Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 14:28 - Кой на кого "помага" ?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.05.2013 02:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Поетите партийни ангажименти за европейска цена на тока и ВЕИ на всеки ъгъл, срешнаха решителната съпротива на хората и свалиха правителството на Борисов. 24 години угоднически и предателски се поемаха непосилни за България правила, стратегии, съвети и директиви, трудни за изпълнение и от най- богатите държави членки на ЕС. През тези години, освен да се ликвидира и руши, не беше направено нищо за разкриване на производства и работни места,  даже и в сферата на леката промишленост за спиране вноса на храна, санитарни продукти, козметика и пр.... Спекулирайки с понятието инвестиция, тук бяха пуснати всички, възможни, световни акули, които ликвидираха и мечтите за роден бизнес! Стана така, че всички наследствени ресурси и парични средства на българите бяха стопени и окрадени с политически действия. По приходи сме на едни от последните места в ЕС и света, но по цени на горива, енергия, стоки и храна, сме над средноевропейските!? Под т.н. праг на бедността, след който сигурно следва мизерията и самоубииствата, са над 40% от хората останали в Родината!? Няма да ви натъжавам с повече констатации и да нарушавам положителното мислене и медитация! Под 10% с партийни протекции и участия, управления и пладнешки грабежи от феодално- тоталитарно, бедни пролетарии, изведнъж, магически станаха приказно богати, олигарси, партньори на световния, частен, финансов капитал !? На тях им харесва представителната, партийна демокрация, невъзможността за референдуми, изборите само с ДА, цените и евродирективите, магистралите, казината, курортите и пр.... Те са в НС и управлението на държавата, основно чрез подставени лица !
         След изборите нищо не се е променило, няма и да се промени, защото грешката е в системата и приетия обществен строй, подчинен на ЕС и САЩ, а не на интересите на хората ! Ето поредното доказателство за това: Официално е прието, че за над 350000 души, под прага на мизерията, управляващите безизходно и безидейно решават, че  трябва да се помага с помощи !? По друг начин казано, другите обикновени, но работещи за жълти стотинки хора, чрез хазната и данъците, да си ги поделят с тях!? Не може да бъдат разстреляни, изселени, заставени да си платят сметките, оставени са да кротуват тихо и безропотно, да крадат, ровят в кофите и създават социално напрежение. Мизерстващите са готови, доброволно да влязат в затвора, защото там, по нормите на ЕС, безвъзмездно им се осигурява отопление, покрив и 3 хранения дневно... ! Отношението към тези хора е обект на популизъм, псевдогрижа и помощ. Всички правителства, включително и служебното, демонстрират загриженост и правят помен с чуждата, народна пита - дават им енергийни и еднократни помощи, които те моментално връщат обратно, чрез платените сметки !? Сега още преди сформирането на ново правителство се говори пак за подобни, „благотворителни, социални” дейности, че пак идва страшна и тежка, изненадваща зима. Изискват се молби с подробни, лични данни и доказателствени материали, които могат да се използуват и за очертаване нахождението, размера и личностите, които са потенциален, криминален контингент!? Унизителността на операцията, няма да коментирам, защото гладът е лош съветник. Сигурен съм, че поне още толкова хора от невъзможност, неуредени имотни и правни документи, скромност и гордост, не отиват към държавно организираната просия и молба за милостиня! Така се прави козметичен опит да се решат енергийно- партийните проблеми !
http://dedenze.blog.bg/technology/2013/04/19/energiiniiat-kazus-na-absurdistan.1102354

          Коя партия и как, може да реши казуса, но не с мераци и лозунги, а с конкренти, ясни, последователни действия !? Действия не по раздаване на милостиня, от парите на държавата, а такива откриващи работа, производство, положителен търговски баланс, европейско заплащане, разбиване на монополите, контрол и одържавяване на енергийния сектор !? Всичко останало е замитане, замазване и популизъм, докато кервана на българската ликвидация, си върви необезспокояван из пустеещите земи на Отечеството ! Защото няма и не може да има, отделна партия способна да реши тези въпроси, партиите тук решават тяснопартийни, икономически интереси, другото би било ненормално и утопично, приличащо на комунизъм ! Все пак има по- добро решение – мажоритарни избори с ДА и НЕ за всеки кандидат, безпартийно НС, пряка демокрация ! Съгласете се граждани партийци, лесно се дърпат ушите на една, "непослушна" партия, лесно се заменя с друга, включително и с външно въздействие ! Трудно това се прави с цял, един, мачкан и европейски унизяван, народ!  Едно е ясно, новото правителство, няма да има не 100, един ден с медиен и политически комфорт, да си опичат акъла и по- малко да служат на партийните централи ! Ако не сте съгласни и не разбирате милионите послания, гответе куфарите преди да е станало късно!

 

imageimageimage
imageimage
image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478773
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930