Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2014 13:11 - Мухите и ...
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3029 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 12.08.2014 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

         „ Английски лорд чете сутрешната преса, а до него съпругата му извезва гоблен на гергеф, като тихо казва: „Сър, на главата ви е кацнала муха.” След минута мълчание лорда отвръща: „Какво искате да кажете милейди, навярно, че съм лайно?” На което милейди скромно отговаря: „Сър, човек може да сгреши, но мухата никога !””
           Напомням ви този стар анекдот, защото лятото и топлината са техен сезон и благодатно условие за развитие. В това семейство насекоми, са известни десетки видове като овот, Це-це, домашна, зелена, винена, конска.... Те са паразитиращи насекоми, вредители, голяма част от тях директно пият кръв, разнасят зарази, с огромна популация, опасни и вредни за хората. Издържат до много ниски температури и замразяването не ги убива. Борбата с природните мухи е известна – пръскане и мазане с препарати, лепящи ленти, изгаряне с високо напрежение...
           Но по-сериозният повод за темата са изборите, тогава от всички дупки изпълзяват и долитат още по-страшните, досадни, политически мухи!  При бедна колониална държава, те не са в състояние да променят нещо, борят се само за собственото си оцеляване, хранене и размножаване! Сега сме подложени на психологическа обработка и въздействие от всички медии, с всякакви възможни способи. Няколко месеца ни принуждават да не четем вестници, да не включваме телевизорите, да извръщаме поглед от плакатите и билбордовете, за да запазим нормална психика. Общото внушение и манипулация е, че без тях живота е невъзможен и несъстоятелен, в това отношение даже има неогласено, международно споразумение!? Твърдят, че без тях ще настъпи анархия, че няма да има кой да носи отговорност, да управлява, а всъщност подготвят само своята партийна, персонална хранилка. Използувайки държавни, мафиотски, корпоративни и олигархични средства ни спретват избори без отрицателен вот, без бяла бюлетина, без избор, за милиони левове! След 25 години геноцид и грабеж, българите знаят ясно и точно, че няма политическа партия, която да работи и грижи за националните и народни интереси, още по- малко, ако те са в противоречие на директивите и договорите с ЕС и НАТО ! Политическите мухи са защитени от описаните по горе радикални мерки за унищожение, със закони, конституции, евродирективи и пр.... Недай Боже някой да посегне на тях, освен че ще лежи в пандела, така ще се изцапа, че цял живот не може се изми и почисти!  Все пак, има незабранени все още начини: Пълно прекратяване на партийното хранене, отнемене на предоставените сгради и имоти, поне на това, което се дава от държавата – може да с постигне с референдум! Гражданско неподчинение и протест, даже и пред дома на основните виновни и извършители, изискване за персонална отговорност! Разкриване , публикуване на всяко престъпление с партийно участие, с конкретните имена и факти! Мажоритарни избори с Да и Не за всеки кандидат ! Държава с пряка, а не с представителна, партийна демокрация! НС без партийни групи и политически борби!....
            Опасните за живота и здравето на хората вредители и насекоми, трябва да бъдат унищожавани и тяхната популация ограничена, в противен случай ни чакат зарази и гибел!

 

imageimage

image

image




Гласувай:
7



1. анонимен - Вица стаава долу горе,ноо..другото е БулШит!!
12.08.2014 13:41
Твърдо против мажоритарни избори.Винаги съм казвала, че не смяна на системата, а смяна на морала на всеки един от нас, в комбинация със силно гражданско съзнание и общество са необходими.Как въобще си мислим, че с тия стари и противни мутри,господари на стауквото ще направим нова уредба.Само си представям как всичките мутри,олигархии и дс издънки си редят мажоритарни кандидати и лошо ми става.Докато не ампутираме феномена купуване на гласове, просто няма да я бъде тази с мажоритарния вот Не сме узряли за такъв избор.Ако бяхме стабилна, просперираща и силно правова държава, с върховенсво на закона, и зряло общество - да, може,но на този етап на развитие на обществото-не съм съгласна да си играем на руска рулетка.
цитирай
2. анонимен - Aйде ,стига Форумски Лозунги !!
12.08.2014 14:08
При кофти входящ мат'риал,
който яростно критикува докато е извън НС,
а после тича презглава да се налапа,
каквато и система да се въведе, все тази./Ю
цитирай
3. dedenze - Малейди вие мислите напълно повърхностно и партийно надъхано!
12.08.2014 15:18
Почетете повече, мажоритарния избор проведен в нови избирателни райони, равни на броя на депутатите, на принцита една партия или сдружение издига само един кандида решава всичко. В НС не трябва да има партийни групи и политическа дейност, даже по силата на чл.67 от днешната, несъвършена Конституция! Ако тогава хората си харесват местния олигарх или мутра, гласуват за него, какво лошо, той ще бъде сам в НС, днес са организирана цветна, стройна, партийна мафия!? Партиите сега кого обслужват с листите, независими ли са !? Това е и част от пътя за пресичане купуването на гласове, другата част е спиране на субсидиите и преференциите за партиите! Който е против мажоритарните избори, намаляване броя на депутатите, реално гласува против "стабилна, просперираща и силно правова държава, с върховенсво на закона, и зряло общество "!
цитирай
4. dedenze - Не е все тази unarosa!
12.08.2014 15:21
Защото подобно мислене и липсата на отпор срещу политическите мухи, води до зарази и гибел! Има път тежък и труден, който трябва да се следва, но изисква усилия от всички хора! Вашите минуси с малейди са в полза на пагубното 25 годишно унищожение на българското и държавата и не сте сами, редно е да си понесете отговорността открито и ясно! Като първо действие в тази посока, е да си напишете честно и почтено, истинските имена в сайта !!!! От какво се страхувате, защо ви е нужна анонимност, моето съм го написал още при първата регистрация !
цитирай
5. freeoldmen - 4. dedenze
13.08.2014 13:39
maleidi46 и unarosa са никове на кукуто Миладинка.
Не и обръщай внимание.
Поздрави!
цитирай
6. dedenze - Благодаря не знаех freeoldmen, само здраве и на тебе!
13.08.2014 14:01
"Демократичните" избухвания и протуберанси, побъркаха голяма част от хората и процеса се задълбочава, жалко !
цитирай
7. karadzha - Всичко е вярно.
14.08.2014 09:00
Паразити от най-висша политическа проба са нашите управляващи от 1989 г. насам.
Един Тодор Живков имаше повече морал от тях – приживе не ми харесваше (кво доживях само да хваля комунистически сатрап).
цитирай
8. dedenze - Благодаря за коментара karadzha !
14.08.2014 09:41
Особено ми харесва оценката на бай Тошо, да оставим комунизмите, той действително работеше и се грижеше за България максимално, според своите и историческите възможности и условия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480697
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930