Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2014 18:51 - Евреите и света
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3181 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 27.09.2014 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Интереса към предишния постинг, с главен "герой" Соломон Паси, ме накара да поразровя малко. Констатирам, че достоверната информацията е оскъдна и внимателно прецедена, евреите, особено влиятелните, не обичат обективите и медиите!   Евреите са етно-религиозна група, наследници на древните израелтяни, наброяват над 14,5 милиона и живеят по целия свят, като основно са съсредоточени в Израел и САЩ. Религията, която проповядват се нарича юдаизъм, тя е една от най- древните, монотеистични религии. Счита се, че датира от 17 до 13 век преди новата ера с напускането на Месопотамия от Авраам,  отправянето му към Ханаан, както и извеждането на еврейския народ от Египет извършено от Мойсеи. Библията, която се приема като основна, свещена колекция от текстове, включва 24 книги от еврейската библия (Танах) и с някои добавки се явява основа на християнството и юдаизма. Декалогът (Десетте божи заповеди) се приема и от двете религии, но има съществена разлика, в разбирането и прочита!
           Юдеите считат, че те са единствените богоизбрани хора, другите са езичници, гои, стоящи по- ниско. Във втората божа заповед, доста зловещо Господ заплашва, че „за греха на бащите, наказвам до трета и четвърта рода децата”! Но най- същественият момент, при изпълнението на божите заповеди, е че те важат само между юдеи, а не за всички хора !? През 135 година от новата ера, след втората война на евреите срещу Рим, тяхната държава изчезва и те живеят пръснати по целия свят в диаспора. Юдаизма поддържа връзката между тях в много важни и стриктни граници чрез синагогите и равините. Синагогата е място за събиране и общи молитви, за отбелязване на юдейските празници, тя не се приема за храм, не се пее.Според талмудическите предписания през съботния ден (през който не трябва да се работи), е допустимо човек да измине 800 стъпки, във връзка с това, в миналото синагоги се строят там, където в близост има компактно, еврейско население. Всяка синагога има часовник, чиито стрелки се въртят обратно на нормалната часовникова стрелка. Това е така, защото отброява времето до Апокалипсиса, описан в Библията. Равините са учени, добили право да тълкуват свещените книги, за което в древността не са получавали пари, днес са на заплата към синагогата. Те и тяхното тълкувание на свещените книги, определят и множество задължения, които по- късно дават характерния облик на еврейската етност. Ето някои от тях : Юдеят се жени и омъжва само за юдей! Останалите хора, не са хора, защото душата им произлиза от нечистия дух !? За оцеляването не са нужни войни, а лицемерие, тук списъка с подробни похвати към гоите е огромен, реално той включва всички мерзости, хитрини извършвани като към животни, включително кражба, лъжа и убийство, угодничество и фалшиво съгласие, целящо комфорта, успеха и господството на юдеите!
           Зле прикритата грандомания и вяра, че са богопомазани и единствени, правилата на които се подчиняват, не може да не събудят омраза в т.н. гои, към които принадлежи целия, останал свят. Така вероизповеданието придобива дискретен, таен характер, споделяно само от вярващи юдеи, което често се определя като конспирация. Спазвайки равинските съвети, те се поддържат изключително помежду си и само между себеподобни частично спазват божите заповеди! Водят тих и аскетичен живот, избягват конфликти и обективи, предпочитат всякаква работа от която се вадят много пари- търговия, лихварство, банкерство и пр.... Едни от най- богатите хора по света са евреи, реално те го и управляват със силата на парите! Тази прослойка, едва ли вярва в собствената си религия, поддържа я демонстративно, само заради лични интереси ! Едва ли всички евреи, могат да се поставят под общ знаменател, сред тях също има добри, съвременни и толерантни хора, които не приемат каноните на юдаизма!
          В 1948 година получиха и държава – Израел ! До тогава не са воювали в световните войни. По времето на ВСВ, Хитлер се опитва да ги подложи на геноцид и избива милиони от тях, почти без съпротива. Трябва да се отбележи, че избити са обикновените, небогати евреи, другите се спасяват в САЩ и по света, много християни им съдействуват , укриват и помагат. Доста исторически данни показват, че Октомврийската революция в Русия е подготвена финансово от евреи и реализирана на практика от тях. В основите на теоретичния комунизъм стоят юдейската и християнска религии, техните основни канони и ценности. Още преди Хитлер, Сталин не толерираше евреите, физически се разправи с много от тях, в СССР  личните документи съдържаха народност – еврей !? Не съм сигурен днес има ли подобно обозначение !?
          Когато днес се заговори за холокост, редно е да си зададем въпроса, имат ли все пак някаква вина, евреите и юдаизма !? Колко и кои евреи, спечелиха от ВСВ и геноцида, кой финансира националсоциализма !? Защо няма и 10 години от раждането на новата държава Израел, когато избухва и първата война през 1956 г в Синайския полуостров, после през 1967г.  и така до днес с явното съдействие на САЩ !? Има ли и днес евреи, които считат, че са богопомазани и трябва ли да притежават и управляват света, а ние останалите хора да сме гои !? Явно има, за тях трябва да се измисли отделна дума, подобна на изрод !
          Ето и някои други мнения и информация:
         
Кликни тук!        
 
http://razuznavane.com/?p=1286
        
 Или пък тук!         
 
http://alterinformation.wordpress.com/2013/05/25/909235777/

 

 image

imageimageimage

 







Гласувай:
6



1. injir - Много зловещо звучи. И е истина. . .
26.09.2014 23:21
Много зловещо звучи. И е истина...
цитирай
2. dedenze - Истина е за съжаление injir, но констатацията не е достатъчна !
26.09.2014 23:46
На гадините трябва да се даде отпор от всички цивилизовани хора по света ! никой не може да си присвоява планетата и да налага свои правила !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3459160
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031