Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 15:03 - Татари и руснаци
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2004 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 20.05.2016 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Татарите произлизат от монголоезичното племе Та Та , разбито от другия, племенен съюз на Ченгиз хан в 5 век ! От тогава водят номадски начин на живот и се пръскат по цял свят, предимно изповядват сунитската, ислямска религия. На определени места са повече, особено в рамките на бившия СССР (Кримския полуостров) и околните държави . В България също има и наброяват над 4000. Номадският начин на живот, воинските умения и храброст, набезите и жестокостта им, създават отрицателно отношение към тях и присъствието им.
          Руснаците, обратно, са уседнал християнски народ, не обичащ промените и завоевателите. Особено мразят предателството и лицемерието, назовават нещата директно и прямо, за което се славят с липса на такт и дипломатичност ! Светското възпитание, протокола и ритуалното политиканствуване, подлостта не влизат в техните приоритети ! Доверието им, често стига до детска наивност, добродушието им е пленително, но яростта им е необуздана и страшна ! Трябва да се подчертае, че това са национални особености, формирани далеч преди Октомврийската революция !

 image

          Елемент от успешна, хрушчова дипломация в заседание на ООН !?

          След Втората световна война, Сталин и НКВД щателно разкриват, разселват и ликвидират всички, които са симпатизирали и помагали на германците ! Оказва се, че в Украйна са най-много, те са издевателствували над другите с особен ентусиазъм и животинско удоволствие !? Голяма част от тях са с татарски произход, така до 1948 г. са изселени 187000 татари и на тяхно място са заселени руснаци . Подобна участ имат и около 12000 българи, 15000 гърци, 9000 арменци .... Съвременните събития в Украйна, убедително показват, че Сталин е бил прав, а действията недостатъчни !

 imageimage

          Просто казано, руснаците недолюбват татарите и мразят сволачите ! В народен, житейски стил, ще ви разкажа една история от миналото, която независимо, че звучи анекдотично е истинска. В института, където работех, имаше една рускиня, която беше отрасла по сиропиталища и интернати в СССР, като пълен сирак. Родителите и бяха убити във ВСВ, омъжена бе за грък с подобна съдба от интерната ! Не беше красавица, за 10 години в България, не желаеше да научи добре български и говореше на смесен език, беше добила образование за химик, но не блестеше с особени познания. Живота я беше приучил да не се гнуси от мръсна и тежка работа, да помага на всеки ! Беше научила фризьорски занаят и само с гребен и ножица правеше чудеса ! Обичам честните, открити и трудолюбиви хора от всички етноси и веднага станахме добри приятели. Понякога след работа я молех да ме подстриже, което стана наш приятен ритуал, където си бъбрехме и споделяхме всичко. Беше „цапната” в устата, теглеше на лошите интересни, руски псувни и никога не се правеше на светица и велика, съветска госпожа !  Винаги съм се дивил на някои неща в руския език и съм я питал да обясни, като предварително знаех, че в тази област познанията и са нулеви, повече си правех майтап ! Тя обаче, приемаше въпросите сериозно и изпадаше в дълбокомислие. Веднъж я попитах: „Надя, защо когато думите започват с Х, вие гъкате – Гитлер, Гимлер, гармония, Голландия и т.н. , само една дума  х++, не произнасяте гуй, а го казвате като нас, или използувате руския вариант, но пак с Х - хрен !? Надя умря от смях, спря подстрижката и сериозно се замисли ! После на сложен българо- руски отговори: „Знаеш Агнян, навярно, защото ето слово мръсное, я уверена, что ано татарское !” Днес с радост си спомням за нея и това народно обяснение, че мръсните неща са татарски !? Когато Гърция отвори границите и амнистира политимигрантите, с цялото си семейство замина за Гърция и заживя уредено и щастливо ! Преди да ни изгонят евроатлантически и демократично от института, се появи от гръцко за ден два, да разбере как живеем, какво правим и какво ще правим ! Влезе свойски в стаята, видя една диня под тънка струя вода за охлаждане, взе я и сложи в малкия хладилник, като спря водата, заяви на троен език: „ Филус, така не делается, вода ценная !” Мисля, че филус е приятел на гръцки, както и да е, ще я помня за цял живот, като добър, изстрадал човек - космополитен приятел, да е жива и здрава !  

         Що се отнася до руската душа и от какво се нуждае, в песента е казано:

 

           






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Трябва да се откликва на живота, на ...
20.05.2016 03:48
Трябва да се откликва на живота, на добротата, да се сочи проявата на кафявата чума фашизъм- да се вижда, че носи само зло и страдание... да се държим за корена си Нали дърво без корен- изсъхва...
Все така деен! Здраве и УСПЕХИ!
цитирай
2. dedenze - Благодаря zaw12929 !
20.05.2016 10:26
Дядо ми казваше, че едно от най-страшните неща е да си забравиш произхода !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467032
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031