Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 15:13 - За и против членството ни в ЕС
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2072 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 16.11.2015 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Публикувам в категория лайфстаил, защото членството ни в ЕС, определя нашия стил на живот и бъдеще ! Този въпрос изглежда много закъснял, но преди окончателната ликвидация на държавата е добре да се постави! Все още има възможост да се даде отпор и да се върнем към един по-достоен път на развитие и спасение! Членството в ЕС поражда много антагонистични спорове и трудно може да се стигне до единно мнение, но преди оценките, трябва внимателно да анализираме и преценяваме ! Това което се опитват да ни внушат нашенските политици, че това е едно цивилизационно и неотменно решение, едва ли е вярно ! Показват го най- развитите държави в ЕС, опитвайки се да излязат от него !? На пръв поглед безвизовия, безмитен режим,отпадането на границите, общото законодателство, общите ценности и правила, редуцирането на национализма и религиозните предразсъдъци е нещо хубаво, перспективно и ценно ! Много прилича на съществената част на комунистическата идеология, затова възниква въпроса, дали това не е поредната утопия !? За да се постигне на практика е нужна пълна глобализация относно образование, култура, равен старт, отпадане ролята на паричното и имуществено неравенство ! За съжаление човешкото съзнание и умствено развитие не е достигнало до тази степен на прогрес ! Затова целите и задачите на ЕС са съвсем други и нямат общо с комунизма ! Развитите, богати и водещи европейски страни, глобализират и разширяват безмитно и безкръвно своите пазари ! С икономически средства, модерно колонизират , изкупуват и завладяват по- слабите държави, особено тези, които бяха в т.н. соц. лагер ! За всички е ясно, че тук няма хуманизъм, взаимопомощ и интеграция, обратното има ликвидация, изкупуване и геополитически интереси! Трябва ясно да се подчертае, кой стои, ръководи и управлява европейския цирк с финансови средства и милитаризъм ? Безусловно това са САЩ, които нямат никакъв интерес от самостоятелна и независима Европа ! Към тях Ганьо Балкански стръвно, закъсняло и неправилно се е насочил, не само с безплатни военни бази, материални подаръци за милиарди, с над милион имигранти в САЩ, с пряка, демонстративна, партийна комуникация, срамно фелацио и гъзомиярство ! Това, което не е отчел, не е взел, като поука от собствената си история, е историческата истина, че всяка империя рано или късно, удавена в собствената си лакомия се сгромолясва и под нея гинат първо лакеите !
           Седмото ВНС, наред с новата Конституция (която заради много текстове може да се определи като престъпна), приема плана „Ран-Ът”, приема и предложенето България да стане член на ЕС ! След огромни, партийни напъни, манипулации на хиляди НПО, финансирани отвън, без и намек за референдум, България става член на ЕС в 2005 г. ! Десет години след това може да видим пасивите и активите на това действие:
Активи :
           Свободно придвижване на българите без визи и специални паспорти! Право да се имигрира и продаде собствеността ! Право на двойно гражданство! Право на свободно изразяване и слово! Право да закупуват имоти, да работят, да търгуват и извършват стопанска дейност на територията на ЕС, но с множество местни ограничения, квоти и изисквания !? Конвертируемост на валутата с цената на валутен борд ! Помощ от еврофондовете за инфраструктура, бедствия, мигранти, селскостопанска продукция! Отпускане на лихвени заеми от европейските банки !?
Забележка: За да се възползуваме от голяма част на получените активи, са нужни големи, лични средства! Това е и една от причините за мафиотщината и огромната крадливост на родната, политическа класа !
Пасиви :
           Ежегоден членски внос, съизмерим с т.н. помощи ! Налагане на задължителни, икономически, производствени, социални, политически и културни директиви, скъпи и обвързващи за изпълнение, противоречащи на народните традиции и бит ! Повечето от тях изискват закупуване на скъпо оборудване, машини и поточни линии, централи на ВЕИ от фирми на ЕС!? Обвързване с членство в НАТО и евроатлантическата, политическа доктрина ! Задължават ни да редуцираме армията и да закупуваме натовско оръжие ! Свободно допускане да пазара на всички, чужди монополисти, търговци, производители, разпределители, концесионери, банкери, застрахователи и пр... Те изнасят ежегодно от България милиарди евро като чиста печалба ! България става подчинена, колониална държава, собственост на водещите държави в ЕС!? Не се финансира нито едно промишлено производство, което да води до намаляване на безработицата, износ и подобраване на външнотърговския баланс ! Не се интегрира изцяло или частично нито едно българско производство, държавното се разграби, ценните машини и съоръжения бяха изнесени ! „Помощите” са реално инвестиции, които основно ще обслужват новите притежатели на България !? Задължиха ни да направим затворите курорти, законово да презащитим престъпния контингент, да отменим смъртната присъда, без да се отчита социалния състав и криминогенен, български фактор !? Въведоха се като цивилизационно постижение узаконяването на хомосексуализма, зрелищното насилие, училищната слободия, неща напълно противиположни на морала и културата на българите !
            Ние знаем отлично и поименно, кой е виновен за днешното състояние на България, въпроса е до кога ще ги търпим и има ли изход от това !?

image
imageimage

Снимките са от днешния реален живот, не са от "комунизма" или от турското робство ! Вижте и какво ни чака от страна на новия ни "брат" и "стратегически " партньор :








Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - ЗАСЛУЖАВА ДА СИ ПРИПОМНИМ:
04.11.2015 22:33
АЛЪН ДЪЛЕС ПРЕА 1945 Г ПИШЕ
„ЩЕ СВЪРШИ ВОЙНАТА. ВСИЧКО НЯКАК СИ ЩЕ УЛЕГНЕ, ЩЕ СЕ УТАИ И УРЕДИ. И НИЕ ЩЕ ХВЪРЛИМ ВСИЧКИТЕ СИЛИ, ВСИЧКОТО ЗЛО НА САЩ, ЦЯЛАТА МАТЕРИАЛНА СИЛА НА САЩ ЗА ИЗМАМВАНЕ И ОГЛУПЯВАНЕ НА ХОРАТА.ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК, СЪЗНАНИЕТО Е ПРИСПОСОБЕНО КЪМ ПРОМЯНА. ПОСЯВАЙКИ ТАМ ХАОС, НИЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ ЗАМЕНИМ ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С ФАЛШИВИ, В КОИТО ДА ВЯРВАТ. КАК? НИЕ ЩЕ НАМЕРИМ НАШИ ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ, НАШИ СЪЮЗНИЦИ И ПОМОЩНИЦИ В САМАТА РУСИЯ. ЕПИЗОД ПО ЕПИЗОД ЩЕ СЕ РАЗИГРАВА ГРАНДИОЗНА ПО СВОЯ МАЩАБ ТРАГЕДИЯ КЪМ ГИБЕЛТА НА НАЙ-НЕПОКОРНИЯ НАРОД НА ЗЕМЯТА, ОКОНЧАТЕЛНОТО НЕОБРАТИМО УГАСВАНЕ НА НЕГОВОТО САМОСЪЗНАНИЕ.

ОТ ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВОТО НИЕ НАПРИМЕР ПОСТЕПЕННО ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ ТЯХНАТА СОЦИАЛНА СЪЩНОСТ, ЩЕ ОТУЧИМ ХУДОЖНИЦИТЕ, ЩЕ ИМ ОТНЕМЕМ ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ИЗОБРАЗЯВАНЕ, С ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТЕЗИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЕ ИЗВЪРШВАТ В ГЛЪБИНИТЕ НА НАРОДНИТЕ МАСИ. ЛИТЕРАТУРАТА, ТЕАТРИТЕ, КИНОТО ЩЕ ИЗОБРЕТЯВАТ И ПРОСЛАВЯТ НАЙ-НИСКИТЕ ЧОВЕШКИ ЧУВСТВА И СТРАСТИ. НИЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ЩЕ ПОДДЪРЖАМЕ И ИЗДИГАМЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ХУДОЖНИЦИ, КОИТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА НАСАЖДАТ И ВТЪЛПЯВАТ В ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ КУЛТ КЪМ СЕКСА, НАСИЛИЕТО, САДИЗМА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО – С ЕДНА ДУМА, КАКВАТО И ДА Е БЕЗНРАВСТВЕНОСТ.
В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЪЗДАДЕМ ХАОС И БЪРКОТИЯ. НЕЗАБЕЛЯЗАНО, НО АКТИВНО И ПОСТОЯННО НИЕ ЩЕ СЪДЕЙСТВАМЕ ЗА БЕЗПРИНЦИПНОСТТА НА ЧИНОВНИЦИТЕ, РУШВЕТЧИЙСТВОТО, ВСИЧКО, КОЕТО ВОДИ ДО ОНОВА,КАКВОТО ИМ СКИМНЕ ДА ПРАВЯТ.БЮРОКРАТИЗМЪТ И НЕДОБРОСЪВЕСТНАТА РАБОТА ЩЕ БЪДАТ ИЗДИГНАТИ В ДОБРОДЕТЕЛ. ЧЕСТНОСТТА И ПОЧТЕНОСТТА ЩЕ СЕ ОСМИВАТ И ЩЕ СТАНАТ НИКОМУ НЕНУЖНИ, ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В ОТЖИВЕЛИЦА НА МИНАЛОТО.
ПРОСТАЩИНАТА И НАГЛОСТТА, ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА, ПИЯНСТВОТО И НАРКОМАНИЯТА, ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ НА ЕДИН ОТ ДРУГ, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, БЕЗСРАМИЕТО, НАЦИОНАЛИЗМЪТ И ВРАЖДЕБНОСТТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ, НАЙ-ВЕЧЕ ВРАЖДЕБНОСТТА И ОМРАЗАТА КЪМ РУСКИЯ НАРОД – ВСИЧКО ТОВА НАЙ-ЛОВКО И НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ КУЛТИВИРАМЕ И ТО ЩЕ РАЗЦЪФНЕ С КИЧЕСТИ ЦВЕТОВЕ.
САМО МАЛЦИНА, МАЛКО ХОРА ЩЕ СЕ ДОСЕЩАТ ИЛИ ДАЖЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО СТАВА. НО ТАКИВА ХОРА НИЕ ЩЕ ПОСТАВИМ В БЕЗПОМОЩНО ПОЛОЖЕНИЕ, ЩЕ ГИ ПРЕВЪРНЕМ В ПОСМЕШИЩЕ, ЩЕ НАМЕРИМ НАЧИН ДА ГИ ОКЛЕВЕТИМ И ДА ГИ ОБЯВИМ ЗА ИЗМЕТ НА ОБЩЕСТВОТО. ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ ДУХОВНИТЕ КОРЕНИ НА БОЛШЕВИЗМА, ЩЕ ОПОШЛЯВАМЕ И УНИЩОЖАВАМЕ ОСНОВИТЕ НА РОДНАТА НРАВСТВЕНОСТ. ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ РАЗКЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЕ СЛЕД ПОКОЛЕНИЕ, ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАМЕ ЕРОЗИЯ И ЩЕ ОТСТРАНЯВАМЕ ЛЕНИНСКИЯ ФАНАТИЗЪМ. НИЕ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ХОРАТА ОЩЕ ОТ ДЕТСКИТЕ И ЮНОШЕСКИТЕ ИМ ГОДИНИ. ГЛАВНИЯТ ЗАЛОГ ЩЕ БЪДЕ ВЪРХУ МЛАДЕЖТА. ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА Я РАЗЛАГАМЕ, РАЗВРАЩАВАМЕ, ДА Я ЛИШАВАМЕ ОТ ЧЕСТ. ОТ МЛАДЕЖИТЕ ЩЕ НАПРАВИМ ЦИНИЦИ, ВУЛГАРНИ ХОРА, ПРОСТАЦИ, КОСМОПОЛИТИ. ЕТО ТОВА НИЕ ЩЕ НАПРАВИМ.“
цитирай
2. dedenze - Американопитеците са опасна сбирщина zaw12929 !
04.11.2015 22:44
Значително превъзхождт наш Бойко по самочувствие и арогантност! Той е само един техен, посредствен ученик ! Демонстроцията на директна, сила, налагане и псевдовеличие е нормална форма на поведение и дипломация ! Империя на кокили от пачки с фалшиви, непокрити и напечатани от самите тях пари !
цитирай
3. zaw12929 - СБИРЩИНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ ГРАНДОМАНИ
04.11.2015 23:00
dedenze написа:
Значително превъзхождт наш Бойко по самочувствие и арогантност! Той е само един техен, посредствен ученик ! Демонстроцията на директна, сила, налагане и псевдовеличие е нормална форма на поведение и дипломация ! Империя на кокили от пачки с фалшиви, непокрити и напечатани от самите тях пари !


СБИРЩИНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ ГРАНДОМАНИ, ОКУПИРАЛА СВЕТА.
цитирай
4. dedenze - Това не е само наша констатация !
04.11.2015 23:20
Целият свят го осъзнава и постепено изгражда отпор на това! Лошото е, че става бавно и броя на продажните, "оцеляващи" с угодничество хора расте !
цитирай
5. kvg55 - Бил съм свидетел, как мъжът тегли ...
05.11.2015 00:21
Бил съм свидетел, как мъжът тегли плуга, а жената държи оралото.
цитирай
6. dedenze - Картините на българската мизерия и безизходица са много kvg55!
05.11.2015 00:35
Интересно защо българската политическа класа, медиите не ги виждат и отчитат!? Включете си БНТ, тук цари възход, ентусиазъм, ние сме примерната държава в ЕС ! Тази приспивна, фалшива, цинична, евроатлантическа картина е по-страшна от всичко !!!!
цитирай
7. kvg55 - По причината, която изтъквате, и ...
05.11.2015 01:07
По причината, която изтъквате, и още куп други причини, почти не гледам телевизия. Вестници отдавна престанах да си купувам. Информирам се от сайтове и блогове. Заглавието е достатъчно, за да си представя подробностите и да отлича истината от манипулацията.
Мистър Фридман е откровен човек - "Разделяй и владей".
Поздрави!
цитирай
8. dedenze - Да той е напълно откровен kvg55 !
05.11.2015 01:21
Не е само той, наскоро един съветник на Рейгън подробно обясни какво е България за САЩ ! Американския цинизъм, бруталност, нахалство и отсъствие на всякаква дипломатичност са световноизвестни !
цитирай
9. cecobob - Толкова сме малки,
11.11.2015 07:49
че направо сме жалки. Други малки държави успяха да се съхранят,кои повече, кои по- малко, но ние никога не сме имали политици. Само крадци и дупедавци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467410
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031