Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2017 16:53 - Езотеризъм и сексуалност
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1461 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.01.2017 17:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Някои от по- съществените, езотерични теории се пораждат в последните години с цел да подменят наивните и смешни, древни, религиозни схващания. Особено интересна е теорията за вечността на душите и тяхното прераждане в материалния свят ! Опростено и много съкратено, ще се опитам да я представя: Приема се, че духовната субстанция се ражда от самоконтролирано, енергийно натрупване, наречено световен разум, който концентрира всички познания, направлява духовната еволюция в позитивна и градивна посока, само тя има възможност за създаване на нови души. Душите, не са само форма на земния разум, има и други, извънземни представители, обединени с обща позитивна цел. В зависимост от натрупания опит и съвършенства, се групират в близки по знания и умения общности, като учебни класове и се различават по цвета на енергийното излъчване. Основната цел е формиране на правилно поведение и опит за живот в общност, конкретните, научно-технически познания, са на заден план ! Душите са безполови и не се размножават помежду си ! Те отиват сами в определени, материални светове с предварително зададена програма за да усвоят нещо ново, полезно и важно за тяхното развитие. Обикновено колективно го правят души от една група, имаща близък опит и познания чрез т.н. прераждане ! Прераждането в материалния живот,  води до пълна амнезия, губи се връзката с духовния свят и останалите души. Съществен фактор е, че след прераждането в материалния свят, те имат само по-ярки усещания в определени ситуации, които служат като направляващи жалони за внимание, при усвояването на знания, връзки, контакти свързани с общуването. Предварителното програмиране на предстоящите събития наподобава на училище, за което душите не знаят, а го приемат като обективна реалност ! Анализа на действията и постигнатото, става след връщане на душата  и телесната смърт на носителя. Така, чрез множество прераждания душите достигат до зрялост, изразяваща се в излъчване – червен, син, виолетов цвят и спират прераждането, с което остават и работят само в духовния свят !

 image

           Съществуват много материални светове в които душите се прераждат, Земята е един от тях. Вселяването на душата в тялото е необратим процес до физическата смърт, като започва между 7 и 9 месец на бременността. Това не важи за всички новородени, има и такива без духовна субстанция, избора се прави от определена душа или общност, чрез анализ и прогнозата за последващия живот, карма, от нужните, неусвоени знания и умения! Симбиозата между мозъка на новороденото и душата продължава 3-4 години и протича трудно, по-късно, душата влияе значително на интелекта и способностите ! Преродените души не винаги минават по определения път, не получават необходимите знания и умения, затова се налага да се прераждат многократно ! Тази теория обяснява всички мистериозни неща, които се случват около нас – виденията, телепатията, телекинезата, ясновидството, лечението с нетрадиционни средства, технологичните познания изпреварили времето и еволюционното развитие ! Обяснява в голяма степен и бързото развитие на науката и разума, само в рамките на 20-30 хиляди години ! Осмисля и разликата в интелекта и поведението на еднородни и еднополови деца в едно семейство, реално ние грижейки се за децата си, се грижим и за вселенската, привнесена душа, която е плод на хилядолетни усилия и на други хора и духовната субстанция във Вселената ! Явно съчетанието между душа и ум е каталитичната смес за доброто, прогресивно развитие на материалния свят и човека !  Духовната субстанция има малко материално измерение, японски учени твърдят, че е под 50 грама, при нормални условия е безсмъртна, ако не е нарушена връзката с мозъка по драстичен начин – взрив, пожар... ! При традиционното изгаряне на тела, почти навсякъде по Земята се изчакват най-малко 7- 8 денонощия, гарантирашо време за нейното напускане. За това помагат и други души, защото принудителната амнезия лишава от спомена за другия, енергиен свят и пътя към него. В религиите това са ангелите-водачи, хранители и пазители !
           Земното прераждане е предпочитано за душите, не само заради емоционалния и социален живот на хората ! Тук е привлекателен и разнополовия живот, за безполовата душа. Често при преражданията, тя любознателно мени пола, предпочитанията, усвоява понятието любов. Към известното и понятие обич, което е обширен комплекс от смислени, логични действия и състояния- благодарност, привързаност, взаимопомощ, състрадание, уважение, зачитане, почитание, грижа ..., се добавя емоцията на любовта ! Любовта е инстинктивно телесно и материално състояние, базирано на либидото и желанието за продължение на рода при двуполовите същества ! Когато към любовта се добави и духовната обич, то става едно от върховните емоционални и духовни изживявания във вселената !

image

          Трябва да се каже, че често пъти, заради силната обич и привързаност, може да се получи и бисексуалност, която не противоречи в същността си, на беполовостта на душите . Това се среща от дълбока древност до днес и прави връзката между два индивида особено силна, понякога много по- силна от хетеросексуалната ! Противоречието е в основата на земния материален свят, където възпроизводството става само двуполово ! Бисексуалността, реално не пречи на възпроизводството, защото нейните носители общуват и с двата пола ! Пречи демонстрацията на интимния, сексуален живот, комерсиализирането му, даже и да е по традиционен, хетеросексуален начин ! Демонстрацията, показването, рекламирането, реално се прави от хора страдащи от психични заболявания, търсещи показност и внимание, а не съкровена обич, съчетана с любов !

            В заключение за съжаление, не всички човеци притежават в себе си души ! На Ванга се приписва израза: „ Хората, те са малко, другите са имитации !” Даже и да не е вярно, такива имитации днес, масово се срещат и наблюдават в новосформираната у нас политическа, бездушна класа ! Сега си представете, че някой изобрети устройство за откриване на души, а в Конституцията е записано, че само хора притежаващи душа могат да участват в управлението !?

image




Гласувай:
5



1. dedenze - Една добавка:
10.01.2017 20:12
На т.н. "онзи" свят, душите са само енергийна субстанция, за разпознаване и общуване формират детайлни, визуални образи и излъчване, аура, подобна на тази, която се вижда и в материалния свят, чрез Кирлиановата фотография !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476843
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930