Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2015 18:32 - Наивните вярвания
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2004 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 14.02.2015 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           За много вярвания, даже не е нужен разум и интелект, принципите на шопа, спазвани и от днешния, шопски, стаден водач се изпълняват с пълна сила! Един от най- разпостранените е – „Най -мразим да мислим !” Ще кажете, много важно, нека  всеки да вярва в каквото си иска, но когато се касае за бъдещето на една държава и народ, нещата стават съвсем други! Доста народи и цивилизации са изчезнали, заради наивните си вярвания, за съжаление ние не вървим, а тичаме по този път!? Сигурно има исторически и генетични причини за това, но вярванията на българите в политически аспект, са едни от най- наивните на този свят! Ние вярваме в добри феи, джудженца, благодетели, спасители, юнаци, които с магическа пръчка ще ни отрупат трапезата с блага, ще бъдат снисходителни към нашата глупост, ще ни станат любящи родители !? Последните, безпътни години, ярко показват тъпотата на нашите вярвания и тяхната несъстоятелност, очертават опита да бъдем унищожени и асимилирани!
          Да разгледаме част от основните политически вярвания: Европейският съюз е семейство, което се грижи за своите членове, те пътуват, учат, работят, търгуват свободно и навсякъде със своите документи! Всички европейци имат право да купуват, продават, онаследяват движими и недвижими имоти в ЕС ! Основните държави членуват във военен блок НАТО, който би трябвало да осигури тяхната сигурност при нападение от някакъв враг! ЕС формулира стандарти на живот, екологични изисквания, здравни норми, изисквания към хранителните продукти, производства, отношения към природните дадености, които са задължителни за всички ! Определя социалните изисквания, естетиката и морала, стандартите, основните човешки права и свободи! ЕС дава пълна свобода на словото и медиите, вероизповеданията, сексуалната ориентация .... На пръв поглед все блянувани, прекрасни и цивилизовани неща ! Да, ама надали !?
        За да се разбере измамата и лъжата на тези твърдения, трябва да определим изходните условия: Съвременна Европа формира банковото дело, лихварството и натрупването на капитала основно в годините, когато ние сме били под турско робство! Колонизира и експлоатира голяма част от останалия свят. Ограбва културното, историческо и научно наследство на колонизираните държави, както и всичко по-ценно, нужно за европейския пазар! Например испанските конкистадори крадат всички, златни предмети от ацтеки, инки, маи, като основната част от тях претопяват на слитъци за по- лесен транспорт! Унищожават местната култура, писменост и вярвания с фанатично удоволствие, изгарят почти всички писмени документи на маите, които са били с години напред от Европа в астрономията, математиката, медицината и строителството! В резултат на подобна политика, се раждат и САЩ, където огромни, плодородни територии са се раздавали и подарявали на европришълците, от Африка са доставяни евтини роби за тяхната обработка ! След Първата световна война, финансовия капитал се обединява и създава Американския федерален резерв, целта е монетарно управление на света с финансови средства и операции. След ВСВ, ролята на тази организация нараства експоненциално, като през 1971г. се снема и изискването за златно покритие на долара! Тогава се създава и МВФ, където САЩ участвуват с най-голяма квота около 20%. Става дума за частни финансови институции, зад които вече е трудно да се разбере кой реално стои ! Създаването на ЕС формира и редица европейски банки в тях  на квотен принцип участвуват страните членки на ЕС. След ПСВ, младата Трета българска държава е сред победените с тежки условия и загуби! След ВСВ, пак сме победени, обявили официално война на САЩ и Великобритания, Чърчил ни предоставя напълно в ръцете на СССР!
http://dedenze.blog.bg/history/2014/09/22/koga-bylgariia-izgubi-svoiata-nezavisimost.1299116
          После соц. лагера се разпада и започва разграбването на НРБ, избухва димутрацията! Трябва да отчетем ясно и точно, че през годините на тоталитаризма бе постигнато много за промишленото, енергийно и научно развитие на България, с цената на много лишения и труд, което при друг обществен строй е невъзможно ! Днес щем, нещем, участвуваме в европейските банки и МВФ с актив 0,29 % от общия фонд, участието се обуславя с нуждата от заеми, за покриване на кредити !? Развитите европейски държави, освен че разполагат с големи финансови средства, но и имат високоразвита енергийна и промишлена система. Фирмите и производствата са окрупнени, отлично кооперирани и материално осигурени, те се защитават от държавите в които са създадени с всички, възможни средства. Т.н. евродирективи задължителни за всички, реално се явяват защита и лансиране на производителите в най- развитите страни. Получава се сигурен, омагьосан кръг за богати, в които по-бедните нямат никакъв шанс да влязат, защото не са в състояние да спазят изискванията и нарушават интересите !?
           Нека казаното до тук, го пренесем на наша почва с някои съждения, уточнения и примери по основните политически вярвания,  описани по-горе :
Учим и пътуваме, но трябва да разполагаме с доста пари, това е така и без да сме член на ЕС! Работим, но като Имигранти, икономически бежанци, като основния контингент напусна България преди членството в ЕС! (милиони турци също работят без да са членуват в ЕС) Това не е предимство, а демографски срив и Национална катастрофа, тук останаха пенсионери, племена и чуждоезични, религиозни етноси, неравностойни – болни, които малкото работещи не могат да издържат, при унищожена промишленост и стопанство! Реално подарихме на развитите европейски и други държави, обучени и квалифицирани кадри, подготвени в НРБ за общонародна сметка ! ЕС не формира като задължителни за всички норми по най- важните, жизнеопределящи и съществени неща, като право на труд, минимална заплата, пенсия, образователно ниво, здравно осигуряване! Търговията на основните промишлени и хранителни стоки не е свободна, а на квотен принцип, до сега ЕС одобрява под 50% от нашите искания! Българският пазар е напълно завладян, като магазинна мрежа и стоки, от другите по-напреднали страни на ЕС, т.е. принудени сме да внасяме всичко, дребните производители и търговци са ликвидирани ! Принудата идва и с изискванията и директивите на ЕС за безопасност, щастливи кокошки, овце, прасета, екологично чисти продукти , които запада класифицира и оценява сам, срещу високо заплащане !? Т.н. свободен пазар е мит, той е разпределен отдавна и опита за влизане с него се парира с дъмпинг и трудноизпълними, скъпи изисквания! Правото за купуване и продаване на имоти, избутва българите от земята им, много малко, богопомазани българи са купили имоти по света (поименно ги знаем, както и произхода на парите им), тук обаче стотици хиляди чужденци купуват, защото хората са икономически принудени да продават на безценица ! Не купуват само хора от ЕС, а от целия свят, ние сме разграден двор и няма служба и институция, която да каже кой, как и защо живее тук !?
          Най-странното е, че масовите купувачи не членуват в ЕС – руснаци, китайци, корейци, евреи, японци .... Твърди се официално, че броя на китайците е около 30000, сигурно е много повече, но обърнете внимание – тук няма погребан китаец, документите се продават на други, а умрелите се заравят нелегално и неизвестно къде !? Нямаме армия, принудиха ни да унищожим основните оръжия и да купуваме натовски !? Превръщат ни в близка мишена и участник в евентуална война с Русия !? Така НАТО не само, че не ни защитава, а превръща в пушечно месо ! С огромна сила се връща въпроса –кое ни кара да членуваме в този военен съюз !? Високият, социален стандарт в някои европейски страни определя и изисквания към затворите и отмяна на смъртната присъда! Освен за въоръжаване, трябва да се отделят и средства за превръщането им в „курортни пансиони”!? Бедността, безработицата и наличието на племенни общности, правят България зона с висока криминогенност, облекчените евронорми за наказанията, предоставя много често,  по-добри условия в затворите, отколкото в катуна или гетото, изискват по- голям персонал и силови структури за поддържане на реда!  Следователно тези „социални” придобивки са особено вредни за родната действителност!
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/16/evroatlanticheskata-socialshtina.1330924
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/12/evroatlanticheskata-imitaciia.1329691
http://dedenze.blog.bg/politika/2014/12/30/evropeiskiiat-humanizym.1326600
http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2014/12/20/bylgarskite-evroatlanticheski-cigani.1324175
           Имитацията на свобода, унищожава традициите на българите, тяхната основна източноправославна религия, създава нови евроатлантически „ценности”, които никога не са били харесвани и лансирани у нас, подменя основните човешки добродетели:
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/12/08/haresvate-li-novite-cennosti.1320856
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2014/11/24/natovskite-cennosti.1316457
          Ето и някои изводи : ЕС и НАТО спират развитието на държавата, унищожават родното производство и инициатива, подчиняват и ни колонизират. Възможно е, при това с голяма вероятност, да ни въвлекат във война с Русия, както ни въвлякоха във войните в Ирак, Либия, Афганистан...! Ограничават икономическото и промишленото ни развитие, принуждават да купуваме централи на ВЕИ, да строим военни бази, пряко експлоатират нашите, природни богатства! Нужно е спешно възстановяване и инвестиране в родно, държавно производство, поне на основните стоки и храна! Заставят ни да търсим по-неизгодни енергийни източници, доставчици, да живеем на лихвени заеми, да страним от историческите и традиционни връзки с Русия ... Излизането от ЕС и НАТО е крайно наложително, иначе ще ни унищожат като самостоятелна държава, а то вече се прави активно:
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/25/imame-li-dyrjava.1332946


         Българина обича чуждите мнения и сентенции, затова ето един цитат на Чърчил: "Всъщност демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми, опитвани някога." Още един, който заради цинизма се приписва на него, но е на друг "Англия няма вечни приятели и вечни врагове, а само вечни интереси."- Хенри Палмерстон английски министър! Месеци може да се пише, но тези истини трудно стигат до обикновените българи, те са ежедневно манипулирани от партии, уж национални медии, вестници и еничари! Тук няма свободи, цензурата е голяма, просто те набутват в ъгъла и остава само интенет, независимо, че и там вече се опитват! В лоното на капитализма няма място за свободи, тук има само финансови интереси! Затова разпостранявайте уважаеми сънародници, нямам авторски претенции, просвещавайте малкото останали българи, да не съжаляваме един ден за мълчанието и пасивността, защото само заедно, може да направим сила и нещо да променим !!!!

 

image

Приказките и вярата в тях са хубаво и възпитателно нещо за децата ! Подобна вяра при възрастните, е признак на тежко, умствено заболяване !





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475281
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930