Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 12:17 - Анонимността
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1687 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2014 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          Когато човек иска да направи нещо лошо и скрито, да не бъде преследван от закона и укора на другите, се нуждае от анонимност ! Само един случай има, когато анонимността е оправдана, но той едва ли важи за днешния живот, това е скромността, която се счита за неевроатлантическа ценност и е на изчезване! Днес е валиден израза на шопа, основно прилаган от политическата класа- „Може да се осерем, но няма да се изложим !”. Не е трудно, даже при елементарен интелект, да останеш анонимен при всякакъв, обществен строй. Повече от половината блогъри и писачи в нета са анонимни, това им дава крила за цинизъм, пошлост, омаскаряване и посредственост! Но не само там, анонимността се счита за демократична, ценностна, тайна проява на истината!? Тя се стимулира с призива за доноси, заклеймяване, безнаказано клеветене и изопачаване на обективната реалност. Най- важното предимство е бягството от лична отговорост за действия и престъпления спрямо другите!
         Явно „димутрацията” е невъзможна без анонимност, особено когато се продават интересите и се ликвидира една държава и народност! Тук е измислен цял арсенал от похвати и „права” като: свобода на словото (вярно и невярно); таен вот (известен в тесен кръг); забрана за снимане и запис (масово извършван с цел рекет); имунитет (само за политическата класа в НС и управлението); смешна отговорност или пълна липса на такава за невярни твърдения (нищожна глоба след спечелено съдебно дело); държавна измяна скрита като партийно несъгласие (тиха промяна на важни текстове в Конституцията без ВНС)  и пр.... Просто, народно пояснение - аз да кажа и публикувам, че сестра ти е курва, а ти върви доказвай, че нямаш сестра !? Липсата на лична отговорност, скрита зад анонимността изпълва пространството с исторически, естетически, научни, образователни, сексуални, медицински, анатомически и пр... лъжи! Те не само подвеждат хората, а правят опит за подмяна на ценностната система, човешките добродетели, формират грешен потребителски вкус, невярни знания, унищожават духовността! Наскоро прочетох някъде в нета, че Баба Тонка и Левски, били агенти на турското разузнаване !? Щом и на тях посегнаха, става ясно накъде вървим !
        Съвременните, технически средства, вече дават даже и битова възможност за подслушване, снимане, позициониране, разпознаване! Представете си колко престъпления, могат лесно да бъдат разкрити, НО това не се прима за доказателство в съда !? Болшинството хора с чиста съвест и нормални действия, нямат нищо против да бъдат снимани, записвани, следени, контролирани от държавните органи на реда, за тяхната сигурност, за разкриване на престъпления! Против са престъпниците и нарушителите ! Странно, но анонимността и нейните изяви, стриктно се следи и поддържа от всички политици, от НС и законите !? Остава се с убеждението, че на тях е най- нужна, сигурно за реализиране на т.н. държавно, организирана престъпност! Други, обичат анонимността за нечисти сделки и бързо, пристъпно забогатяване, за скрита продажност, за срамно обслужване на чужди интереси !? Така се стига до въпроса : кого обслужва „димукрацията”; как се губят тефтерчета; как фалират банки с многомилиарден пасив, в кого, в коя конкретна личност, партия, са парите ; на кого са централите на ВЕИ; кои са олигарсите и как се родиха и пр....
          Анонимността става законово, защитен елемент на престъпността, корупцията и спирачка на реалната демокрация. Например: ако гласуването за народни представители не е анонимно, може лесно и сигурно да се прави „електронно”, чрез интернет с обратна връзка, подобно на преброяването през 2011г.! Сигурно има хора заплашени от работодатели, партии, НПО, нека за тях да има възможност за анонимно гласуване, всеки сам да избира !?
           Мечти..., докъто имаме държавна форма с партийна, представителна „димутрация”, пропорционални листи, келепир от властта, анонимността и престъпленията ще растат, до пълната ликвидация на България ! Вече почти всички го знаем, убедени сме в това – какво и кого още чакаме !?

 

imageimage

Тези хора не са маскирани, те не търсеха анонимност !





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Колко демократично решение-
26.11.2014 12:47
всеки сам да избира дали да гласува анонимно...
И да може да провери къде отива вота му.
Но това не е удобно на "демократите" ни, възможността за
манипулация намалява драстично.
цитирай
2. dedenze - Нашите са "димутрати" freeoldmen ! Нещо като вълци в овчи кожи !
26.11.2014 13:09
Произлиза от дим и мутри! Никога, докъто съществуват, няма да допуснат отрицателен вот, мажоритарен избор, открито гласуване, пряка демокрация, референдуми, пенсионни фондове с онаследяване, притежание на оръжие, съд със решаващ глас на съдебни заседатели .....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467773
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031