Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2014 16:32 - Наивници с наднормено тегло
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.09.2014 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  

           Комерсиалният свят в който живеем прави пари от всичко, тук няма морал и грижа за здравето. Най- много се експлоатират хората с по-нисък интелект и праг на волева, умствена задръжка. Обикновено това са добродушни, жизнерадостни хора, приемащи живота като низ от удоволствия и развлечения избягващи конфликтите, борбата, перспективното мислене. В тези основни характеристики попадат повече жените, с което си определят място на „слаб” пол, домакини, домошари. Някои стигат даже и до смешни заключения, че те са обсебили незавидната функция на „готвачи”, за да могат директно да си угодят на хранителните мераци, особено в периода на бременността. Съдбата на дебелите хора е незавидна, особено след 40 години, хипертонията, диабета, ставните и костни проблеми, инфаркта и инсулта ги очакват при това с гаранция! Проблема се умножава от факта, че на всичко отгоре те са сравнително бедни, защото всичко което имат, го дават основно за храна и лекарства. Паралелно с това развиват психози, че са болни с нарушена обмяна на веществата, че от тях нищо не зависи, че са безсилни в борбата със затлъстяването. Реално са неволеви, последователни самоубийци, за които вкусната храна се превръща в дрога, много по- силна от хероина и кокаина, до степен и готовност да извършат престъпления !? Затлъстяването не е безобиден процес, медицината доказва, че настъпват редица умствени нарушения, водещи до ниска концентрация, пасивност, мързел, изменение на естетическите критерии, ранен климактериум и пр....  Намират се хиляди обяснения и оправдания за дебеланското състояние, много от тях се харесват в този вид и редуцирането на теглото ги плаши и отвращава !
            Механизма на затлъстяването е елементарен, това е преяждането, инстинктивното, безконтролно приемане на повече от необходимата храна. Еволюцията на човешкото тяло, продължила милиони години е много бавна, тя рязко изостава от постиженията на науката, производството на храни, медицината и търговията. Днес едва ли са ни нужни 32 зъба и тази стомашно-чревна система, основно пригодена за хранене с груба растителна храна. Обездвижването е гибелно за остарялото, недостатъчно еволирало, човешко тяло, което в древността е изминавало десетки километри дневно, за да осигури храната си. Не е било възможно равномерно, ежедневно, калорично хранене, така природата е създала инсулина в кръвта, чрез който излишната храна се натрупва като мазнина и при нужда се използува обратно за храна. Малко хора се замислят за количеството на необходимите калории дневно, съответстващи на работата и движението. В магазините ни чакат висококалорични храни, специално овкусени, с добавки предизвикващи апетит и допълнителен глад. Вижте визията на отделните народи, там където природата е по-сурова, където исторически са свикнали на недоимък и глад, броя на затлъстелите е незначителен! В древността храненето е било жизненонеобходим процес, днес това едва ли не е ритуално удоволствие, състезание и забавление, като страшния, здравен резултат не закъснява! Печалбата на пари от здравето на хората е нещо, което се приема за напълно естествено, масираните реклами на храни и средства за отслабване са постоянни и напълно законни. Това е едно от най-големите престъпления на века, особено когато се отнася за здравословното хранене на децата, значително по опасно от тютюнопушенето!
            Ако все пак сте допуснали затлъстяване превишаващо простата формула – тегло по- голямо от ръста в сантиметри минус 100, трябва спешно да вземете мерки. Не яжте повече калорични храни от тези, които са ви нужни, особено захарни изделия, има достатъчно таблици, надписи и указания! Осъзнайте, че храненето е нужда, а не удоволствие, не овкусявайте храната, не и се радвайте, не и придавайте апетитен вид, няма да умрете и припаднете от хистеричен глад, това по- скоро е шизофренична изява, отколкото хранителна нужда ! Ако ящоманството ви е преминало в наркомания, преди всяко хранене пийте по една равна, чаена лъжичка английска сол с чаша вода, която ще намали усвояването на храната и ще ви даде редица здравословни предимства. Сами определете точното количество, така че да ни ви действува слабително! Разграждането на натрупани мазнини е най-трудната задача! За да започне подобен процес се нужни поне 48 часа без никакво хранене само на вода, до тогава организма се храни с натрупания в мускулите и черния дроб гликоген! Когато той се изчерпи, започва разграждане на мазнините, така че само редукцията на храната едва ли ще ви спаси от тях! Т.н. римска диета се състои в пълен глад по три дни от месеца, като веднъж годишно е десет дни! Шанса да умрете от глад по време на тази диета е свръхнищожен и то при много редки заболявания! След втория ден отминава и чувството за глад, но в рамките на един месец не бива да се гладува повече от 10 дни, защото се изчерпват запасите на важни минерали и витамини. След глада се захранвайте постепенно с малко храна плодове, зеленчуци, сухари и никога не преяждайте, защото има опасност от калорийно натравяне! Когато нямате воля и за тези елементарни неща, има и хирургическа намеса с отстраняване на натрупаните мазнини и намаляване обема на стомаха, не ви го препоръчвам по редица причини, но това също е достойно решение пред хранителното самоубииство и дебеланско страдание!
             Просто казано решението да бъдеш свиня или човек е цивилизационен, личен избор на всеки !
             Посвещавам този постинг на 7 годишната си внучка, която обича сладките, калорични, рекламирани неща, намалява движението за сметка на множество, примамливи екрани, тайничко си взема бомбони и вече е „приятно” закръглена ! Дано един ден със силата на знанията и разума, усвои изкуството на правилното хранене, да стане една, чудесна жена и добра майка !

 

 

            image

 

Това все още се ядва !


imageimage


Но това си е ужасяващо !


image





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479669
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930