Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 15:24 - Шифърът на Щастливеца
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3289 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 04.03.2014 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

       Това е един от псевдонимите на великия Алеко Константинов, който носят в сърцата си българите. Подобно на други, световно известни личности, той ще остане в историята с това, че успя да зашифрова цялостната историческа, етническа и културна същност на българина само с две символични букви БГ. Шифъра е лесен и гениален, възприет от целия свят, където са преведени и четени неговите произведения! Този шифър е и приетата официална абревиатура на българската държава пред света, това не е съкращение, защото на никакъв език България не може да се съкрати така ! Това си е шифър, който всеки по- интелигентен човек, ще разгадае и приеме БГ (Бай Ганьо) ! Ето един малък откъс от „Бай Ганьо в банята”, звучащ напълно актуално:
         „Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:
         - Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"”

       Сто и повече години по- късно вече сме приети от европата, нищо че сме на всички последни места. Шифъра на Щастливеца е приет официално като BG и поредицата „Бай Ганьо” е преведена на всички евроезици. Имаме право свободно и демократично на чист български да говорим там, даже и да напсуваме, стига да въведем нормите за щастливите кокошки и прасета, ВЕИ, да прегърнем хомосексуалистите, да не пушим собствен тютюн, да не развиваме промишленост, да поддържаме магистрали, курорти, хотели, казина, ресторанти и персонал за почти безплатно забавление на европееца и пр.... Нашите видни компаньони и компаньонки вече активно си спинкат с евролидерите . От време навреме ни дават по някоя троха за да ги веселим, славим, да покажат колко са ларж. Одобряват всички наши мимикрии и послушания, потупват ни по рамото, скоро ще ни въведат освен валутен и управленски борд, най малко, да не сгрешим във външната политика и да вознесем някой, който те са решили , че трябва да бъде низвергнат ....



 

image


imageimageimage



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474330
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930