Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 21:01 - Чекия с чужда ръка
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2895 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 06.11.2017 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Преди да изпаднете в критика, целомъдрие, аскетизъм и свръхправедност, си спомнете, че хората са произлезли от животинския свят и се развиват с бавна и мъчителна еволюция. Опитите за революционни промени, винаги са били неуспешни, защото мнозинството не обича трудностите, промените, несигурността и опасностите. Последен явен факт в това отношение е истеричната антикомунистическа пропаганда и война. Всъщност това не е антикомунизъм, защото никъде не е съществувал, а е проява на неистов страх от него, приравняване с тоталитарния „развит” социализъм ! Това е опростачване от незнание, подобно но твърденията че Земята е плоска и Слънцето се върти около нея !?
             Съвременният живот е характерен с бягство от трудности, усилия, ангажименти и отговорности, с неистов мерак за лесно и бързо богатство, за развлечения и удоволствия. Общочовешките понятия като скромност, чест, достойнство, смелост, самокритичност, самооценка, обективност, са игнорирани и техните притежатели се смятат за наивни неудачници ! Тук, номера е, някой друг да ти свърши работата, да опере пешкира, да жертва всичко, а ти да лапаш като кайот, чакал или лешояд в захлас ! Връщайки се съм заглавието, пояснявам, че в онанизма, чуждата ръка се предпочита за по-свободен полет на фантазията и кефа. Анекдотично, който не може да си позволи друга намеса, сам може да се справи, като легне на някоя от ръцете си, до пълно обезчувстване, изтръпване и после да клати до умопомрачение !
              Целта на постинга не е секс-просветителска, просто ми се иска да направим аналогия с развитието на човечеството и историята. В годините на племенния живот, робовладелството, феодализма, религията, вожда и неговите качества са били решаващи. Хората са умирали и работили безропотно и всеотдайно за тях, обожествявали са ги, не са имали и друг избор ! Убедено са вярвали, че за тях вождовете и боговете мислят, грижат се, че няма друг начин за съществуване. Това има и мамеща приспивна страна, защото опростява живота на индивида, превръща го във форма на вегетация, освободена от отговорности ! Днес в целия свят е останала почти само една държава, където това е възможно и съществува. Но, другия свят, освен технологично, не се е развил достатъчно умствено и прогресивно, обратното, деградирал е, не знае накъде да върви, чака месията и т.н. Второ пришествие !? Човека стана обезумяла мишка, тичаща в цилиндъра на смъртта ! Страшни, тъжни факти на фона на роботизацията, виртуалното общуване, половата ориентация, образоваността на децата, човешките добродетели, незачитане на природните закони, недопустимото невежество !
             Хора не чакайте Данко:
http://www.haskovo-bulgaria.com/bg/page_152_110.html
             Не чакайте да се родят нови Ботев, Левски, нови идейни комунисти ! В днешния свят това е невъзможно ! По- скоро се обединете и и всеки на своето място се борете ежедневно за по- достоен, честен и справедлив живот !

imageimage




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - http://www.haskovo-bulgaria.com/bg/page_152_110.html
06.11.2017 21:12
Текстовият редактор на блога е опростен регресивно, неизвестно защо, дано така препратката проработи без допълнително въвеждане !?
цитирай
2. zaw12929 - Живот характерен с бягство от т...
08.11.2017 18:35
Живот днес: характерен с бягство от трудности, усилия, ангажименти, отговорности, с неистов мерак за лесно и бързо богатство, за развлечения и удоволствия. Общочовешките понятия като скромност, чест, достойнство, смелост, самокритичност, самооценка, обективност, са игнорирани и техните притежатели се смятат за наивни неудачници
За съжаление и преди и днес управниците не искат умни, образовани
Днес дипломи се вземат лесно, но те нямат покритие с нужните знания, макар обучението да е скъпо за родителите с непосилни такси
цитирай
3. dedenze - Да zaw12929 !
08.11.2017 20:57
Т.н. управници днес не искат силна и независима България, продават националните интереси ! Всичко останало е последствие ! Неистовият вой за точното определение на проф. Иво Христов - за 80 % дебилни, го доказва по категоричен начин ! Особено в НС царят гьонсуратите и дебилите ! Тъжно е, че това се знае и вижда от хиляди хора, но реакция и ответ няма, личният келепир и далаверата са по важни !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468092
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031