Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2017 15:46 - Водната уранова хистерия
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2788 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 19.04.2017 19:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          В последните дни медиите лишени от пикантни сензации, подеха урана и неговото съдържание във водата. За да ви „успокоя” искам да ви кажа, че уранови съединения има в много питейни и други води, не само в Хасково и Първомай ! България е богата на уранови находища, към 1988 г. имаме около 50 уранови рудника и тяхното местонахождение е определено основно чрез съдържанието на уран в околните води ! За радост, от добитата уранова руда, само под 0,7 % е силно и опасно радиоактивна, нейното обогатяване, преработка и утилизиране на отпадъците се извършваше в СССР. Тук малко повече по въпроса за урана :
http://dedenze.blog.bg/technology/2016/04/15/kak-da-napravim-atomna-bomba-ili-neshto-po-razumno.1444897
          Урана е тежък метал, изотопната му форма 238 е масова 99,3 % , слабо радиоактивна  и се явява технологичен отпадък (обеднен уран). Надпреварата във въоръжаването, физическите свойства, бързо му намери приложение при изготвянето на брони и бронебойни снаряди . Екстрата в случая е, че така не е нужно да се съхранява, а може да се разпръсне по целия свят !? Във войната срещу Югославия бяха взривени над 1500 ракети носещи по 3 кг. обеднен уран. При взрива се получават праховидни, радиоактивни продукти, особено опасни при попадане в човешкото тяло . Майсторите производители, на тези снаряди и крилати ракети са САЩ и са прилагани мащабно в Ирак, Сирия...! На територията на Северна Америка, още не е взривявана подобна ракета или снаряд !? Та какво ще кажете скъпи сънародници, каква вода пият сърбите и има ли вина България, осигурила въздушен коридор за ненужните бомбандировки !? Те са надлежно омиротворени, на всичко отгоре трябва да платят американските разходи с лихвите !?

 

         image 

           В тази надписана, красива ракетка има уран, достатъчен за 100 години напред, да поддържа нивата измерени в хасковската вода ! Нарича се томахавка, на името на бойна, индианска брадвичка, използувана от унищоженото от пришълците местно население, гордост на САЩ !
          Та да се върнем на водната хистерия. След Хирошима и Нагазаки, човечеството въведе строги, норми за допустимото, радиоактивно излъчване. До днес се провеждат хиляди експерименти, търсят се средства за лечение на лъчевата болест и последиците при поява на карценоми и левкемии. Лечението понякога също се извършва с радиоактивно облъчване, даже една ренгенова снимка ни облъчва над приетите норми. Паралелно с всичко това се констатира, че в малки дози облъчването е благоприятно за човешкия организъм !? В много наши, балнеолечебни заведения се използва слабо радиоактивна вода ! В годините, когато не се знаеха опасните последици от радиоактивното лъчение, нямаше предпазни средства , Мария Склодовска – Кюри стана два пъти лауреат на Нобелова награда по физика и химия. Работейки десетилетия със силно радиоактивни вещества, почина от левкемия през 1943 г. , но на 76 години !? Особено интересни и важни за науката са природните последици от Чернобилската и Фокушимска катастрофи . Наблюдават се странни мутации в животинския и растителен свят, даващи бурен прираст и пораждането на нови качества !? Разбира се, обстойно трябва да се проучи степента на замърсяване с уран, радиацията и влиянието над човешкия организъм за всеки конкретен случай, преди да се изпада в паника ! Възможно е крайния ефект да има и положителни измерения !? Спомням си историята на Распутин, когото не могат да убият с цианкалий, защото приемайки малки дози от отровата, е добил резистентност ! Така че, „споко” природата и господ си знаят работата, може да ни подготвят за предстоящата ядрена война !? Без паника и хистерия, от пътни катастрофи умират много повече, отколкото от вода с малко уран ! Питате ли се защо не се продават евтини дозиметри и такива за еднократна битова употреба, ами радиацията вече е навсякъде, даже в храната от магазините и много трудно може нещо да се направи !

image






Гласувай:
8



1. olivie - Така звучи много песимистично
19.04.2017 20:07
В сравнение преди 4 години нормата за алфа активност беше 5 ПЪТИ по висока по руски образец. След намалянето й апологетите на антируската истерия паднаха в собствения си капан. Получава се значи, че при повишена алфа активност, естествената радиоактивност е в норма. Налага се изводът, че повишението й се дължи на изкуствени радиоиотопи, вече след като сме влезли в НАТО, или може би точно за това - в базите се стреля с обеднан уран, Сърбия ни е съсед, кемтрейлсът бе признат от трибуната на ООН? Гикотев публикува карти, където се вижда половин Европа засегната от повишена радиоактивност изведнаж, при неотчитаща нищо мониторингова система за следене на радиоактивността. Ще позволим ли да ни водят за носа като мечка, която играе по тяхната свирка зависи само от нас!!!
цитирай
2. dedenze - Когато политиката и интересите се месят в науката, така става olivie!
19.04.2017 20:34
В един момент захарта, в друг солта, в трети соята ... стават ужасно опасни и вредни, реално това са геостратегически и монополни глупости! Същото е с излъчванията, енергията, затоплянето на климата и пр....!? На практика абсолютно на никой не му пука за хората и тяхното здраве, а опасностите растат !
цитирай
3. born - Относно алфа-излъчването бас х...
20.04.2017 12:45
Относно алфа-излъчването бас хващам, че много малко народ са наясно що за животно е това, но особено журналята, които са всезнаещи, най-папагалски го употребяват като аналог на урана. Ами ако знаеха, че съществува бета и гама- излъчвания ? Мамма миа !!!
цитирай
4. dedenze - https://www.youtube.com/watch?v=uwWLOZ8Sejg
20.04.2017 13:07
Не знаят born и не искат да знаят, клипа го показва абсолютно ясно ! Скоро ще го потвърди и НС !
цитирай
5. olivie - Борн, ти вероятно пък си се повлиял от брътвежите на директора на центъра по радиобиология
20.04.2017 13:14
В сутрешния радио блок се опита да отдели алфа лъчението от урана. Изкара, че последният го били изследвали като елемент, тежък метал, а алфата л. било радиацията натрупвана при пиене на вода цял живот. Всички лъжци се оплитат в собствените си лъжи. Точно природният изотоп уран 238 дава алфа лъчение. Освен него природно дават само Полония, останалите са с Бета лъчение. И редно да попитаме как като метал ще разделят природния уран 238 от боклука в снарядите с обеднен уран? За Летвиненко за който спорихме задочно с Босия на времето се пишеше, че е отровен с ПОЛОНИЙ, а не с уран, а сега той пише обратно. Директорът прави мишмаш да сърбат журналята от две понятия. Методиката за определяне на допустимото ниво на алфа активността, която е фиксирана на 0.1 Bq/dm3 (дори не са посмели да изпишат на литър, а може и да не знаят че куб.дм е литър...) употреба цял живот по 3 л. на ден и средна индикативна доза за която въобще не ида реч, от една страна и естествено радиоактивния уран 238, изпущащ алфа радиация. Пак повтарям - ЦЕЛТА Е ИЗТЕРЯСВАНЕ НА НАРОДА С ЦЕЛ ОТДАВАНЕТО ВОДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НА КОНЦЕСИИ НА ЛАПАЧИ, КОИТО ДА ПРИЛОЖАТ ИДИОТИЯТА ПРЕПОРЪЧАНА ОТ "ЕКСПЕРТИТЕ" НА СВЕТОВНАТА БАНКА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ ПОНЯТИЕТО СОЦИАЛНА ПОНОСИМОСТ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА. КАКТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОСЕТИТЕ ЦИГАНИТЕ ИМАТ ПО - НИСКА СОЦИАЛНА ПОНОСИМОСТ И Е РЕДНО ДА ИМ Я ПЛАЩАТЕ ВИЕ. Аз цена все някак ще понеса, но идиотията - НИКОГА!!!
Истинския въпрос е: Защо новите норми не засягат бутилираните минерални води, които са с естествена радиоактивност? Нали ако пиеш цял живот от тях ти е гарантирано облъчване по същата методика?
цитирай
6. dedenze - И аз подозирам подобна цел, за която пише olivie!
20.04.2017 14:16
1. Гони се рязко повишаване цената на водата и отдаване на концесии ! Тънкият аргумент сигурно ще бъде намаляване на алфа излъчването, което е най- слабо проникващо, чрез електромагнитна обработка, филтри ! Напълно възможна е и измамна козметична, мистична глупост, като нокът от кукумявка, жожоба, мицеларна вода, див чесън и пр....
2. Да се пие и купува само бутилирана вода, производители с пеликански гушки -бол !
3. Мутренската държава вече се включи в бизнеса, разпоредена е проверка на ВСИЧКИ водоизточници ! Не е трудно да прогнозираме резултата !
4. Създава се работа на хиляди хора и синекурни организации ! Подсещам, до сега никой не е мерил, колко алфа лъчение има в урината, дали не се изпикава цялото лъчение !?
цитирай
7. born - В сутрешния радио блок се опита да ...
21.04.2017 22:50
olivie написа:
В сутрешния радио блок се опита да отдели алфа лъчението от урана. Изкара, че последният го били изследвали като елемент, тежък метал, а алфата л. било радиацията натрупвана при пиене на вода цял живот. Всички лъжци се оплитат в собствените си лъжи. Точно природният изотоп уран 238 дава алфа лъчение. Освен него природно дават само Полония, останалите са с Бета лъчение. И редно да попитаме как като метал ще разделят природния уран 238 от боклука в снарядите с обеднен уран? За Летвиненко за който спорихме задочно с Босия на времето се пишеше, че е отровен с ПОЛОНИЙ, а не с уран, а сега той пише обратно. Директорът прави мишмаш да сърбат журналята от две понятия. Методиката за определяне на допустимото ниво на алфа активността, която е фиксирана на 0.1 Bq/dm3 (дори не са посмели да изпишат на литър, а може и да не знаят че куб.дм е литър...) употреба цял живот по 3 л. на ден и средна индикативна доза за която въобще не ида реч, от една страна и естествено радиоактивния уран 238, изпущащ алфа радиация. Пак повтарям - ЦЕЛТА Е ИЗТЕРЯСВАНЕ НА НАРОДА С ЦЕЛ ОТДАВАНЕТО ВОДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НА КОНЦЕСИИ НА ЛАПАЧИ, КОИТО ДА ПРИЛОЖАТ ИДИОТИЯТА ПРЕПОРЪЧАНА ОТ "ЕКСПЕРТИТЕ" НА СВЕТОВНАТА БАНКА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ ПОНЯТИЕТО СОЦИАЛНА ПОНОСИМОСТ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА. КАКТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОСЕТИТЕ ЦИГАНИТЕ ИМАТ ПО - НИСКА СОЦИАЛНА ПОНОСИМОСТ И Е РЕДНО ДА ИМ Я ПЛАЩАТЕ ВИЕ. Аз цена все някак ще понеса, но идиотията - НИКОГА!!!
Истинския въпрос е: Защо новите норми не засягат бутилираните минерални води, които са с естествена радиоактивност? Нали ако пиеш цял живот от тях ти е гарантирано облъчване по същата методика?

Днес стана до голяма степен ясно, че бурята е в корито вода или вместо компютри били компоти, но това го правят със сигурност журналята. Имам чувството, че и най-свестния човек, като се изтъпани в някоя от ТВ и започва да плещи глупости. А днес с жена ми коментирахме, че акцията може да е производителите на минерални води ?
цитирай
8. born - А минералните води са с вероятно ...
21.04.2017 22:52
А минералните води са с вероятно значително по-високо съдържание на радиоактивни елементи по понятни причини.
цитирай
9. dedenze - http://www.dnes.bg/stranata/2017/04/22/vodata-v-haskovo-bila-edna-i-syshta-prez-poslednite-50-godini.338838
22.04.2017 14:29
Чуйте и един бивш министър, който може да стане и настоящ, който потвърждава написаното в постинга и коментарите ! Четете, гледайте, а за да не стане като в отличния клип по- горе(който трябва да гледате), пояснявам: Първите уранови рудници в България са създадени по нареждане на Хитлер в 1938г. в Бухово и рудата се е изнасяла в Германия с годишно производство над 100 тона !? За радост германците не са успели да създадат и използуват ядрено оръжие през ВСВ ! Това сториха първи САЩ базирано на немските технологии и специалисти !
цитирай
10. alchemist - Хм, . . . Григорий Распутин е оцелял ...
22.04.2017 22:33
Хм,... Григорий Распутин е оцелял от калиевият цианид, защото самото съединение е доста реакционно способно - дори и обикновената захар тушира отровността му.
Относно атомната бомба, ще кажа, по онова време САЩ приютяват доста европейски учени бягащи от фашистките режими и правилно се ориентират към плутония. Германците дори и да са успели да направят някакво подобие на ядрено оръжие, Адолф Хитлер е изпаднал в ужас от това, какво може да стане, ако се употреби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467287
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031