Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 15:14 - Как да разпознаем демократа ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1938 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 12.02.2014 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


           Първо трябва да направим някои уточнения, демокрация означава народовластие и демократ би трябвало да звучи на български език -народник!? За съжаление у нас почти всички философски понятия са объркани и използувани неправилно, това също ! По- света демокрацията се свързва с по-модерно държавно управление в услуга на хората. То им дава право сами да решават съдбата си и да избират тези които ще ги управляват. Дава право на всеки, да участвува с вота си "ДА", "НЕ" и "въздържал се" в избори и референдуми !Тук обаче това въобще не е така и има съвсем друг смисъл и съдържание, очевиден за всички! Под демократ в България се разбира човек вносител на нови, но чужди идеи и наложен обществен строй, умен и хитър човек, адаптирал демократичните основи за лично, партийно, облагодетелствуване. Този нов обществен строй, създаден от родните "демократи", аранжиран и здраво защитен с Конституция и закони, няма общо с демокрацията! Той донесе Трета национална катастрофа, геноцид и ликвидация на държавата и българското! За подобни престъпления давност не може да има и т.н. български демократи, вече се опитват да се укрият зад граници, партии и евроатлантически директиви, правят се на невинни, девствени и наивни ! Отговорността трябва да се персонализира и всеки да понесе възмездие за извършените престъпления. За да не им мине номера за пореден път, ето някои правила за разпознаване:
           - Всички партии твърдят, че са демократични, те и управляват, създават закони, мафии, олигарси, престъпност и пр... - следователно демократа е партиен член !
           - Демократа е страшен лицемер и гьонсурат, той извършва явен геноцид над народа си, твърдейки че го обича и се грижи за него !?

           - Демократа вярва, че само дивият, частен капитализъм и "пазарна" икономика имат право на живот, той е против даже и на т.н. държавен капитализъм !
           - Демократите определено са по- заможни от средния българин, освен парите получавани от партията и бюджета, те обикновено са реститути, притежават лансирани фирми, получаващи държавни поръчки обикновено със скълъпен конкурс или под масата. По- силните са олигарси и обикновено са скрити под дебела медийна и обществена сянка. Има и прослойка, която се мисли за недосегаема и еврозащитена, като царе в „изгнание”, придворни, институтски преподаватели, продажни юристи, историци, филолози, строители...които станаха чутовно богати, чрез участие във властта, чрез продажбата като скраб на скъпи, промишлени и граждански, държавни обекти, чрез секретна продажба на всички национални интереси!
          - Демократите са еврофили, сащофили, ционизфили... и никога не са русофили !
          - Демократа мрази, ненавижда и громи държавната собственост, обича само личната, частна !
         - Демократа не обича общите, колективни неща, той е мизантроп и в никакъв случай хуманист, особено в действията си !
          - Демократа разпалено твърди, че трябва да се гласува за партии и партийни листи, а не за личности! Че гласуване само с ДА е достатъчно! ? Че мажоритарния избор ще донесе природни бедствия и катаклизми !?
          - Демократа смешно се опитва да докаже, че само партиите носят отговорност, личностите - не!?
          - Демократа иска пълна свобода на всички действия и изяви, той не обича прозрачността, отговорността, ограниченията на закона, недопуска да бъде съден и затварян независимо, че е извършил престъпление. Демократа обича тайната, анонимността, имунитета и привилегиите ! Виновни са всички други, но не и той!
          - Главен враг на демократа са хора, които той сам определя като комунисти, забравяйки в повечето случаи произхода си! Той мрази тази идеология, забранява я, даже и без да я познава теоретически. Приписва всички беди и природни бедствия на тях, не признава тяхно нито едно положително качество, постижение, маргинализира ги, опитва се да заличи фактите и променя обективната историческа истина! Оприличава ги с червения цвят и използува масово и безнаказано изразите: червени боклуци; червенокожи; комунонанисти и пр...
          - Преди години демократа се боядисваше в синьо, днес този цвят е много компрометиран и реално не знае в какъв цвят да се боядиса, действува според случая и посоката на вятъра!
          - Демократа обича показната благотворителност, състрадание ( повече към животинския свят), съчувствие... пред камерите и микрофоните ! В реалните си действия се стреми към физическа ликвидация на по-бедните, неравностойните, социално слабите, придобиване на безценица на техните имоти, изгонване от страната!
        - Демократа развива фалшиво и непокрито самочувствие, говори от последна и неуспорима инстанция. Живее в собствен илюзорен и праведен свят, внушен от външно въздействие и обещания, други мнения, особено народни, не се допускат!
        - Демократа няма собствено мнение и решение за развитието на България! Той е марионетка, маша  управлявана отвън, ходи и пита, как да реагира при определен въпрос и ситуация! Чака потупване по рамото и външно одобрение, за което може да продаде интереса на всички българи!
        - Скрит зад партия, демократа е убеден, че не носи персонална вина, вярва че никога няма да бъде осъден, че никога няма да му бъде търсена отговорност!
        - Демократа най обича келепира и далаверата, неговия бог са парите, за тях е в състояние да продаде родители, приятели, всичко! Характерно е, че се размножават и увеличават !
        - Демократа няма стабилна професия и знания с които да си изкарва хляба, неговата професия е политиката и партийната работа, затова се окопава тук и трудно имигрира, но много обича държавните командировки !
         Даже и Бог не успя да опази България от демократите ! Амин !

 

imageimage
imageimage
image
image


Интересно какво е недемократичното образование, кое го определя, цвета на учебника или задните части на АЗИС ????



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:)))
11.02.2014 19:55
Добре си описал човека с комунистически манталитет, който се опитва да прави впечатление на демократ. Прилича ми малко на автопортрет?! :) Обикновенно всеки вижда в другите собствените си недостатъци, от които неуспешно се опитва да се отърве. :)))
цитирай
2. dedenze - Не знам къде виждаш автопортрета batogo !
11.02.2014 22:43
Несъстоятелно говориш за комунизъм !? Най- голямата обида за мен е някой да ме нарече български демократ, това е отвратително ! Ако те нервят посланията на моите постинги, не ги чети ! Не търси под вола теле, защото от Тошово време до днес моите ръце, действия и душа са НАПЪЛНО чисти ! Грешката ми е, че вярвах, че нещата ще тръгнат по по-добър път и че реагирам с известно закъснение!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
12.02.2014 19:26
Нашенския манталитет е отрицание на манталитета / начина на мислене /, който съответства на нивото на съзнание и ценностната система на демократа. Но има доста хора в обществото ни, достойни да се нарекат демократи в същинския смисъл на думата, които заплюваш и хвърляш в общия кюп, без да го заслужават. Тази неистина и несправедливост ме предизвикаха да ти отговоря, защото според мен не е почтено да се правят подобни неверни внушения спрямо хората с демократично мислене. Ти си интелигентен човек и ще разбереш какво имам предвид. :)
цитирай
4. dedenze - Сигурно има такива хора, вярвам в това batogo!
12.02.2014 21:38
Но къде са, защо не се разграничат от написаното, защо не реагират, защо се страхуват да кажат, че "царя е гол" !? Написаното е валидно за политиката на всички партии с изключение на Атака, но там проблемите са други- насаждане на етническа и религиозна омраза !
Демокрацията, мисленето в тази посока е добро нещо, но в България, то е извратено от основи ! За да разбереш за какво става дума, вземи внушената от ЕС, САЩ и НАТО българската, официална, медийна намеса в събитията ставащи в Украйна ? Демокрацията изисква обратното, обективизъм и ненамеса, реакция след като украинците сами си решат проблемите ! Ами Сирия, Ливан, Ирак, Иран ....
Изстрадалите хора на България се нуждаят от активно, ляво управление, а такова няма, не може и да се роди защото:
http://dedenze.blog.bg/politika/2014/02/07/de-e-liavoto.1236327
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478933
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930