Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 13:16 - Грешноразбраният имунитет
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2896 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 24.01.2014 01:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           В Конституцията има един логичен, скромен и естествен текст, който дава основа на т.н. депутатски имунитет:
„Чл. 69.
Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.”

           Напълно логично е, че когато става дума за криминални и други престъпления, да влизат в сила :
„Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.”

           В реалната действителност обаче, това съвсем не е така, предполагам че юристите в стремежа да си сложат предпазни ламарини отпред, отзад, отгоре и отстрани, като „независима” власт, в законите са дописали неизвестни нам божествени права и привилеги на депутатите. По този начин са се освободили напълно от всякаква отговорност и класификация на престъпленията! Представете си, че Цветанов публично застреля Сидеров в НС или обратно, пак ли ще се иска сваляне на депутатския имунитет, за да се съди  извършителят!? На кой юрист не е ясно, че за криминални престъпления имунитет няма и не трябва да има? Въпросите са риторични, но само при наличие на действуваща независима съдебна власт, а такава в България няма ! Всяко юристче хитро си слага ламаринки, защото не е сигурно дали утре Ганчо няма да дойде на власт и да му разкатае фамилията !? Затова главният номер е да се прехвърлят отговорността и задълженията, да се размият действията и конкретната, лична вина!  Конституцията и цялото ни законодателство е изградено и базирано точно на това, затова знакови дела се мотат по 10 и повече години, покриват се с давност, купуват се съдебни състави и защитават престъпниците с всички възможни средства ! Вече и на малолетните е ясно, че има нещо много гнило в България, но няма политическа и обществена воля да се оправи ! Партиите разделиха хората така, че престъпленията, несигурността, заплахите и омразата станаха нормално ежедневие !
           В най -пресните събития свързани с имунитета на Сидеров, има очевиден, странен казус, свързан с исканията на прокуратурата !? За да се иска сваляне на имунитета, означава че има нарушение на чл. 69 от Конституцията, т.е. има политическо изказване и действие, което трябва да бъде санкционирано !? Искането на Главният прокурор е за хулиганска проява и криминално престъпление, защо му е нужен имунитет, кое пречи Сидеров да бъде осъден по бързата процедура, ако са събрани всички доказателства ? На кого е нужен политически процес ? Същите въпроси възникват и по делата срещу Цветанов? Сериозни съмнения за съдебен чадър се заформят за Борисов, Станишев, Плевнелиев.... Тези господа сами са избрали да влязат във взривоопасната, чуждоугодна, българска политика, трябва да бъдат наясно с публичността, прозрачността и огромната отговорност. За секунда не бива да мислят, че са имунизирани, че нещо ще се покрие с давност, че нещо ще им се размине и прости, относно извършено престъпление ! Тук става дума за умишлена ликвидация на българската държава и народ, дами и господа политици от всички цветове, а за това давност и смекчаващи вината обстоятелства няма ! Ако не сте достатъчно подготвени, нямате нужните знания, обслужвате волно или неволно чужди интереси, вървете си незабавно, преди народната присъда !

          

imageimage



Гласувай:
11



1. mileidi46 - Все не мога да си обясня. . . какво ...
23.01.2014 21:18
Все не мога да си обясня ...какво значи ..политически имунитет!:))
Влизаш в политиката...крадеш,убиваш..и -имаш имунитет!?!Трябва да им искат разрешение от прокуратурата?!?Това е най-голямато престъпление спряма конституцията!!
тя ясно казва,че пред закона-всички са равни!?
Прокурорите не го ли знаят!?!
цитирай
2. dedenze - Нещата са прости и престъпни mileidi46 !
23.01.2014 22:44
Политическият имунитет важи в рамките на един мандат, той разрешава на мнозинството спечелило изборите и техните депутати да извършват ВСЯКАКВИ престъпления в рамките на мандата, както и на следващ етап, ако пак са спечелили изборите и пак са на власт! Просто казано- пълна безнаказаност !
Имунитет може да се свали само да депутати от малцинството и опозицията. !?
"Куче влачи диря няма !" Например ако се спазваха старите соц. закони по тях със смъртни и доживотни присъди за 24 г.трябваше да са над 400.- 500 души основно за предателство, измяна на Родината и кражба от държавата в големи размери !
Сега същите тези престъпници по стария закон управляват държавата и получават овации от стадото и възложителите. Например лицето Иван Костов САМО за продажбата на БГА "Балкан" на Гад Зееви, трябва да лежи доживотно, а това е едно от най-малките му престъпления !
цитирай
3. kontrasti - Видях две думи тук,
24.01.2014 08:13
които липсват навсякъде, и отдавна искам да ги чуя. „Обществена воля“ и обединението са подпалките за огнището. Няма кой друг, освен ние.

Поздрави!
(:–€)
цитирай
4. dedenze - Здраве и за вас kontrasti !
24.01.2014 11:24
Родното огнище трябва да се запали и никога да не гасне, иначе и нас няма да ни има !
цитирай
5. alexs - Например лицето Иван Костов САМО за ...
25.01.2014 11:18
Например лицето Иван Костов САМО за продажбата на БГА "Балкан" на Гад Зееви, трябва да лежи доживотно, а това е едно от най-малките му престъпления ! А кой внедри лицето Иван Костов в голямата политика отговор - другаря Луканов
А защо дугарите от БСП принудиха Жан да сдаде власта на Иван! отговор за да извърши мръсната работа по приватизацията и другарите да не си цапат ръцете И Иван им се отлагодари срещу комисионна на мистър 10% извърши приватизцията в полза на някои от другарите
БСП тогава направиха страегически ход като дадоха на Иван Костов да извърши приватизацията те си запазиха парията ....а Иван Костов е в политическото небитие....
http://alexs.blog.bg/politika/2013/08/04/kostov-e-chovek-na-lukanov.1136397
Играта беше мръсна грабежа перфектен ....България си отива в небитието трябва да стане чудо че да се спаси!
цитирай
6. dedenze - Да алекс играта отива към своя край!
25.01.2014 15:04
Мръсна, перфектна, продажна ....
цитирай
7. sistemite - Деденце, Цветанов може ли да гръмне в парламента... Сидеров,...
30.01.2014 13:51
след като Сидеров ходи с пищов там ?
цитирай
8. dedenze - Не мога точно да отговоря sistemite.
30.01.2014 14:28
За мене е приемливо и двамата да се гръмнат взаимно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478669
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930