Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 17:23 - Лимона и лимонадата
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1473 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 14.06.2016 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            С избухването на демокрацията се появиха и стотици книги, които ни учат как да мислим позитивно и от лошото да си правим добро !? Книгите описващи как да се борим със самото зло, не се препоръчват от евроатлантите и се обявяват за вредни !? Дейл Карнеги е един от авторите, генериращи поучителни напътствия, негов е съвета, че ако ви подарят лимон не бива да правите кисели физиономии, а да си направите с него лимонада ! Занаятчийството и практическите умения трудно се получават от книгите и нета, те се придобиват с реален труд, проби и грешки, ревниво се крият и пазят от майсторите ! Тъпите, български политици, невладеещи никакви занаяти, освен безмисленото плямпане и угодничество на господарите, не могат да разберат това. Освен тоталното унищожение на печалившата, държавна промишленост, днес посягат и на техническите училища и подготовка ! Вече, за да се види съвременно производство и промишленост , трябва да се ходи и стажува в други държави !? Имал съм щастието да се изуча добре в „ужасяващия”, тоталитарен социализъм в технически училища с добра практика по заводите и фабриките. Мога да прилагам и владея добре над 20 занаята. Цял живот съм си мечтал да имам мъжки наследник на който да предам тънкостите, знанията и опита си, но уви ! За сега имам една, малка внучка, която интензивно опознава и изучава света, ненавиждайки учебните програми и особено скучното помагало, иронично наречено „Ваканционно другарче” , да не говорим за другите учебници и чужди езици. Това не са никакви другарчета, а страшни, монотонни и приспивни прасета, писмени, гадни чудовища, написани хаотично за пари, без педагогика и съобразяване с детския свят и потребности ! В първите дни от ваканцията, бяхме заедно в диво и райско село. Беше готова на всичко, само и само да работи с мен, да и показвам как се ползват машините, как се строи, коси, режат и цепят дърва, лее бетон и пр.... В началото се колебаех знаейки опасностите, физическата сила на детето, с часове режисирах действията, които ще и покажа !

imageimage
image
image

            На 8 години е, но ми е ценен и верен помощник. От предишни селски "курорти" познава животинския и растителен свят, който в София не може да се види и чуе, вече внимава с мравките, щурците ..., даже светулката която и подарих пусна на свобода, само след десетина минути.... Часове наред дебна двойка синигери и направи малко филмче, как хранят малките си !

imageimage

            Обича да фантазира, има си любими кукли и герои, това е нейна „инсталация” върху стара врата !? Ако трябва да работи с мен, бързо ги зарязва с успокоителни думи - да почакат малко !

           Тогава прозрях простата истина, че в съвременния свят, разликата между момчета и момичета са стопява, че те могат да имат напълно равностойни професии и достойнства ! Много малко от момчетата на мои близки и познати отговарят на моите разбирания, да не говорим за гей проявите, страхливостта, тъпотата, апатията, нерешителността, склонността към дрога и безпътен, развлекателен живот за чужда сметка ! Женствеността и мъжкото са важни, те са животорешаващи неща, но явно отиват и остават само в сферата на личния, интимен живот ! Представих си, че е възможно да се събере след години с мамино момченце, което не може да се справи не само с битовата техника, ами и с житейските нужди, което при първата трудност, изпада в паника и безпомощност, което безотговорно я зарязва, заедно с децата им ... Тогава реших да си направя „лимонада”, да я обуча, както бих научил момчето за което съм мечтал ! Истинската любов се среща рядко, но се прави от независми, равностойни хора, такива трябва да отгледаме, другото е нечитаво и ражда т.н. семейна проституция !

 image

           Е, това е едно малко, тайно удоволствие, от което скоро ще се откажем,  да ни е жива, здрава и умна !




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. erato7 - Страхотен тандем сте с твоята ум...
16.06.2016 19:55
Страхотен тандем сте с твоята умница, dedenze!
Цункай я по челцето от мен!
цитирай
2. dedenze - Благодаря erato7 !
16.06.2016 20:41
Ще я цункам, след кратко време пак ще бъдем заедно, а това е моята радост и щастие !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467561
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031