Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 12:44 - Пълна ликвидация на корупцията !?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1533 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 12.04.2016 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Това не е лозунг, а нова, уж ефективна политика на управляващите ГЕРБ и компания ! Базира се на голямо, политическо откритие, което по традиция, ще се припише на Премиера, вожд и баща на народа Б.Б. ( Цв.Цв. вече работи по въпроса) ! Същността се състои в елегантно и просто решение – „Корупцията да се узакони !” Да се вкара в законови рамки, при които даже ще отпадне като понятие ! За по-ограничения електорат ще поясня с примери : В по- цивилизованите страни бакшиша е включен в сметката, ако не е, се знае точно, какъв процент трябва да се доплати !? Ако извадиш марихуната от списъка на забранените опиати и я предложиш свободно в търговската мрежа, от дрога се превръща в лекарство, хранителна добавка, носещи пари от данъци в бюджета ! Същото се отнася и с купуването на гласове, което напълно губи смисъл ако се узакони ето по-този начин:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070
         За българина водещи са личния келепир и далавера, за тях направил би всичко ! Те са в основата и най- новата ни държавна политика:
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2014/12/14/shte-puknem-ot-meraka-za-kelepir-i-dalavera.1322595
           Връщайки се към узаконяването на корупцията, трябва да се каже, че предстои много работа ! Засега плахо се започва със стимулите на полицаите, като се предлага персонален процент от наложените глоби ! Това е в отговор на орязването на някои права и възнаграждения, незапълнения щат, мярка против бунт и стачки ! Отварям малка скоба и си представям да съм пътен полицай – само с 2-3 спряни коли ще си добавя още една заплата, лесно е, даже без видимо нарушение ! Не мислете, че сте изрядни, не сте ! Помислете в тези насоки - външен вид на МПС -то, съдържание на аптечката , промяна в конструкцията, нов аспух, премахнат катализатор, перденца и висулки, мръсна светлоотразителна жилетка, ръжда, мека резервна гума и пр...! Въвеждането на стимулиране чрез процент от глобите при полицаите, поставя другите браншове в неравностойно, антиконституционно положение ! Това е по-големия проблем, ще скочат веднага лекари, превозвачи, митничари, сервитьори, данъчни служби, юристи..., с основателно искане за подобен род стимулиране ! Ще се разрастне корупционната схема за придобиване на „санкционираща” служба ! Явно това не е пътя за пълнене на празния бюджет ! В закона е казано , че вината на корумпирания и корумпиращия е равна, при този случай всички българи са виновни, като корупцията започва от най- високите етажи на власта, включително и от чиновниците на ЕС! „Откритието”, ще излезе ялово и неприложимо, затова ГЕРБ работи по резервен вариант – въвеждане на годишен, повсеместен и общонароден данък корупция ! Разработва се и варианта за самооблагане на корумпираните, за които наказанието ще бъде смекчено или отменено, ако ги хванат наистина !?
           26 години никой не схвана, че трябва нещо да се произвежда и продава, не само да се яде и то назаем ! Не разбраха, че личната, частна инициатива в 21 век се заключава само в личното прострастранство до тоалетната, не по- далеч ! Другата "частна" на офшорките, олигарсите и мафиите е непочтена и престъпна ! Не попитаха германците, защо правят т.н. държавен капитализъм и участието на държавата в производствата и икономиката е над 50 % !?  Правната, морална еврокочина, в която вегетираме и ни набутаха, не може да бъде чист, подреден, луксозен свят, защото за управляващите, партийни свине, дали ще пият чиста вода или от локвата, е без никакво, съществено значение ! Те не са в ментално състояние да разберат и осмислят, що е народен интерес и национално достойнство !

imageimage
image





Гласувай:
6



1. zaw12929 - Правната, морална еврокочина, в ...
13.04.2016 21:46
Правната, морална еврокочина, в която вегетираме и ни набутаха, не може да бъде чист, подреден, луксозен свят, защото за управляващите, партийни свине, дали ще пият чиста вода или от локвата, е без никакво, съществено значение !
ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ТОЧНИЯ АНАЛИЗ! ИМА И ВИДОВ ДЕН!
цитирай
2. dedenze - Благодаря zaw12929 !
13.04.2016 22:08
Аз мечтая и мого желая този видов ден, даже и да не съм вече на този свят !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466899
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031