Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2015 11:36 - Как да подбираме лекарите за да оцелеем ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1630 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2015 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Почти всичко кадърно напусна България, затова подбора е повече от труден. Преди да прибегнете до медицински услуги, е нужно да се запознаете и просветите относно вашето заболяване. Никога не се доверявайте на 100 %, защото всеки греши. Лекарите са ученици, като всички нас и може да са отсъствали от час! Човешкият организъм има огромни възможности за адаптация и самолечние, трябва само да му се помогне в правилната посока. Това лежи в основата на източните медицини, където се лекува причината , а не следствието. Нашето тяло е най-сложното нещо на света, затова не трябва да се допуска некомпетентна намеса! На академик Балевски приписват афоризма: „Като знам какъв съм инженер, ужасно се страхувам да отида на лекар!”(визирайки сложността на живата материя) Все пак има някои изходни правила:
- Вашият лекар трябва да ви вдъхва доверие и спокойствие, да общува с вас и търпеливо да ви обяснява състоянието и лечението. Трябва да ви разпитва за начина на живот, хранене, хронични болести и наследствена обремененост! Въпроса пушите и пиете ли, не бива да се задава, защото се определя по десетки начини от визуалния преглед. Всеки опит да се прехвърли вината за заболяването на тези вредни навици, говори за ниска компетентност на лекаря!
- Лекарят не бива да ви плаши с болестното състояние, трябва да ви внушава оптимизъм и спокойствие, това е 50% от лечението, ако не го прави,  сменяйте го бързо!
- Лечението на една и съща болест е различно за физиката на отделните хора! Добрия лекар контролира това лечение, до момента установяване на дозата, правилните и най- добри за вас лекарства. Този който ви предписва нещо и не се интересува повече, може лесно да ви убие и осакати !
- Добрият лекар ви учи как да вземате лекарствата и в каква комбинация, много от тях се неутрализират в стомаха и разграждат от алкохол и храни ! Например ако пиете аспирин протект вечер и същевременно пиете чаша вино или бира, по добре е да го вземете на сутринта, защото алкохола го разгражда !
- Когато резултатите от кръвни и други проби са смущаващи, трябва да ги направите в друга лаборатория отново! Инициатора трябва да е лекаря!
- Лекар, който се опитва да ви лекува с т.н. хранителни добавки е опасен за вас, той получава процент от пласираните боклуци ! Опита за билково лечение е добър, но изисква контрол на състоянието поне веднъж месечно и си е цяло изкуство !
- Лекарят ви трябва да чете и да знае новостите в лечението на различни заболяване през цялата си практика, да е добър диагностик!
- Добрият лекар избягва хирургическо лечение, ако случая не е спешен, опитва с други средства!
- Ако сте опитали неуспешно самолечение, добрия лекар ще ви обясни грешките, лошия ще ви наругае!
           На входа на нашите болници скоро ще пише – „Тук се лекуват само напълно здрави пациенти !” Затова-бъдете здрави !

image





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476656
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930