии да извършват и операции нямащи нищо общо с държавните и народни интереси. Създава условия за частно- партийна корупция, олигархия, мафия, присвояване и продажба на националните интереси в огромни размери, при това безотговорно, завоалирано и законно. В 21 век няма нови политически идеи и платформи, в повечето държави те са едни и същи, с еднакви имена, чисто капиталистически, с малки, понякога само козметични разлики. Техен коректив в държавите с развита демокрация са медиите и опозицията, достъпа до информация и гражданската активност и общество ! Партия, чиито членове са извършили морални и криминални престъпления, няма изборен шанс.
          В България за 24 години са регистрирани над 700 партии, при останало население живеещо тук 6,3 милиона ? Парадоксалният факт се дължи  на народопсихология, личните, финансови интереси и разграбването на държавната собственост. ВНС с помощта на американските партньори, заложи Конституция и законодателство в които партиите не отговарат за нищо и нямат никакви задължения, формира скопена, съдебна система, зависими медии и изпълнителна власт. Партиите получиха държавна издръжка и собственост със символичен наем и станаха добре платено, сигурно и предпочитано работно място, имат право и на определена, платена, стопанска дейност. Даренията са форма за връщане на „услуги” по време на приватизацията, същото но нелегално, става с концесиите, чуждестранните фирми и пр.... Трудно може да се определи коя партия е лява, коя дясна и защо ? Масовостта, стопанската дейност и разпределителните функции извършвани от партиите ги превърна в нова, защитена и превилегирована класа. Партийното управление извърши нечуван и невиждан геноцид над българите, прокуди цвета на нацията и ни доведе до Трета национална катастрофа. Върховният орган – НС замени изгорелия в началото на прехода държавен цирк и не спира да излъчва скучни и тъпи представления! За 24 години виновна партия няма, виновен политик също, въпреки че мащабите на извършените престъпления, многократно надвишават всички грехове на тоталитарната БКП !? Изборните резултати ясно показват, че партиите грабили най- много, започнаха да отпадат. Скоро това ще се случи и с последните две по-големи ГЕРБ и БСП. Реално гласуват 30-40 % от имащите право на глас, по принуда и голяма част след заплащане !? Престъпността, финансовия капитал, приватизираното производство, енергетика, съдебната власт, медии... се сляха с партиите! Нагло и цинично ни обясняват, че сме отличниците на ЕС по ниски заплати, пенсии, осигуровки, безработица и безпътица !
          През 1934 г. Цар Борис ІІІ, забранява политическите партии в България ! Започва развитие и индустриализация на държавата, стабилизиране след ПСВ, независимо от големия дълг по Ньойския договор. ВСВ проваля тази обществена система, но е ясно, отчитайки българската народопсихология, че е по- добра за държавата и хората!
          Ако за момент си представим, че няма партии, какво ще се случи ? Ако законите, тъй много мъдрени до сега се спазват, нищо няма да се промени. Първо, никакви, нашенски идеологии няма да изгубим, всички са купирано капиталистически с малки платформени разлики, даже не могат ясно да ги формулират преди поредните избори ! Държавата и нейните дела се движат от хиляди държавни служители, които като пчелички си знаят работата. Те не се сменят при всяка партийна смяна, защото някой трябва да върши и истинската, реална работа ! Сменят се хора на синекурни и далаверни позиции, тези чрез които се граби тихо и безнаказано. Пристигайки във властта, новите партийни „благодетели” даже не си дават труда да изучат схемата на управлението, протоколните изисквания, права и задължения, затова допускат гаф след гаф. Пропорционалната, изборна, партийна листа вкарва в НС послушници, непознати за хората, често с цвят или друг сигнал им се казва как да гласуват. Бойко Борисов даже ги раздава като вещи в помощ на други партии? В НС се гласува партийно, а не по съвест, за контрол има явна опция, показваща гласуването по партии. Ако някъде се появи черна овца бързо се разкрива и елиминира!? Всички родни медии са явно и тайно партийно притежавани, включително и държавните ! Партиите всяват раздор и разединение на нацията, създават етнически и религиозни проблеми, нямат нито една обединяваща и важна платформа, даже и във връзка с националната сигурност. Партиите обичат, искат и защитават това статукво, то напълно ги устройва персонално, независимо че пречи на хората и унищожава държавата !!! Плашат, че без тях няма да има кой да носи отговорност – интересно сега каква и за какво носят такава ? Например: БСП и ГЕРБ солидарно са отговорни за огромния брой разрешителни за ВЕИ и подписаните договори, несъответствуващи на нуждите и възможностите на държавата ! Това наложи спирането на един от реакторите на държавната АЕЦ Козлодуй, произвеждащ най- евтината електроенергия. По понятни причини не спряха частните американски ТЕЦ и ВЕИ централи, а това е чиста форма на геноцид ! Защо двете партии, техните ръководства, членове и симпатизанти не възмездят директно, финансово останалите хора за това престъпление !? Кой е виновен ?
          Партиите плашат, че мажоритарния избор ще вкара местни, богати феодали в НС, какво лошо има в това, ако хората ги обичат, предпочитат и гласуват за тях !? Външни и олигарси щели да купуват депутати, ами те сега купуват цели партии !? Страхът от мажоритарния избор идва основно от факта, че изявени, провинени и оплюти партийни лидери, няма да бъдат избрани никъде, а какво по- добро от това !? Та без партии може дами и господа напълно ! Пътя е следният:120 нови избирателни района на териториален принцип ! 120 депутата мажоритарно избрани с ДА и НЕ за всеки ! Право да издигат кандидати да имат и граждански сдружения с над 1000 подписа ! Първите 30-40 депутата събрали най- много гласове, получават мандат да съставят Правителство и комисиите в НС ! Партийна дейност и членство в рамките на НС и мандата са забранени !
         А сега за най дебелите кратуни и богато облажили от псевдопрехода : Днес от русофили, станахте сащофили нали ? Ако горното предложение не ви харесва и проявявате съмнения за неговата годност и приложимост, тогава поне защитете тази теза, която е по- добра от съществуващото положение:
         Да въведем американските закони 1:1 !!! Автоматично получаваме стъпка за 51 щат, добра Конституция, действуваща съдебна система, пряка демокрация, добра избирателна система и не на последно място право за притежание на бойно оръжие !
         Ако и на това сте против, поне обяснете на хората защо, преди да са ви подгонили по площадите и улиците с подръчни средства като колове и камъни !?

 


image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480020
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930